واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
برنده سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر: دستمزد یک بازیگر تا 100 برابر طراح صحنه است تهران- برنده سیمرغ طراحی صحنه و لباس سی و دومین جشنواره فیلم فجر گفت: دستمزد یک بازیگر 20 تا 100 برابر یک طراح است و این بخش در بسیاری از فیلم ها جدی گرفته نمی شود
مجید میرفخرایی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار حوزه سینما ایرنا افزود: بیشتر هزینه های تولید یک اثر سینمایی صرف حضور بازیگران می شود درحالی که یکی از مهمترین مشکلات ما در بخش طراحی صحنه و لباس در سینما کمبود بودجه است .
طراح صحنه فیلم سینمایی روز رستاخیز توضیح داد: طراحی صحنه و لباس در سال های اخیر پیشرفت های خوبی داشته و در این میان جلوه های ویژه بصری نیز به طراحان صحنه و دکور کمک کرده است.
وی با یادآوری اینکه طراحی صحنه و لباس فیلم های سینمایی در کشور جدی گرفته نمی شود توضیح داد: امروز دغدغه برخی فیلمسازان، تولید یک اثر سینمایی و رساندن آن به اکران و بازگرداندن سرمایه است و به بخش طراحی صحنه و لباس توجهی نمی شود. در این میان برخی فیلم ها همچون رستاخیز وˈ چ ˈ نیز وجود دارد که درآنها به طراحی صحنه و دکور بها داده می شود.
به گفته میرفخرایی، اندک بودن بودجه طراحی صحنه، دکور و لباس موجب می شود خلاقیت دراین بخش از بین رفته و حتی برخی بازیگران از لباس های شخصی برای حضور در یک اثر سینمایی استفاده کنند.
وی در ادامه با اشاره به عدم اشراف برخی تهیه کنندگان به موضوع طراحی صحنه یادآور شد: برخی طراحی دکور را با طراحی صحنه برای یک اثر سینمایی اشتباه می گیرند و اشرافی به این بخش ندارند.
برنده سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه و لباس از سی ودومین جشنواره فیلم فجر به روز نبودن دانش در این بخش را از دیگر مشکلات این عرصه برشمرد .
وی عنوان کرد: ما 30 سال پیش تحصیلات خود در بخش طراحی صحنه و لباس را در انگلستان گذراندیم ، این دانسته ها را به شاگردان خود آموختیم و امروز نیز همان دانش به علاقه مندان به این عرصه تدریس می شود. به عبارتی در سال های اخیر دانش طراحی صحنه و لباس در کشور به روز نشده و ما به همان دانسته های قدیم خود اکتفا کردیم.
ˈامروز بسیاری از دستیاران طراحان صحنه از برخی دانشجویان تحصیل کرده در این بخش اطلاعات بیشتری به واسطه تجربه کاری خود دارند و این امر موجب شده دانشجویانی که وارد این بخش می شوند نیز نتوانند مثمر ثمر واقع شوند.ˈ
وی تاکید کرد: بازار کار برای محصلان بخش طراحی صحنه و دکور در سینمای ایران اندک است از این رو نیزه اندکی برای حضور در این بخش وجود دارد. نمی توان هر سال 120 تا 160 دانشجوی فارغ التحصیل طراحی صحنه و دکور را وارد سینما کرد. در دنیا بر اساس احتیاجات دانشجو می گیرند؛ در سالی که من در انگلستان برای طراحی صحنه و دکور تحصیل کردم تنها 10 نفر را برای حضور در این بخش پذیرش کردند.
طراح صحنه و لباس فیلم روز واقعه گفت: در سال چند فیلم همانند چ و یا روز رستاخیز ساخته می شود که نگاه حرفه ای به بخش طراحی صحنه و دکور داشته باشد؟ باید در این بخش تجدید نظر کنیم.
فراهنگ(4)**1983**1601**
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
27/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]