واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ناصری: تصویر امروز غرب از اسلام ریشه در تصور تاریخی غربی ها از مسلمانان دارد تهران – ایرنا - مؤلف و گردآورنده مجموعه کتاب های «جنگ های صلیبی» گفت: تصویر امروز غرب از اسلام بیشتر ریشه در تصور تاریخی غربی ها از مسلمانان دارد که جنگ های صلیبی نقطه عطفش این تصویر قدیمی و تاریخی است.
عبدالله ناصری روز پنجشنبه در حاشیه رونمایی از مجموعه هفت جلدی جنگ های صلیبی در محل خانه اندیشمندان علوم انسانی در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار فرهنگی ایرنا، با بیان اینکه تصویرغلطی را که غربی ها نسبت به مسلمانان پیدا کرده اند براساس آن دسته از سیاست های اسلام نگری و یا مسلمان نگری خودشان طراحی کرده اند که باید بازخوانی شود، گفت: همینطور که نویسنده های منصف غربی امروز می گویند حمله غرب به مسلمانان تحت پوشش جنگ های صلیبی به بهانه آزاد سازی بیت المقدس یک حرکت کاملا نابخردانه و بسیار پر هزینه برای غرب بود.
وی ادامه داد که اگرچه غربی ها از رهگذر جنگ های صلیبی با تمدن اسلامی بیشتر آشنا شدند و بسیاری از مبانی فرهنگی ما را فرا گرفتند، ولی به هر صورت تصویراین دو قرن، صحنه بسیار دلخراشی در مناسبات اسلام و مسیحیت است که امروز باید هر دو طرف منصفانه بازخوانی کنند و به این جمع بندی برسند که راه همزیستی و کنار هم زیستن این بخش از نقاط تاریخی نیست و دوره های تاریخی دیگری را هم داریم اگرچه محدودتر است اما می تواند الگوی همزیستی و گفت و گو قرار بگیرد.
ناصری با تاکید بر اینکه جنگ های صلیبی بودند که باعث شدند فرم اصلی نگاه غربی ها به مسلمانان شکل بگیرد، ادامه داد: براین اساس بیشترین حجم تولیدات نسبت به مسلمانان پس از جنگ های صلیبی صورت گرفته است.
وی تاکید کرد: منابعی که در خلال جنگ های صلیبی نوشته شده عموما تصویر واهی و غیردرستی است که از مسلمانان ارایه شده به طوری که بخش قابل توجهی از جامعه غربی و مسیحیت تحت تاثیر آن نگرش قرار گرفته است.
وی افزود: ما مسلمانان هم بطور طبیعی باید آن تصویر را خوب بشناسیم تا بتوانیم پاسخ بگوییم و اصلاحش کنیم.
این مدرس دانشگاه و پژوهشگر تاریخ این موارد را به عنوان هدف اصلی شروع به کار بازخوانی جنگ های صلیبی در تحقیق و یا ترجمه و پژوهش های متعدد نام برد و گفت: کارگروهی متشکل از هفت نفر را در انجمن تاریخ ایران بر این اساس شکل دادیم که به طور متمرکز بر روی جنگ های صلیبی کار کنند.
ناصری گفت: در سال های اخیر در دانشگاه الزهرا نیز در مقطع دکتری، رشته تاریخ شمال افریقا و جنگ های صلیبی به طور اختصاصی راه اندازی شده که دانشجو می گیرد و دانشجو تربیت می کند.
وی تاکید کرد که یکی از کارهایمان این است که در حوزه مطالعات تخصصی جنگ های صلیبی در پژوهشگاه ها و دانشگاه ها در مقاطع تحصیلات تکمیلی فعالیت شود.
مؤلف و گردآورنده مجموعه کتاب های «جنگ های صلیبی» در بخش دیگری از سخنانش با بیان آنکه مطالعات جنگ های صلیبی حدود بیست وهشت سال است که شروع شده، افزود: پروژه های جدید بصورت طرح های جامع از حدود شش سال پیش در دستور کار قرار گرفته است.
ناصری گفت: هفت جلد کتاب جنگ ها صلیبی پیش درآمد طرح چهارده جلدی تاریخ جامع است.
وی گفت: طرح چهارده جلدی تاریخ جامع نیز در پژوهشگاه به عنوان طرح ملی تصویب شده است که برای نمایشگاه کتاب 93 ارایه خواهد شد.
ناصری با بیان اینکه تاریخ جامع را همین گروه بصورت پژوهش و ترجمه انجام دادند، گفت: در طرح تاریخ جامع، متون کلاسیک و متونی که از فاصله قرن یازده تا چهارده میلادی نوشته شده، مورد پژوهش و ترجمه قرار گرفته است.
وی گفت: این متون اصلی و دست اول غربی ها است که پژوهش و جمع بندی شده و همراه با اطلس و گاهشمار جنگ های صلیبی و فرهنگ اصطلاحات و اعلام جنگ های صلیبی به صورت ضمایم همراه با کتاب شناسی جامع جنگ های صلیبی منتشر می شود.
ناصری در پایان گفت: مجموعه هفت جلدی جنگ های صلیبی حدود سه هزار صفحه و مجموعه تاریخ جامع نزدیک به دوازده هزار صفحه می باشد که در قالب چهارده مجلد منتشر می شود.
فراهنگ(4)1497**1558
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
01/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]