تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 5 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به راستى حكمتى كه در قلب منافق جا مى گيرد، در سينه اش بى قرارى مى كند تا از آن بي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

دستگاه آب یونیزه قلیایی کره‌ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1870118352




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گردش اطلاعات از مهمترین عوامل مهار نقض حقوق شهروندی است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

مدرس حقوق مطبوعات: گردش اطلاعات از مهمترین عوامل مهار نقض حقوق شهروندی است تهران - ایرنا - مدرس حقوق مطبوعات گفت: آزادی بیان، رسانه ها و مطبوعات و توسعه نهادهای مدنی از مهمترین عوامل مهار نقض حقوق شهروندی در ایران است.


به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، «کامبیز نوروزی» عصر دوشنبه در نشست نقد وبررسی منشور حقوق شهروندی که در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: دولت باید نقض حقوق شهروندی را مهار کند، زیرا مسوول اجرای این حقوق است.
وی با بیان اینکه حق شهروندی پیشتر نیز در ایران وجود داشته، گفت: قوانین حقوقی خوبی در کشور داریم اما به خاطر اینکه غلط پایه گذاری شده اند، متروک باقی مانده و بطور پیوسته دردسر تولید می کنند.
نوروزی ادامه داد: زمانی حتی استفاده از کلمه حقوق بشر گناهی نابخشودنی بود و مایه مباهات دولت است که امروز واژه حقوق شهروندی را به کار می برد؛ دولت منشور می نویسد و نیت مثبت و انگیزه های خوبی پشت تهیه منشور حقوق شهروندی وجود دارد، اما راهی که انتخاب شده راه درستی نیست.
این استاد دانشگاه، اشکال اصلی منشور را شکلی عنوان کرد و گفت: اشکال شکلی منشور از نظر حقوق نویسی و مقررات نویسی شگفت انگیز است؛ حقوق نویس در ابتدا باید بداند چه چیزی می نویسد تا این ناآگاهی یک سردرگمی مفهومی ایجاد نکند.
وی افزود: عباراتی در منشور مشاهده می شود که در حد قانون اساسی است.
این مدرس حقوق مطبوعات تصریح کرد، شناسایی و اجرا حقوق شهروندی، مراحل تحقق حق است و قانونگذار باید ابتدا حق را تمتع یا شناسایی و سپس آن را استیفا یا اجرا کند.
نوروزی گفت: مساله بسیار مهم این است که بیش از 90 درصد آنچه که در جوامع مدرن به عنوان حق شهروندی شناخته شده برای مردم ایران نیز شناخته شده است؛ بنابراین در زمینه شناسایی حقوق شهروندی مشکلی نداریم و متون قانونی ما کاملا رسا است و این اشکال منشور است.
وی ادامه داد: از لحاظ قانونی هر فرد زنده ای حق مالکیت دارد اما اجرای حق مالکیت منوط به داشتن سن قانونی است.
این مدرس حقوق مطبوعات افزود: سووالاتی در این زمینه مطرح می شود مبنی بر اینکه اگر این حقوق قبلا شناخته شد ه اند چرا به اجرا در نیامده اند؟ چرا تامین اجتماعی این قدر ضعیف عمل می کند؟ چرا هنوز کودکان کار در کشور مشاهده می شوند؟ وقتی بخواهیم به این سووالات پاسخ دهیم از قلمرو حقوق خارج می شویم و با موضوع دیگری که هسته حقوق شهروندی است مواجه می شویم و آن این است که باید در جستجوی موانع حقوق شهروندی باشیم و سند به آن توجه نکرده است.
وی با بیان اینکه حقوق شهروندی باید توسط دولت اجرا شود، گفت: شهروند نمی تواند برای اجرای حق شهروندی خود به مرجعی مراجعه کند که خود در مظان اتهام است؛ بنابراین دولت باید به سراغ نهادهای مدنی می آمد تا ببیند در کجا نقص از قانون و در کجا نقص از نظام اجرا وجود دارد.
این حقوقدان آزادی بیان، رسانه ها و توسعه نهادهای مدنی از مهمترین ابزارهای مهار نقض حقوق شهروندی برشمرد و گفت: قانون آزادی اطلاعات در کشور وجود دارد، اما همین قانون نیز در کشور به اجرا در نمی آید، در حالیکه گردش اطلاعات نیز از عوامل مهار نقض حقوق شهروندی است.
نوروزی خاطرنشان کرد: هدف من از بیان این گفته ها ضایع کردن افرادی که در تهیه منشور حقوق شهروندی زحمت کشیدند، نیست اما از انجا که این منشور در مبانی مشکل دارد، در ویرایش هم به جایی نمی رسد.
اجتمام(3) ** 9317 ** 1071
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




28/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن