محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831343630
عشایر، خسته ازکوچ، خواهان ریشه درخاک
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
عشایر، خسته ازکوچ، خواهان ریشه درخاک بوشهر- ایرنا- مشکلات زیاد کوچ روی باعث شده تا 70 درصد جمعیت عشایر کوچنده ایران خواهان استقرار دایم در زیست بوم ها در قالب طرح های اسکان عشایر باشند.
به گزارش ایرنا، بسته شدن برخی از ایل راه ها، مشکلات حمل و نقل، فقر مراتع، دست اندازی روستاییان به محدوده های مراتع عشایری، حوادث و سوانح جاده ای و طبیعی، مسایل آموزشی و بهداشتی و دسترسی به امکانات رفاهی و زیر بنایی در زیست بوم های اسکا عشایری باعث شده تا عشایر یکجا نشینی را بر کوچ ترجیح دهند.
نقش عشایر و حضورآنان درحفاظت از مرزها در دوران گذشته و تامین بخشی از نیاز شهرنشینان بی همتاست، این افراد براساس فصل های سال و نیازهای زندگی شان طبق رسومی که در زمان های قدیم متداول بوده میان ییلاق و قشلاق حرکتی دایمی دارند.
با این وجود مشکلات متنوعی که امروز با توسعه شهرنشینی برای عشایر به وجود آمده باعث شده این افراد تمایل بیشتری به اسکان دایم و یکجا نشینی داشته باشند.
براساس آما موجود جمعیت عشایری کشور یک میلیون و 200 هزار نفر در قالب 220 هزار خانوار است که تاکنون 76 هزار خانوار از جمعیت عشایری کشور در طرح اسکان به صورت دایمی یکجانشین شده اند و 70 درصد از عشایر کوچ رو نیز هم اکنون خواهان اسکان دایمی هستند.
یکی از عشایر کوچ رو منطقه گندم کار بخش ارم دشتستان از تیره دغانلو گفت: فقر مراتع، دست یافتن روستاییان به مراتع و محدوده های عشایری، حوادث و سوانح طبیعی از جمله خشکسالی، سیل و تصادف های جاده ای حین کوچ از مهم ترین مشکلات عشایر کوچ رو است.
کرامت بازیاری افزود: این مشکلات باعث شده امروز عشایر ضمن درخواست تامین زیرساخت های لازم و زیربنایی در زیست بوم های عشایری تمایل به اسکان و یکجا نشینی داشته باشند.
یکی دیگر از عشایر کوچ رو منطقه گندم کار نیز گفت: تبدیل راه های عبور ایل به جاده های اصلی سبب شده از آزاد راه ها و یا مسیرهای سخت گذر عبور کنیم که در این گذر از مسیرها علاوه بر این که جان خودمان به خطر می افتد دام هایمان هم تلف می شوند.
کرامت مرادی افزود: گسترش شهرسازی و واگذاری مسیرهای عبور ایل به بخش های صنعتی و کشاورزی باعث بسته شدن محل های عبور ایل یا همان ایل راه ها شده است که عشایر ناچارند جاده ها را برای عبورخود انتخاب کنند ویا به سراغ مسیرهای دیگر که بیشتر سخت گذر است، بروند.
وی بیان کرد: افزایش اطراق گاه ها در مسیر کوچ، ایجاد پایگاه های مشخص برای عبور ایل، اعـلام زمان و رعایت تقویم کوچ به وسیله عشایر کوچ رو از راه های کاهش مشکلات کوچ عشایر است.
این عشایر کوچنده گفت: در سال جاری 12 کیلومتر راه دسترسی عشایری در این مناطق طراحی و احداث شده است ولی نیاز به ساماندهی مستمر دارد.
پیران رزمجو از عشایر اسکان یافته در منطقه چهوک دشتستان نیز گفت: رونق اقتصادی، تولیدی، کشاورزی، ارایه آموزش های ترویجی، مهارتی و بهداشتی از مهمترین اقدامات دولت به مردم عشایر اسکان یافته در منطقه چهوک در سال های اخیر است و این روند همچنان ادامه دارد.
نعمت اله حاتمی یکی دیگر از عشایراسکان یافته در منطقه بوشکان دشتستان نیز گفت: در سالهای 67 تا 74 از استان بوشهر به استان فارس به عنوان عشایر کوچ رو ییلاق و قشلاق می کردیم.
وی افزود: در سال 74 همزمان با اجرای طرح اسکان عشایر و احداث زیربناهای لازم از جمله آب، برق، راه، مخابرات، آموزش و امکانات رفاهی خانواده در منطقه ایل شهر که به وسیله دولت طراحی شده بود، اسکان دائم یافتم.
وی بیان کرد: هم اینک نزدیک به 150 خانوار عشایری در این منطقه اسکان یافته و علاوه بر رونق کسب و کار زمینه تحصیل و آموزش فرزندانمان نیز مهیا شده است.
حاتمی گفت: رونق اقتصادی، اشتغال و کشاورزی از اهداف طرح اسکان دائم عشایر است که براین اساس پارسال عشایر منطقه بوشکان از درآمد حاصل از کشاورزی خود راضی بودند.
علی نعمتی یکی دیگر از عشایر منطقه بوشکان گفت: امروزکمبود علوفه با توجه به خشکسالی های پی در پی و جابجایی دام ها با ماشین از جمله مهمترین مشکلات عشایر کوج رو است.
قائم مقام سازمان امور شایر کشور گفت: در بودجه سال 93 اعتبار مصوب شده حوزه عشایری در مجموع 500 میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی مصوب و پیش بینی شده است.
میرولی صفرزاده با بیان این که این اعتبارات بیشتر برای زیرساخت های اسکان عشایر هزینه می شود، اضافه کرد: از ابتدای برنامه اسکان عشایر در سال 1374 تاکنون حدود 76هزار خانوار عشایری در کشور اسکان دایمی پیدا کرده اند.
وی یادآور شد: بیش از 70 درصد از جمعیت عشایری کشور تمایل به اسکان دایم دارند و ساماندهی زندگی عشایر و پرداختن به طرح اسکان دایم عشایر از مهمترین برنامه های این سازمان است.
صفرزاده اظهارکرد: براساس افق چشم انداز 1404 نظام جمهوری اسلامی برنامه ای برای کوچ و اسکان دایم عشایر در کشور برای هر استان تنظیم شده است.
وی اضافه کرد: اسکان دایم عشایر در مناطق مستعد از لحاظ آب و خاک که زمینه گرفتن مجوز آب نیز فراهم شود به شرط این که خود عشایر نیز بخواهند انجام می شود.
صفرزاده بیان کرد: در بحث اسکان دائم ابتدا باید زیربناهای اشتغال، تولید، درآمد و خدمات زیربنایی به عشایر ارایه شود و بعد آنان برای خود در مناطق مشخص شده ساختمان بسازند.
قائم مقام سازمان امور عشایر کشور گفت: چهار هزار میلیارد ریال اعتبار از محل صندوق توسعه ملی در بودجه سال 93 برای تولید زنجیره گوشت قرمز دام عشایر کشور با هدف حمایت از تولید گوشت و بالا بردن درآمد عشایر کشور اختصاص یافته است.
وی بیان کرد: این میزان اعتبار از طریق صندوق عشایری و به صورت تسهیلات ارزان قیمت با حمایت دولت و مجلس شورای اسلامی در اختیار شرکت تعاونی عشایری قرار می گیرد تا به عشایر پرداخت شود.
وی ادامه داد: عشایر از طریق این تسهیلات ارزان قیمت دام قابل پروار خود را پروار می کنند و پس از رسیدن به وزن مناسب از طریق تشکل های عشایری وارد بازار و مجموعه های کشتار دام می کنند.
صفرزاده افزود: در صورت اجرای کامل طرح علاوه بر پروراربندی پنج میلیون راس دام عشایر، سالانه حدود 90 هزار تن گوشت به تولید گوشت عشایر کشور اضافه می شود.
وی گفت: عشایر کشور یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت در قالب 220 هزار خانوار است که 28 درصد از دام سبک و چهار درصد از دام سنگین، 38درصد از مراتع و پنج درصد از کل تولیدات محصولات کشاورزی کشور را برعهده دارند.
صفرزاده اضافه کرد: برای حمایت های بیشتر از عشایر و ساماندهی آنها امسال 600 میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده که تا کنون 15 درصد آن اختصاص یافته است.
مدیر کل امور عشایر استان بوشهر نیز گفت: در استان بوشهر پنج هزار و 300 خانوار با 30 هزار نفر عشایر در شهرستان های دشتستان، دشتی، تنگستان، دیر، جم و دیلم حضور دارند.
علی ابراهیمی افزود: تولید سالانه شش هزارو 500 تن گوشت قرمز، 14 هزار تن سایرفرآورده های دامی، 30 هزار متر مربع انواع دست بافت ها، 12 هزار تن محصولات باغی و زراعی ماحصل تلاش عشایر و تولید این قشر زحمتکش استان است.
وی اظهار کرد: عمده نیازمندی های عشایر استان بوشهر بحث اسکان، برخورداری از راه های دسترسی مناسب، امکانات رفاهی، بهداشتی و آموزشی است.
وی در باره اسکان عشایر درسطح استان بوشهرگفت: تاکنون نزدیک به یکهزار و 700 خانوار در استان بوشهر اسکان پیدا کرده اند و این روال تا برخورداری حداکثر عشایر از امکانات ساماندهی و اسکان متناسب با اعتبارات سنواتی و برنامه ای ادامه خواهد داشت.
ابراهیمی بیان کرد: در سال جاری مجموع اعتبارات استانی و ملی امور عشایر استان بوشهر 32 میلیارد ریال مصوب بوده است که تاکنون مبلغ هفت میلیارد ریال آن اختصاص یافته است.
رییس امورعشایر شهرستان دشتستان نیز گفت: 80 درصد جمعیت عشایر استان بوشهر که معادل سه هزار و 200 خانوار با جمعیت 22 هزار نفر را عشایر دشتستان تشکیل می دهند.
اسفندیار محمدی افزود: دارا بودن 600 هزار راس دام عشایر دشتستان یکی از مهمترین توانمندی های بالقوه عشایر این شهرستان است.
وی تأمین علوفه، توجه بیشتر به ساماندهی راه های عشایری، اشتغال، توسعه آموزش های ترویجی، مهارتی و حرفه ای را از مهمترین درخواست ها و مشکلات عشایر کوچ رو عونان کرد.
محمدی بیان کرد: در دشتستان یک کانون اسکان هدایت شده دائمی به نام ایل شهر به وسیله دولت از سال 74 احداث وبا تامین امکانات زیرساختی و رفاهی زمینه اسکان عشایر در این منطقه فراهم شده است.
وی اضافه کرد: این منطقه امروز با کد روستایی مستقل دارای 150 خانوار عشایری است و قابلیت پوشش 360 خانوار برای اسکان در این منطقه نیز پیش بینی شده است.
وی بیان کرد: در شهرستان دشتستان 18 منطقه اسکان یافته عشایری خودجوش وجود دارد.
محمدی گفت: عشایر کوچ رو منطقه دشتستان تابستان ها به استان های فارس و اصفهان کوچ می کنند واسکان دائم یکی از درخواست های مهم آنهاست. ک/4
7213/539
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
26/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]
صفحات پیشنهادی
پتروخواری یا رانت شیمی؟/ریشه های اولین رویارویی دولت و کاسبان تحریم
پتروخواری یا رانت شیمی ریشه های اولین رویارویی دولت و کاسبان تحریم اقتصاد > انرژی - رایزنی های برخی فعالان صنعت پتروشیمی با اعضای متنفذ شورای نگهبان برای رد مصوبه بودجه ای مجلس آغاز شد احمد کشاورز برخی پتروشیمی های گازی عادت کرده بودند که خوراک ارزان از دولت بگیرنخسته نباشید گرم به راهداران در روزهای سرد
خسته نباشید گرم به راهداران در روزهای سرد کرمان - ایرنا - امنیت ایمنی تردد سرعت و سهولت رفت و آمد را در این روزهای سرد در جاده ها مدیون راهداران خستگی ناپذیر هستیم به گزارش ایرنا راهداران مردان گمنامی هستند که هنگام بارش شدید برف و باران بروز سیل و ریزش کوه یا برف و یخبنداننخستین چغندرقند مقاوم به پوسیدگی ریشه در همدان تولید شد
نخستین چغندرقند مقاوم به پوسیدگی ریشه در همدان تولید شد همدان-ایرنا-عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان گفت برای نخستین بار در کشور تولید چغندرقند مقاوم به پوسیدگی ریشه در این استان تولید شد حسن ابراهیمی کولایی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرناتفاوت های بابک زنجانی با سرمایه داران ریشه دار ایرانی/ آنها که تولید می کنند، آنها که دلال شده اند
تفاوت های بابک زنجانی با سرمایه داران ریشه دار ایرانی آنها که تولید می کنند آنها که دلال شده اند اقتصاد > اقتصاد کلان - این روزها مهمترین پرسش پیش روی تحلیلگران رفتار شناسی اقتصاد ایران به تفاوت های بابک زنجانی با سرمایه داران با ریشه ایرانی مربوط است به گزارش خبرجلالی: حماسهاقتصادی در گرو ریشهکنی فساد
جلالی حماسهاقتصادی در گرو ریشهکنی فساد رییس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی تاکید کرد اگر فساد اداری اقتصادی و اجتماعی را ریشه کن کنیم حماسه اقتصادی به نحو مطلوبی محقق می شود کد خبر ۳۷۸۶۳۹ تاریخ انتشار ۲۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۰ ۰۹ - 14 February 2014 رییس مرکز پژوهش های مجلس شوراایران خواهان دریافت طلب نفتی خود از هند شد
ایران خواهان دریافت طلب نفتی خود از هند شد تهران – ایرنا - خبرگزاری رویترز به نقل از منابع هندی اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران در چارچوب توافق هسته ای ژنو یک میلیارد و ٥٠٠ میلیون دلار طلب نفتی خود از دهلی نو را مطالبه کرده است به گزارش ایرنا از این خبرگزاری منابع هندی مطلع اجلالی: حماسه اقتصادی در گرو ریشه کن شدن فساد اقتصادی است
جلالی حماسه اقتصادی در گرو ریشه کن شدن فساد اقتصادی است تهران -ایرنا- رییس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی تاکید کرد اگر فساد اداری اقتصادی و اجتماعی را ریشه کن کنیم حماسه اقتصادی به نحو مطلوبی محقق می شود به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا کاظم جلالی روز جمعه در نخستین کنفرانس بتشکیل کارگروه تخصصی برای ریشهکنی آفت مگس زیتون
سهشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸ ۳۳ رییس سازمان حفظ نباتات کشور از تشکیل کارگروه تخصصی برای ریشهکنی آفت مگس زیتون خبر داد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قزوین باغستانی در جلسهای که با حضور روسای سازمانهای جهاد کشاورزی استانهای قزوین و گیلان معاونان مدیرانخستین گونه چغندرقند مقاوم به پوسیدگی ریشه در همدان تولید شد
نخستین گونه چغندرقند مقاوم به پوسیدگی ریشه در همدان تولید شد همدان-ایرنا-عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان گفت برای نخستین بار در کشور گونه ای از چغندرقند مقاوم به پوسیدگی ریشه در این استان تولید شد حسن ابراهیمی کولایی روز سه شنبه در گفت و گو با خبریک خسته نباشید گرم در روزهای سرد به راهداران
یک خسته نباشید گرم در روزهای سرد به راهداران مشهد - ایرنا - در حالی که راههای پرپیچ و خم خراسان رضوی از برف سپیدپوش شده و خودروها در کشاکش نبرد با کولاک و جاده انباشته از برف و یخ راهی برای خروج جستجو می کنند این نارنجی پوشان راهدار هستند که فرشته نجات در راه ماندگان می شوند بهدر روند بررسی بودجه تصویب شد تدابیر مجلس در بودجه برای ریشهکنی بیسوادی
در روند بررسی بودجه تصویب شدتدابیر مجلس در بودجه برای ریشهکنی بیسوادیدستگاههای اجرایی خدماترسان مانند کمیته امداد امام خمینی ره و سازمان بهزیستی میتوانند در راستای امر سوادآموزی به افراد بیسواد تحت پوشش خود آموزش دهند به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در ادامه بررسآیا شعار علیه استکبار جهانی ریشه قرآنی دارد؟
آیا شعار علیه استکبار جهانی ریشه قرآنی دارد باید بیان داشت که قرآن کریم در مواضع متعددی نه تنها لعن و طرد و نفرین بر دشمنان حق و حقیقت را ذکر کرده است بلکه صراحتا فریاد مرگ را نیز روا داشته و ذکر نموده است به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس سایت دیدبان نوشت در روز های اخیمن هم با آژانس برمیگردم، مگر بد است؟! ماجدی: شایسته باخت نبودیم/ برخی بازیکنان خسته بودند
من هم با آژانس برمیگردم مگر بد است ماجدی شایسته باخت نبودیم برخی بازیکنان خسته بودندسرپرست تیم فوتبال استقلال گفت ما مقابل مس شایسته باخت نبودیم به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس میرشاد ماجدی پس از شکست دو بر یک استقلال مقابل مس و حذف آبیپوشان از جام حذفی در مورد اینکروسیه خواهان ادامه مذاکرات ژنو 2
روسیه خواهان ادامه مذاکرات ژنو 2 خبرگزاری رسا ـ وزیر امور خارجه روسیه از همه کشورها خواست برای حل بحران سوریه با تمام طرف های مناقشه و جناح های سیاسی به غیر از گروه های تروریستی بدون استثناء کار کنند به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا صدای آمریکا در گزارشی از تمایل روسیهریشهیابی حوادث الانبار/بخش اول چرا استان الانبار به بستر فعالیت داعش و القاعده تبدیل شد
ریشهیابی حوادث الانبار بخش اولچرا استان الانبار به بستر فعالیت داعش و القاعده تبدیل شداستان الانبار که از ماه گذشته شاهد عملیات گسترده ارتش و نیروهای مسلح عراق برای ریشهکن سازی گروههای تروریستی از جمله داعش و القاعده است مدتهاست به پایگاه این گروهها و نقطه آغاز عملیاتهای تروزنامه نگار اطلاح طلب: مردم از دعواهای سیاسی خسته اند
روزنامه نگار اطلاح طلب مردم از دعواهای سیاسی خسته اند تهران- ایرنا- یک روزنامه نگار جوان اصلاح طلب گفت مردم از دعواهای سیاسی و جدال بین اصلاح طلب و اصول گرا خسته شده اند به گزارش خبرنگار تشکل های دانشجویی گروه فرهنگی ایرنا شهاب طباطبایی عصر سه شنبه در مناظره با دبیر سازمان داندرسون: هیچ گاه نگفتم بازیکنان منچستریونایتد خواهان ترک تیم هستند
اندرسون هیچ گاه نگفتم بازیکنان منچستریونایتد خواهان ترک تیم هستندهافبک فیورنتینا تاکید کرد هیچ گاه مصاحبهای نداشته که در آن بگوید بازیکنان منچستریونایتد خواهان ترک این باشگاه هستند به گزارش خبرگزاری فارس صحبتهایی منتسب به اندرسون در رسانههای اروپایی منتشر شده که این بازیکن-
اقتصادی
پربازدیدترینها