واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش: مقام معظم رهبری پرچمدار سند تحول بنیادین درآموزش و پرورش است تهران - ایرنا - دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: مقام معظم رهبری، پرچمدار سند تحول بنیادین در آموزش وپرورش است.
به گزارش روز سه شنبه وزارت آموزش و پرورش، مهدی نوید ادهم در نشست هم اندیشی معاونان و مدیران کل حوزه ستادی وزارت آموزش و پرورش برای تدوین نقشه راه سند تحول بنیادین اظهار داشت: معظم له فرمودند: اجرای سند نیاز به برنامه دارد و تاکید فرمودند برای بند بند این سند باید برنامه ریزی دقیق صورت گیرد و تاکید کردند حالا بروید و آن را اجرا کنید.
وی ادامه داد: از سال 82 تا90 فرایندی طی شد و اولین بار در خرداد سال 82 طرحی با عنوان مطالعه ملی به منظور آسیب شناسی آموزش و پرورش و ترسیم چشم انداز آینده در برنامه های توسعه کشور در شورای عالی آموزش وپرورش تصویب شد.
وی با بیان اینکه از سال 82 مسوولیت تدوین سند به سازمان مدیریت با همکاری وزارت آموزش و پرورش سپرده شده بود، اضافه کرد: بعد از یک سال، با مصوبه دولت از خرداد سال 83 مسوولیت تدوین به آموزش و پرورش واگذار شد و از بهمن ماه سال 83 کارها شروع شد.
دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش یادآورشد: این سند از سال 89 به مدت یک سال در کمیسیون های تخصصی مورد بررسی قرار گرفت و سپس به صحن علنی شورای عالی انقلاب فرهنگی رفت و پس از 22 جلسه کاری تصویب و برای اجرا در 23 آذرماه سال 90 رونمایی و به آموزش و پرورش ابلاغ شد و از آن موقع تاکنون در دستور کار این وزارتخانه قرار گرفته است.
دبیر کل شورای عالی آموزش وپرورش در ادامه به تعریفی از تحول بنیادین پرداخت و گفت: تحول بنیادین، با تحولی عمیق و ریشه ای، همه جانبه، نظام مند، آینده پژوهانه و مبتنی بر آموزه های وحیانی و معارف اسلامی است.
نوید ادهم با اشاره به اینکه، تدوین سند تحول بنیادین، پاسخ به ضرورت تحول بنیادین در آموزش و پرورش است، به تبیین علل و دلایل این ضرورت پرداخت و گفت: کاستی در همپایی با تحولات محیطی، کاستی در تامین و تربیت نیروهای مورد نیاز جامعه، ضعف در پاسخگویی به نیازهای انقلاب اسلامی در سطح ملی و جهانی، کهنگی و عدم به روز کردن ساختارها، روندها و فرایندها و پایین بودن نرخ بهره وری و اثربخشی از مهمترین دلایل تحول در آموزش وپرورش است.
وی خاطرنشان کرد: باید باور کنیم ادامه وضع موجود به نفع کشور نیست.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در ادامه مراحل تحول بنیادین را به چهار مرحله تقسیم کرد و افزود: گام اول؛ تدوین و تصویب، گام دوم؛ آماده سازی و بستر آفرینی، گام سوم؛ اجرای برنامه های تحولی و گام چهارم؛ ارزشیابی و بازخورد است.
نوید ادهم در خصوص اقدامات مهم آماده سازی برای اجرای این سند را اشاعه فرهنگ تحول خواهی در آموزش وپرورش و جامعه، طراحی و اصلاح زیر ساخت ها، مطالعه و پژوهش، تدوین زیر نظام ها و تهیه چارچوب و مدل تدوین دانست.
وی در توضیح ایجاد زیر نظام های شش گانه گفت: تاکنون زیر نظام درس ملی ایجاد و از پنج زیر نظام دیگر نیز بعضی در حد 40 درصد پیشرفت قرار دارند و بعضی هم هنوز در آغاز راه هستند.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در خصوص اصلاح ساختار سازمانی به ایجاد کمیسیون راهبری، طراحی و استقرار نظام های فرعی، توانمند سازی نیروی انسانی و ایجاد هماهنگی بین عوامل سهیم و موثر اشاره کرد.
نوید ادهم با اشاره به تدوین نمایه اجرایی گفت: مطالعه دقیق مبانی نظری، سند تحول و اسناد بالادستی، تهیه نگاشت اولیه فعالیت های سرآمد در دبیرخانه، ارسال نگاشت اولیه به معاونت های ذیربط و اخذ بازخورد، برگزاری کارگاه ها و نشست های آموزشی و توجیهی، تهیه نگاشت دوم توسط معاونت ها و بازنگری و تهیه نگاشت سوم در دبیرخانه در تدوین نمایه اجرایی مورد نظر است.
فراهنگ (1)**1883**1588
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
15/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]