واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک مولف کتب درسی:استفاده ازتکنولوژی فرآیند یادگیری را لذت بخش می کند کاشان- ایرنا- کارشناس برنامه ریزی و تالیف کتب درسی وزارت آموزش و پرورش گفت: یکی از راه حل های لذت بخش کردن آموزش، استفاده از تکنولوژی آموزشی در فرآیند یاددهی و یادگیری است.
ˈمهدی چوبینهˈ روز جمعه درحاشیه دیدار کارشناسان سازمان برنامه ریزی و تالیف کتب درسی از شهر زیر زمینی نوش آباد ،در گفت وگو با ایرنا افزود: هر مطلبی که در کتاب درسی تدریس می شود اثربخشی 30 سال به طول می انجامد، اما اثربخشی فیلم و رسانه سه دقیقه است.
به گفته وی، از جمله نقش های تکنولوژی آموزشی، تسهیل آموزش است به طوری که برای آموزش باید از همه امکانات سمعی و بصری در تولید محتوای الکترونیکی استفاده کنیم.
وی با اشاره به توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: در زمانی سرعت انتشار اخبار به یکهزار و 250 کیلومتر در ساعت می رسید که امروز این رقم به کمتر از یک ثانیه هم رسیده است.
به گفته وی، امروزه برخی کتاب های درسی بار منفی دارند، کودکان حتی در بهترین شرایط علاقه چندانی به خواندن کتاب درسی نداشته و بیشتر به سمت کتابی هایی می روند که چندان به محفوظات توجه نمی کنند.
چوبینه افزود: بومی گرایی و توجه به شرایط جغرافیایی و آداب و رسوم مردم هر منطقه در تالیف کتاب های درسی، از جمله مواردی است که در کتاب های جغرافیای استان ها به آن پرداخته شده تا جغرافی برای دانش آموزان لذت بخش شود.
سرگروه آموزشی جغرافیای آموزش و پرورش استان قم نیز گفت: بزرگترین مشکل آموزش و تدریس جغرافیا در مدارس، کتاب های درسی و محتوای آموزشی است.
ˈمحسن یوسفیˈ افزود: تصویرها و نقشه های کتاب درسی جغرافیا که باید مکمل محتوای نوشتاری باشد، برای فراگیر، چندان مناسب و جالب توجه نیست.
به گفته وی، در حالی که دانش آموزان با استفاده از اینترنت به حجم گسترده ای از اطلاعات جدید دسترسی دارند، اما مطالب کتاب های درسی بسیار قدیمی است، به طوری که برخی آمارها مربوط به سال 1985 میلادی است.
وی افزود: محتوای کتابی که ما تدریس می کنیم به روز نیست و نسبت به 10 سال پیش تغییری نداشته، و این باعث خستگی دانش آموزان و حتی دبیران از تدریس می شود.
عضو گروه نویسندگان کتاب جغرافیای استان اصفهان نیز گفت: دانش آموزان در کلاس درس، باید جغرافیا را یاد گرفته و در فعالیت های میدانی تجربه کنند.
ˈآزیتا رحیمیˈ افزود: در نظام های آموزشی، درس جغرافیا به عنوان یک ابزار برای درست زندگی کردن شهروندان است، و برای رسیدن به این هدف، نیازمند فعالیت های میدانی است.
وی گفت: پژوهش باید به عنوان یک اصل در برنامه درسی گنجانده شود.
شهر تاریخی نوش آباد در پنج کیلومتری شمال کاشان قرار دارد. مجموعه باستانی شهر زیرزمینی نوش آباد که به صورت دستکن در عمق 20 متری زمین حفر شده، از جمله آثار منحصر به فرد معماری جهان است.
ج/545/640
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
02/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]