تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اگر بسم اللّه‏ را قرائت كنى، فرشتگان، تا بهشت تو را حفظ مى‏كنند و آن شفاى هر در...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803037305




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«فرش قرمز » طنزی که نباید آن را جدی گرفت


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

«فرش قرمز » طنزی که نباید آن را جدی گرفت بندرعباس- ایرنا- شروع جشنواره فیلم فجر در بندرعباس با فیلم «RED CARPET» (فرش قرمز) رضا عطاران کلید خورد و می توان آن را به پهن کردن فرش قرمز برای جشنواره در کنار خلیج فارس تعبیر کرد.


در مورد «رد کارپت» باید گفت این فیلم، طنزی است که نمی توان آن را چندان جدی گرفت.
تمام داستان فیلم به تصمیم یک بازیگر رده چندم تئاتر و سیاهی لشگر سینما برای سفر به فرانسه همزمان با برگزاری جشنواره کن و تلاش برای دیدار با بزرگان سینمای جهان مانند استیون اسپیلبرگ و وودی آلن خلاصه می شود.
سوژه ای که اگر تفاوت های آن مانند بروز رسانی اش با پس زمینه سینما و بازی رضا عطاران را از آن بگیریم،جز تکرار موضوع کلیشه ای و قدیمیِ سفر یک روستایی به شهر یا یک ایرانی به اروپا که دستمایه فیلم های دهه 40 و 50 سینمای ایران بود چیزی از آن باقی نمی ماند.
البته در کنار شوخی های کلامی یا تکه پرانی های رضا عطاران، این فیلم را می توان به خاطر ارایه یکی از جنبه های جامعه شناختی ایران قابل تامل دانست.
این که یک بازیگر رده چندم تئاتر و سیاهی لشکر یا به روایت بهترش ˈ هنرور ˈخود را در سطحی می پندارد که می تواند نظر بزرگان سینمای جهان را در جشنواره کن به خود جلب کند یا فیلمنامه ای بنویسد که وودی الن شیفته اش شود، شیوع توهم زدگی در بخش های مختلف را یک بار دیگر به عنوان حقیقتی تلخ و گزنده به نمایش گذاشت.
این نوع از متوهم بودن برای شخصیت فیلم ردکارپت خسارتی فردی و گاه گاهی لبخندی برای تماشاگر برجای گذاشت اما حوزه های اقتصادی ،سیاسی ،اجتماعی و فرهنگی، شخصیت های متوهم و خودبزرگ بین فراوانی را به خود دیده است که چون یکبار به طور اتفاقی توانسته اند از دری آن هم بخاطر ناشناخته بودن عبور کنند،دچار خود قهرمان پنداری شده و خلقی را به چاه انداخته اند.
در جریان حضور هنرور مشتاق در جشنواره کن اگر چه این جابجایی جغرافیایی و تفاوت های رفتاری و فرهنگی، به قول اهل سینما طنز موقعیت را رقم می زند و دست بر قضا رضا عطاران مقصدی را برای این سفر انتخاب کرده که با گوناگونی و تکثر فرهنگی اش نمی تواند بارانداز خوبی برای نمایش دادن این طنز موقعیت باشد.
استفاده از انواع موسیقی از قوالی نصرت فاتح علیخان پاکستانی تا آهنگ های مشهور آمریکایی و انگلیسی و فرانسوی در این فیلم نیز می تواند نشانه ای از آگاهی رضا عطاران به این چند صدایی فرهنگی و هنری فرانسه باشد.
حتی اگر بتوان از ساده انگاری هایی مانند چگونگی فراهم شدن زمینه سفر شخصیت اصلی فیلم (رضا عطاران ) با آن جایگاه نداشته اش در سینما و تئاتر و عدم بضاعت مالی اش که از وضعیت خانه او پیداست گذشت و این ها را به پای عدم لزوم پرداختن به واگویی آنها به واسطه طنز بودن اثر گذاشت، اما تک بُعدی بودن آدم ها و غفلت از شخصیت پردازی قاعده ای نیست که بتوان اثر طنز را از آن مستثنی دانست.
عدم شخصیت پردازی که در بسیاری از فیلم ها، کارگردان جای خالی اش را با ارایه تیپ پُر می کند نیز راهی به فرش قرمز رضا عطاران پیدا نکرده است.
شاید اگر ˈخوابم میادˈ به عنوان اولین اثر رضا عطاران نمره قابل قبولی نگرفته و فیلمی تقریبا درخور توجه نبود، دومین ساخته اش سطح توقع مخاطب را بالا نمی برد.ک/4
*هومن محمد کرمی
7192/668
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




19/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سینما و تلویزیون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن