واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس انجمن فناوری ˈخلا ایرانˈ : عدم نیاز به امکانات پیچیده آزمایشگاهی از مهمترین فرصت ها در حوزه فناوری خلا است اهواز - ایرنا - رییس انجمن فناوری ˈخلا ایرانˈ گفت: عدم نیاز به امکانات پیچیده آزمایشگاهی برای پژوهش از جمله مهمترین فرصت های موجود در حوزه فناوری خلا است.
دکتر ˈجلیل بدراقیˈ چهارشنبه در ششمین کنفرانس ملی خلا ایران که در مهمانسرای دانشگاه شهید چمران اهواز برگزارشد با اشاره به فرصت های موجود در حوزه فناوری خلا اظهار داشت: تاثیر شگرف بر تولیدات صنایع مرتبط، امکان سازماندهی آزمایشگاههای موجود برای توسعه این فناوری از جمله دیگر فرصت های موجود در این زمینه است.
وی از فرصت های موجود دیگر در حوزه فناوری خلا به پایه مشترک علمی برای کاربردهای متعدد و امکان همکاری های بین المللی با برخی کشورهای صاحب فناوری خلا اشارنام برد .
بدراقی در خصوص تهدیدهای موجود در این حوزه فناوری گفت: فقدان دستاوردهای اقتصادی در کوتاه مدت، امکان جذب متخصصان داخلی توسط کشورهای خارجی، تحریم های موجود در زمینه تجهیزات پیشرفته علیه ایران به علت کاربردهای نظامی و هسته ای فناوری خلا از جمله تهدیدها در این حوزه است.
رییس انجمن خلا ایران به نقاط قوت موجود در حوزه فناوری خلا اشاره کرد و افزود: امکانات مالی مناسب در شرایط فعلی کشور، وجود نیروی انسانی مستعد یادگیری و وجود متخصصان متعدد در رشته های نزدیک به فناوری خلا از جمله نقاط قوت در این زمینه است.
وی ادامه داد: همچنین عدم ارتباط مناسب میان پژوهش با تولید صنعتی و تجارت، ارتباطات ناچیز در زمینه تحقیقات مشترک بین المللی، عدم تمایل بخش خصوصی به ورود در زمینه های نو، عدم انعطاف سیستم آموزشی و مشکلات ساختاری در نظام برنامه ریزی اداری و دولتی از جمله نقاط ضعف در این حوزه است.
بدراقی به چالش های آموزشی اشاره کرد و گفت: مشخص نبودن میزان تاثیر آموزش ها و نحوه تدریس رشته های علمی مرتبط با خلا بر کارآفرینی و نوآوری دانش آموختگان در دانشگاههای دولتی و غیر دولتی، محدود بودن عرضه و تقاضای دوره های آموزشی درباره علوم و فناوری خلا و عدم ارتباط مناسب بین اساتید و متقاضیان دوره های آموزشی از جمله چالش های موجود است.
رییس انجمن خلا ایران گفت: راه اندازی و حمایت از کانون تفکر و ایده اندیشی در حوزه فناوری خلا، اجرای آموزش های کوتاه مدت تخصصی در مراکز تحقیقاتی و صنعتی مرتبط، کمک به انتشار نتایج تحقیقات و دستاوردهای علمی از جمله راهبردها ی توسعه فناوری خلا عنوان کرد.
بدراقی در خصوص اقدامات راهبردی اظهارداشت: طرح پیشنهادی با عنوان ˈ تشکیل ستاد توسعه فناوری خلا معاونت علمی و فناوری کشورˈ و ارائه برنامه کلان توسعه استفاده از تکنیک خلا در صنایع کشور به رییس جمهور پیشین در جلسه ایشان با انجمن های علمی از جمله این اقدامات است.
رییس انجمن خلا ایران خاطرنشان کرد: این انجمن موسسه ای غیر انتفاعی است که در زمینه های علمی، پژوهشی و فنی فعالیت می کند و دارای شخصیت حقوقی است.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در این کنفرانس اظهارداشت: به برکت انقلاب اسلامی، کشور ایران جزءو20 کشور برتر علمی از نظر تولیدات علمی می باشد و رتبه اول منطقه را دارد.
ˈخلیل رنجبرˈ اهداف برگزاری این همایش در دانشگاه چمران را کمک به تولید علم و تبدیل تولیدات علمی به عمل و تجاری سازی عنوان کرد.
رنجبر با تاکید بر اتصال دولت، دانشگاه و صنعت ادامه داد: دانشگاه و صنعت به خوبی به هم متصل نشده اند اما اتصال دانشگاه و دولت پررنگ است.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز اضافه کرد: ارتباط دانشگاه و صنعت خلا بزرگی است که وجود دارد که برگزاری این کنفرانس ها فرصتی برای یافتن راهکارهای حل این مشکل است.
وی گفت: تکنولوژی خلا چند دهه اخیر با رشد روز افزون، کاربردهای زیادی در تجهیزات پیشرفته و صنایع داشته که فعالیت آنها بدون این تکنولوژی مختل می شود.
دبیر علمی این کنفرانس نیز اظهارداشت: انجمن خلا در حال طی کردن دوران بلوغ است و رشد خوبی داشته است.
ˈعلی اصغر حسینیˈ افزود: در فاصله هشت تا 9 سال شش کنفرانس برگزار کرده است.
وی تصریح کرد: 54 مقاله برای شرکت در این کنفرانس ارائه شد که پس از داوری 13 مقاله به صورت شفاهی و 18 مقاله به صورت پوستر پذیرفته شد.
ششمین کنفرانس ملی خلا ایران 16 و 17 بهمن ماه در مهمانسرای دانشگاه شهید چمران اهواز در حال برگزاری است.
7157/642
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
16/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]