واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
میزان تاثیرگذاری 500 مرکز علمی و پژوهشی بر هنر بررسی شد تهران - ایرنا - استاد دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) از انتشار نتایج یک پژوهش هنری در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: براین اساس میزان تاثیر گذاری 500 مرکز عملی و پژوهشی در جهان بررسی شده است .
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا ، مجید بزرگمهری روز سه شنبه در نشست علمی آشنایی با موسسات علمی و پژوهشی حوزه فرهنگ و هنر گفت: در این پژوهش تاثیر این موسسات در پردازش فرهنگ جهان مورد بررسی قرار گرفته است.
وی در ابتدای این نشست تخصصی که در محل پژوهشگاه فرهنگ،هنرو ارتباطات برگزار شد، گفت: اگرچه سنجش دقیق تاثیر فرهنگ و هنر بر زوایای مختلف زندگی فردی و اجتماعی بشر مشکل است اما هیچ کس نسبت به تاثیرگذاری آن تردیدی ندارد و براین اساس الگوها، سیاست ها و اولویت های فرهنگی نقش کلیدی در تعیین شکل های ساختار اجتماعی جوامع دارند.
این کارشناس روابط بین الملل، هنر را از مهمترین مولفه های فرهنگ در حیات بشری دانست و افزود: دراین راستا شناخت کانون ها، نهادها و موسساتی که به بازتولید مولفه های فرهنگی و هنری می پردازند از اهمیت بسیاری برخوردار است.
از نظر وی شناخت مراکز و موسساتی که در جهان به تحقیق، آموزش و پژوهش در حوزه هنر می پردازند گامی برای شناخت کارخانه های تولید یا بازآوری اندیشه جهان امروز است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: مهمترین اهداف این پژوهش شناخت بیشتر تاثیر فرهنگ و هنر بر ساختار اجتماعی جوامع، کمک به مراکز علمی و پژوهشی کشور دراستفاده از منابع و تجربیات سایر مراکز مشابه در جهان، آشنایی با آخرین تحولات حوزه های آموزشی و پژوهشی هنر در جهان، ایجاد امکان برای تماس با مراکز مورد نظر به صورت تخصصی و معرفی توانمندی های آموزشی و پژوهشی موجود در نقاط مختلف جهان در حوزه های هنری است.
بزرگمهری افزود: مراکز علمی و پژوهشی در این تحقیق شامل مراکز و موسساتی است که به فعالیت دانش پژوهی در حوزه هنر می پردازند ، تولید، آموزش و انجام تحقیق پیرامون آن را به عنوان هدف دارند. بنابر این دانشگاه ها، موسسات آموزشی و پژوهشی در این چارچوب قرار گرفته ولی مراکز و موسساتی که به تولید محصولات فرهنگی و هنری در حوزه های متنوع از قبیل نشر کتب، تولید محصولات سمعی و بصری موارد مشابه می پردازند در این تحقیق مورد بررسی قرار نمی گیرند.
وی ضمن بیان آماری از موسسات هنری کشورهای جهان گفت: در مجموع 495 موسسه آموزشی پژوهشی حوزه هنر در این مطالعه معرفی شده اند که از قاره آمریکا 207 موسسه، از قاره آسیا بدون درنظر گرفتن موسسات جهان اسلام 79 موسسه، از جهان اسلام 45 موسسه، اروپا 139 موسسه، آفریقا هشت موسسه و از قاره اقیانوسیه 17 موسسه معرفی شده اند.
این استاد دانشگاه در ادامه گفت: در بخش شمالی قاره آمریکا، ایالات متحده آمریکا دارای 72 موسسه آموزشی و پژوهشی معتبر در حوزه هنر است و 25 موسسه در کانادا و 35 موسسه در مکزیک فعال هستند.
به گفته این پژوهشگر حوزه بین الملل ، در بخش جنوبی و مرکزی قاره آمریکا شامل آرژانتین با 40 موسسه، برزیل 14 موسسه، کلمبیا 9 مرکز و اروگوئه و نیکاراگوئه 4 و 3 موسسه است.
وی افزود: در قاره آسیا سرزمین باستانی هندوستان بیشترین موسسات را به خود اختصاص داده است. بنابراین در کشور هند 33 موسسه آموزشی و پژوهشی، چین 23 موسسه، ژاپن 16 و کشورهای کره جنوبی و شمالی هر یک فقط یک موسسه، فیلیپین سه موسسه و تایلند و ویتنام با سه موسسه از نمونه های مهم موسسات آموزشی و پژوهشی هنر است.
بزرگمهری با بیان این که کشورهای جهان اسلام در این تحقیق به صورت مجزا مورد بررسی قرار گرفته، افزود: ایران با 16 موسسه، پاکستان و بنگلادش سه موسسه، ترکیه 10 موسسه، الجزایر 3 موسسه، مصر چهار موسسه، عربستان، کویت، یمن و سوریه چهار موسسه و کشورهای مالزی و آذربایجان یک موسسه از موسسات مهم تلقی می شود.
وی درباره مراکز قاره اروپا گفت: قدمت دانشگاه و آموزش در پهنه غربی اروپا در مقایسه با بخش شرقی آن بیشتر است و در این میان سهم انگلستان، فرانسه، ایتالیا و آلمان بیشتر است.
این کارشناس روابط بین الملل در قاره آفریقا این توضیح را نیز داد که هشت موسسه در کشورهای آفریقای جنوبی، موزامبیک، آنگولا، بروندی و غنا فعال است که البته بخشی از موسسات این قاره در قسمت موسسات جهان اسلام طبقه بندی شده اند.
بزرگمهری افزود: برخورداری از اهداف متنوع، تنوع رشته ها و رویکرد تخصصی، رویکرد بین المللی به موازات رویکرد بومی، رایگان نبودن خدمات آموزشی و پژوهشی، دانشگاهی بودن ، اتصال به دانشگاه و همچنین ارتباط نزدیک با جامعه و شهروندان علاقه مند به هنر از مهمترین ویژگی های عمومی این موسسات است.
نشست علمی آشنایی با موسسات علمی و پژوهشی حوزه فرهنگ و هنر توسط گروه مطالعات سازمان ها و نهادهای فرهنگی بین الملل پژوهشکده ارتباطات فرهنگی بین الملل پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
فراهنگ(3)**1003**1601**
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
15/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]