واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
اجرای سطح بالای رسیتال فلوت و پیانو اتریش در جشنواره فجر تهران - ایرنا - اجرای سطح بالا و مطلوب رسیتال فلوت و پیانو مشترک ایران و اتریش شب موفقی را برای دومین روز بخش بین الملل بیست و نهمین جشنواره موسیقی فجر به همراه داشت.
به گزارش روز شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، رسیتال فلوت و پیانو ایران و اتریش به سرپرستی علی باستانی نژاد و همراهی دو نوازنده اهل اتریش در دومین روز برگزاری بیست و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر در بخش بین الملل ساعت 21 درتالار رودکی برگزار شد.
اغلب صندلی های سالن کنسرت پر بود از علاقه مندانی که برای شنیدن موسیقی کلاسیک خود را به سالن رسانده بودند.
پس از استقرار حاضران سالن بر صندلی های خود کنسرت در ساعت مقرر یعنی 21 آغار به کار کرد .
علی باستانی نژاد به همراه کرین لایتنر نوازندگی فلوت و مارگارت بابینسکی نوازندگی پیانو کنسرت را بر عهده داشت.
اجرای این هنرمندان به صورت سه نوازی با اجرای آثاری از دوره باروک آغاز شد ، هماهنگی و اجرای مطلوب این گروه از همان ابتدای این اجرا مشهود بود، اجرای سه نوازی این گروه با رعایت نوآنس ها دینامیک وفواصل سالم در این بخش ادامه پیدا کرد.
در ادامه هر نوازنده فلوت به همراه پیانو دونوازی کردند، در ابتدا کرین لایتنر نوازنده اتریشی تبار قطعه اتود برای فلوت پیاتزولا آهنگساز مشهور آرژانتینی را اجرا کرد، در طول اجرا وی توانست اجرای مطلوبی را از خود به نمایش بگذارد که در پایان نیز با تشویق مخاطبان همراه بود.
این نوازنده در ادامه کنسرت، با معرفی قطعه ساخته خود که آبشار الحمرا نام داشت، گفت: که این اثر برای فلوت ، ارکستر و هارپ نوشته شده است که به دلیل نبود این امکان پیانو خط ارکستر را اجرا خواهد کرد.
این اثر همانطور که انتظار می رفت فرمی کاملا ارکسترال داشت، تم های موسیقی شرقی که نکات مشترکی با موسیقی خاورمیانه داشت در این قطعه خودنمایی می کردند، آبشار الحمرا با اینکه قطعه ای ساده از لحاظ ساختاری بشمار می رفت، اما زیبا بود.
انتخاب هوشمندانه رپرتوآر اجرایی یکی از نکات قابل تامل این اجرا بود ، سعی شده بود که قطعات بگونه ای انتخاب شود که بتواند با مخاطبان شرقی ارتباط مطلوبی برقرار کند.
قبل از آنتراک علی باستانی نژاد به روی صحنه آمد و در مورد قطعه اجرایی خود گفت : آهنگی را هم اکنون اجرا می کنیم سویت پارسی ساخته رضا والی که از سه موومان تشکیل شده است.
وی ادامه داد : بخش نخست این اثر فرمی آرام دارد که به موسیقی آوازی ایران و ارمنستان شباهت دارد و قسمت دوم و سوم با بهره گیری از المان های موسیقی فولک و بومی ایران تدوین شده است.
این اثر بار تکنیکال بالایی داشت بطوریکه باستانی نژاد را به چالش انداخت، اجرای نت های بالا (زیر) در این اثر بسیار دشوار بود که این نوازنده تا حد توان خود از پس اجرای آنها بر آمد.
این گروه در ادامه با اجرای آثاری از دوره موسیقی کلاسیک و معاصر کار خود را به پایان رسانید که با تشویق مخاطبان همراه شد .
از نکات قابل توجه این اجرا، نامناسب بودن صندلی های ویژه میهمانان و نزدیکی زیاد آنها به سن اجرا بود.
از طرفی صدای اجرای موسیقی پاپ که برای مهمانان ویژه تالار وحدت درنظر گرفته شده بود، به قدری زیاد بود که به گوش حاضران تالار رودکی هم می رسید و موجب از بین رفتن تمرکز تماشاگران و نوازندگان می شد.
حضور اساتید دانشگاه و مدرسان موسیقی در این اجرا قابل توجه بود که از این میان می توان به آذین موحد ، حمیدرضا آزاده فر ، کیوان میرهادی و محمد علی لقاء اشاره کرد .
بیست و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر تا یکم اسفند ماه ادامه دارد.
فراهنگ (5) ** 9252**1588
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
26/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]