واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
بخش مهمی از وظیفه آموزش و آگاهی جامعه برعهده رسانه ها است گرگان - ایرنا - سرپرست اداره کل مدیریت بحران گلستان با تاکید بر نگاه تخصصی رسانه به این مدیریت گفت: بخش مهمی از وظیفه آموزش و آگاهی جامعه در حوزه پیشگیری بر عهده رسانه ها و بویژه صدا و سیما است.
به گزارش ایرنا، ˈصادقعلی مقدمˈ روز گذشته با اشاره به برگزاری مانور فراخوان مشترک مدیریت بحران و صدا و سیمای مرکز گلستان، اظهار کرد: رسانه ها باید بتوانند ضمن متقاعد کردن مردم برای درک خطرات رخدادهای طبیعی، انگیزه همکاری بین مقامات محلی و آنان را افزایش دهند.
وی بابیان اینکه رفتارشناسی بحران، برای بروز رفتار منطقی از سوی رسانهها ضروری است، افزود: این سیر رفتاری شامل مراحل مختلف واکنش روانی افراد حادثهدیده در فرآیند حین، مقابله، بازسازی و بازتوانی است.
به گفته وی، بادرک این رفتارها، رسانه نیز میتواند، متقابلا رفتار و کارکرد مناسبی از خود عرضه کند و در روند منطقی برنامههای مدیریت بحران موثر باشد.
مقدم یاداور شد: تعامل مردم و مسوولان در تدوین مطلوب برنامههای حفظ سلامت عمومی، از اهمیت خاصی برخوردار است.
دبیر شورای هماهنگی مدیریت بحران گلستان تصریح کرد: اطلاعرسانی مبتنی بردانش موجب میشود تا احساس نیاز به آموزش در عرصه ایمنی و همزیستی با پدیدههای طبیعی به عنوان یک واقعیت زندگی در رفتار اجتماعی مردم متبلور شود.
مقدم ادامه داد: در این فرآیند، مردم نسبت به محیطی که در آن زندگی میکنند، حساس شده و در خصوص عدم ساخت و ساز در مناطق پرخطر و نیز مقاوم سازی خانه های خود آگاه تر می شوند.
وی با اشاره به فرآیند پنجگانه روانشناختی پس از وقوع حادثه نیز گفت: این مراحل شامل تماس اولیه مردم با حادثه، قهرمانگرایی، شادمانی، روبرو شدن با واقعیت و مرحله تجدید یا ترمیم است.
به گفته وی، هر مرحله از این مراحل پنجگانه، نیازمند رفتار خاص و منطبق بر وضعیت روانی حاکم بر محیط حادثه دیده است و بیتوجهی به آن نقشی مخرب در ساختار عملیاتی مدیریت بحران و جامعه هدف ایفاء می کند.
مقدم افزود: در بسیاری از این مراحل، درک شرایط غیرعادی و احساسات غلبهیافته بر جامعه آسیبدیده، نیازمند نوع خاصی از اطلاعرسانی است تا بتواند بدون ایجاد خلل در روند امداد و نجات و بازسازی به ترمیم اوضاع کمک کند.
وی همچنین با اشاره به بخشی از واکنشهای جامعه آسیبدیده و کیفیت پوشش رسانهای آن افزود: در مرحله اولیه حادثه، شرایط ایجاب میکند، رسانهها ضمن پرهیز ار پخش تصاویر التهابآفرین به دنبال آرامش بخشی به جامعه دچار بحران و محیط بیرونی آن باشند.
مدیر کل صدا و سیمای مرکز گلستان نیز گفت: اطلاعرسانی نادرست و ناقص از بحرانها در فرآیند مدیریت خلل ایجاد کرده و حتی ممکن است آن را به یک بحران آسیبزای دیگری مبدل سازد.
ˈعلی صادق مقدسیˈ اظهار کرد: در تمامی الگوهای ترسیم شده مدیریت بحران توجه جامع و هدفمند به رسانه ضروری است.
به گفته وی، نقش رسانه به عنوان هدایت کننده افکار عمومی در چهار مرحله مدیریت بحران به ویژه حین حادثه تاثیرگذار و چه بسا تعیین کننده است و نباید از آن غفلت کرد.
مقدسی با تاکید بر بازتعریف درست از مدیریت بحران نیز افزود: درک صحیح و کاربردی از تعاریف تخصصی مدیریت بحران، بازتاب دهنده کیفیت رفتاری است که رسانه میتواند در آن شرایط از خود بروز دهد.
وی تصریح کرد: از مدیریت بحران استان نیز انتظار میرود، همیار و همراه رسانه باشد چرا که منافع این همراهی نصیب جامعه خواهد شد.
رییس کارگروه آموزش و اطلاعرسانی مدیریت بحران گلستان با اشاره به محرومیتهای استان نیز اضافه کرد: گلستان در قیاس با دیگر استانها حتی استانهای مجاور در طول این سالها مورد کمتوجهی و بیمهری قرار گرفته است.
مقدسی ادامه داد: این محرومیتها در تمامی ابعاد استان تجلی یافته و یافتن دلیل این کم توسعهیافتگی نیازمند یک کار پژوهشی است.
وی همچنین اظهار کرد: صدا وسیمای گلستان با توجه به درک اهمیت موضوع بحران و دغدغههای این بخش، آماده افزایش تعامل و همکاری با مدیرت بحران استان است.
مقدسی با اشاره به برگزاری مانور فراخوان مشترک مدیریت بحران و صدا وسیما، هﺪف از ﺑﺮﮔﺰاری اﻳﻦ ﻣﺎﻧﻮر را اﻣﺎدﮔﻲ و ارزﻳﺎﺑﻲ ﮔﺮوههﺎ و واﺣﺪهﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻣﺮﻛﺰ در ﭘﻮﺷﺶ وﻗﺎﻳﻊ و ﺣﻮادث ﻏﯿﺮﻣﺘﺮﻗﺒﻪ از ﺟﻤﻠﻪ ﺳﯿﻞ و زﻟﺰﻟﻪ برشمرد.
استان گلستان واقع در شمال ایران با حدود یک میلیون و 800هزار نفر جمعیت از مناطق در معرض خطر حوادث طبیعی همچون سیل، زلزله و نیز آتش سوزی جنگل ها است.
601
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
03/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]