تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 20 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):هیچکس تا زبانش را نگه ندارد از گناهان در امان نیست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851926061




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عشایرخسته از کوچ ، خواهان ریشه درخاک


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

عشایرخسته از کوچ ، خواهان ریشه درخاک بوشهر- ایرنا- آنگونه که قائم مقام سازمان امور عشایر کشور می گوید مشکلات زیاد کوچ روی باعث شده تا 70 درصد جمعیت عشایر کوچنده ایران خواهان استقرار دائم در زیست بوم ها در قالب طرح های اسکان عشایر باشند.


براساس آمار موجود جمعیت عشایری کشور یک میلیون و 200 هزار نفر در قالب 220 هزار خانوار است که تاکنون 76 هزار خانوار از جمعیت عشایری کشور در طرح اسکان به صورت دایمی یکجانشین شده اند.
بسته شدن برخی از ایل راه ها، مشکلات حمل و نقل، فقر مراتع، دست اندازی روستاییان به محدوده های مراتع عشایری، حوادث و سوانح جاده ای و طبیعی، مسایل آموزشی و بهداشتی و دسترسی به امکانات رفاهی و زیر بنایی در زیست بوم های اسکان عشایری باعث شده تا عشایر یکجانشینی را بر کوچ ترجیح دهند.
نقش عشایر و حضورآنان درحفاظت از مرزها در دوران گذشته و تامین بخشی از نیاز شهرنشینان بی همتاست، این افراد براساس فصل های سال و نیازهای زندگی شان طبق رسومی که در زمان های قدیم متداول بوده میان ییلاق و قشلاق حرکتی دایمی دارند.
با این وجود مشکلات متنوعی که امروز با توسعه شهرنشینی برای عشایر به وجود آمده باعث شده این افراد تمایل بیشتری به اسکان دایم و یکجا نشینی داشته باشند.
یکی از عشایر کوچ رو منطقه گندم کار بخش ارم دشتستان استان بوشهراز تیره دغانلو گفت: فقر مراتع، دست یافتن روستاییان به مراتع و محدوده های عشایری، حوادث و سوانح طبیعی از جمله خشکسالی، سیل و تصادف های جاده ای حین کوچ از مهم ترین مشکلات عشایر کوچ رو است.
کرامت بازیاری افزود: این مشکلات باعث شده امروز عشایر ضمن درخواست تامین زیرساخت های لازم و زیربنایی در زیست بوم های عشایری تمایل به اسکان و یکجا نشینی داشته باشند.
یکی دیگر از عشایر کوچ رو منطقه گندم کار نیز گفت: تبدیل راه های عبور ایل به جاده های اصلی سبب شده از آزاد راه ها و یا مسیرهای سخت گذر عبور کنیم که در این گذر از مسیرها علاوه بر این که جان خودمان به خطر می افتد دام هایمان هم تلف می شوند.
کرامت مرادی افزود: گسترش شهرسازی و واگذاری مسیرهای عبور ایل به بخش های صنعتی و کشاورزی باعث بسته شدن محل های عبور ایل یا همان ایل راه ها شده است که عشایر ناچارند جاده ها را برای عبورخود انتخاب کنند ویا به سراغ مسیرهای دیگر که بیشتر سخت گذر است، بروند.
وی بیان کرد: افزایش اطراق گاه ها در مسیر کوچ، ایجاد پایگاه های مشخص برای عبور ایل، اعلام زمان و رعایت تقویم کوچ به وسیله عشایر کوچ رو از راه های کاهش مشکلات کوچ عشایر است.
این فرد از عشایر کوچنده گفت: در سال جاری 12 کیلومتر راه دسترسی عشایری در این مناطق طراحی و احداث شده است ولی نیاز به ساماندهی مستمر دارد.
پیران رزمجو از عشایر اسکان یافته در منطقه چهوک دشتستان نیز گفت: رونق اقتصادی، تولیدی، کشاورزی، ارایه آموزش های ترویجی، مهارتی و بهداشتی از مهمترین اقدامات دولت به مردم عشایر اسکان یافته در منطقه چهوک در سال های اخیر است و این روند همچنان ادامه دارد.
نعمت الله حاتمی یکی دیگر از عشایراسکان یافته در منطقه بوشکان دشتستان نیز گفت: در سالهای 67 تا 74 از استان بوشهر به استان فارس به عنوان عشایر کوچ رو ییلاق و قشلاق می کردیم.
وی افزود: در سال 74 همزمان با اجرای طرح اسکان عشایر و احداث زیربناهای لازم از جمله آب، برق، راه، مخابرات، آموزش و امکانات رفاهی خانواده در منطقه ایل شهر که به وسیله دولت طراحی شده بود، اسکان دائم یافتم.
وی بیان کرد: هم اینک نزدیک به 150 خانوار عشایری در این منطقه اسکان یافته اندو علاوه بر رونق کسب و کار زمینه تحصیل و آموزش فرزندانمان نیز مهیا شده است.
حاتمی گفت: رونق اقتصادی، اشتغال و کشاورزی از اهداف طرح اسکان دائم عشایر است که براین اساس پارسال عشایر منطقه بوشکان از درآمد حاصل از کشاورزی خود راضی بودند.
علی نعمتی یکی دیگر از عشایر منطقه بوشکان گفت: امروزکمبود علوفه با توجه به خشکسالی های پی در پی و جابجایی دام ها با ماشین از جمله مهمترین مشکلات عشایر کوج رو است.
قائم مقام سازمان امور عشایر کشور که به بوشهر سفر کرده بود، گفت: در بودجه سال 93 اعتبار مصوب شده حوزه عشایری در مجموع 500 میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی مصوب و پیش بینی شده است.
میرولی صفرزاده با بیان این که این اعتبارات بیشتر برای زیرساخت های اسکان عشایر هزینه می شود، اضافه کرد: از ابتدای برنامه اسکان عشایر در سال 1374 تاکنون حدود 76هزار خانوار عشایری در کشور اسکان دایمی پیدا کرده اند.
وی گفت : بیش از 70 درصد از جمعیت عشایری کشور تمایل به اسکان دایم دارند و ساماندهی زندگی عشایر و پرداختن به طرح اسکان دایم عشایر از مهمترین برنامه های این سازمان است.
صفرزاده اظهارکرد: براساس افق چشم انداز 1404 نظام جمهوری اسلامی برنامه ای برای کوچ و اسکان دایم عشایر در کشور برای هر استان تنظیم شده است.
وی اضافه کرد: اسکان دایم عشایر در مناطق مستعد از لحاظ آب و خاک که زمینه گرفتن مجوز آب نیز فراهم شود به شرط این که خود عشایر نیز بخواهند انجام می شود.
صفرزاده بیان کرد: در بحث اسکان دائم ابتدا باید زیربناهای اشتغال، تولید، درآمد و خدمات زیربنایی به عشایر ارایه شود و بعد آنان برای خود در مناطق مشخص شده ساختمان بسازند.
قائم مقام سازمان امور عشایر کشور گفت: چهار هزار میلیارد ریال اعتبار از محل صندوق توسعه ملی در بودجه سال 93 برای تولید زنجیره گوشت قرمز دام عشایر کشور با هدف حمایت از تولید گوشت و بالا بردن درآمد عشایر کشور اختصاص یافته است.
وی بیان کرد: این میزان اعتبار از طریق صندوق عشایری و به صورت تسهیلات ارزان قیمت با حمایت دولت و مجلس شورای اسلامی در اختیار شرکت تعاونی عشایری قرار می گیرد تا به عشایر پرداخت شود.
وی ادامه داد: عشایر از طریق این تسهیلات ارزان قیمت دام قابل پروار خود را پروار می کنند و پس از رسیدن به وزن مناسب از طریق تشکل های عشایری وارد بازار و مجموعه های کشتار دام می کنند.
صفرزاده افزود: در صورت اجرای کامل طرح علاوه بر پروراربندی پنج میلیون راس دام عشایر، سالانه حدود 90 هزار تن گوشت به تولید گوشت عشایر کشور اضافه می شود.
وی گفت: عشایر کشور یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت در قالب 220 هزار خانوار است که 28 درصد از دام سبک و چهار درصد از دام سنگین، 38درصد از مراتع و پنج درصد از کل تولیدات محصولات کشاورزی کشور را برعهده دارند.
صفرزاده اضافه کرد: برای حمایت های بیشتر از عشایر و ساماندهی آنها امسال 600 میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده که تا کنون 15 درصد آن اختصاص یافته است.
مدیر کل امور عشایر استان بوشهر نیز گفت: در استان بوشهر پنج هزار و 300 خانوار با 30 هزار نفر عشایر در شهرستان های دشتستان، دشتی، تنگستان، دیر، جم و دیلم حضور دارند.
علی ابراهیمی افزود: تولید سالانه شش هزارو 500 تن گوشت قرمز، 14 هزار تن سایرفرآورده های دامی، 30 هزار متر مربع انواع دست بافت ها، 12 هزار تن محصولات باغی و زراعی ماحصل تلاش عشایر و تولید این قشر زحمتکش استان است.
وی اظهار کرد: عمده نیازمندی های عشایر استان بوشهر بحث اسکان، برخورداری از راه های دسترسی مناسب، امکانات رفاهی، بهداشتی و آموزشی است.
وی در باره اسکان عشایر درسطح استان بوشهرگفت: تاکنون نزدیک به یکهزار و 700 خانوار در استان بوشهر اسکان پیدا کرده اند و این روال تا برخورداری حداکثر عشایر از امکانات ساماندهی و اسکان متناسب با اعتبارات سنواتی و برنامه ای ادامه خواهد داشت.
ابراهیمی بیان کرد: در سال جاری مجموع اعتبارات استانی و ملی امور عشایر استان بوشهر 32 میلیارد ریال مصوب بوده است که تاکنون مبلغ هفت میلیارد ریال آن اختصاص یافته است.
رییس امورعشایر شهرستان دشتستان نیز گفت: 80 درصد جمعیت عشایر استان بوشهر که معادل سه هزار و 200 خانوار با جمعیت 22 هزار نفر را عشایر دشتستان تشکیل می دهند.
اسفندیار محمدی افزود: دارا بودن 600 هزار راس دام عشایر دشتستان یکی از مهمترین توانمندی های بالقوه عشایر این شهرستان است.
وی تأمین علوفه، توجه بیشتر به ساماندهی راه های عشایری، اشتغال، توسعه آموزش های ترویجی، مهارتی و حرفه ای را از مهمترین درخواست ها و مشکلات عشایر کوچ رو عونان کرد.
محمدی بیان کرد: در دشتستان یک کانون اسکان هدایت شده دائمی به نام ایل شهر به وسیله دولت از سال 74 احداث وبا تامین امکانات زیرساختی و رفاهی زمینه اسکان عشایر در این منطقه فراهم شده است.
وی اضافه کرد: این منطقه امروز با کد روستایی مستقل دارای 150 خانوار عشایری است و قابلیت پوشش 360 خانوار برای اسکان در این منطقه نیز پیش بینی شده است.
وی بیان کرد: در شهرستان دشتستان 18 منطقه اسکان یافته عشایری خودجوش وجود دارد.
محمدی گفت: عشایر کوچ رو منطقه دشتستان تابستان ها به استان های فارس و اصفهان کوچ می کنند واسکان دائم یکی از درخواست های مهم آنهاست. ک/4
7213/539 /675
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




26/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن