تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1860292503
![نمایش مجدد: استان چهارمحال و بختیاری | مرجع جاذبه های گردشگری ایران refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
استان چهارمحال و بختیاری | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
واضح آرشیو وب فارسی:سیری در ایران: موقعيت جغرافيايى و تقسيمات سياسى استان
استان چهار محال و بختيارى در قلمرو مرکزى رشته کوههاى زاگرس بين پيشکوههاى داخلى و استان اصفهان استقرار يافته است. اين استان از شمال و شرق به استان اصفهان، از غرب به استان خوزستان و از جنوب به استان کهگيلويه و بويراحمد محدود است.
استان چهارمحال و بختيارى حدود ۵۳۲۱۶ کيلومتر مربع مساحت دارد و بين ۳۱ درجه و ۱۴ دقيقه تا ۳۲ درجه و ۴۷ دقيقهٔ عرض شمالى و ۵۹ درجه و ۴۹ دقيقه تا ۵۱ درجه و ۲۴ دقيقهٔ طول شرقى قرار گرفته است.
براساس آخرين تقسيمات سياسى کشور، استان چهار محال و بختيارى ۵ شهرستان، ۱۷ شهر، ۱۰ بخش و ۳۴ دهستان دارد. شهرستانهاى اين استان مشتمل است بر شهر کرد، بروجن، لردگان، فارسان و اردل.
جغرافياى طبيعى و اقليم استان
استان چهار محال و بختيارى در ناحيهٔ مرکزى سلسله جبال زاگرس که از شمال غربى به جنوب شرقى امتداد دارد استقرار يافته است. بلندترين نقطهٔ استان در ناحيهٔ غربى با ۴۵۴۸ متر ارتفاع، قلهٔ زردکوه بختيارى و پستترين نقطهٔ آن، ناحيهٔ سپيد دشت و لردگان در قسمت شرقى چهار محال است. از کوههاى مرتفع استان، زردکوه، بزکوه، سبزکوه، سفيدکوه، کارکنان، منگشت، سالداران، جهانبين و کوه ريگ را مىتوان نام برد. اين کوهها کانون اصلى آبخيز رودخانههاى دائمى زاينده رود و کارون هستند که در سراسر سال پوشيده از برف مىباشند و جزو حوزههاى آبگير دائمى ايران به شمار مىروند. اين کوهها از شمال غربى به جنوب شرقى امتداد دارند و از غرب به شرق، از بلندى ارتفاعات و تراکم آنها کاسته شده و به درههاى باز و دشتهاى نسبتاً وسيع ختم مىشوند. در شرق استان، دشتهاى محدودى از قبيل لار، فرادنبه، کيار و خانميرزا و در جنوب غربى و جنوب شرقى آن دشتهاى نسبتاً وسيعى از جمله لردگان، فلارد و گندمان قرار گرفتهاند.
منطقهٔ چهارمحال و بختيارى به علت کوهستانهاى بلند و ارتفاعات برفگير، در فصل زمستان از برف پوشيده مىشود. کوههاى مرتفع اين منطقه، کانون ذخيره آبهاى روان دائمى و منشأ و سرچشمهٔ شبکهٔ آبهاى جارى استان هستند. زردکوه بختيارى از کوهستانهاى آبگير دائمى استان است و دو رودخانهٔ دائمى ايران يعنى زايندهرود و کارون از ارتفاعات آن سرچشمه مىگيرند.
به دليل جهات شيب ارتفاعات بختيارى که از شمال غربى به جنوب شرقى کشيده شدهاند، شبکه آبهاى روان منطقه به دو قسمت عمده تقسيم مىشوند. قسمتى به سمت بستر شيب شرقى سرازير شده و حوزهٔ زاينده رود را تشکيل مىدهند و قسمت ديگرى به سمت غرب و جنوب غربى جريان يافته و حوزهٔ کارون عليا را به وجود مىآورند.
با توجه به عوارض طبيعى، موقعيت جغرافيايى و توپوگرافى استان از يک سو و کمبود ايستگاهها و آمار هواشناسى از سوى ديگر جزئيات ويژگىهاى آب و هوايى تمام مناطق به طور دقيق و علمى روشن نشده است.
به طور کلى در ارتفاعات بالاى ۲۰۰۰ متر که مساحت عمدهٔ استان را در بر گرفته است، ريزش برف و باران از اواسط پائيز تا فروردين ادامه دارد. ولى در مناطق پست که درجهٔ حرارت در تابستان به بيش از ۴۰ درجهٔ سانتىگراد مىرسد، حجم نزولات جوى کمتر است. بدين ترتيب، از شمال به جنوب ضمن کاهش ارتفاعات، دما افزايش مىيابد. فصل سرما از اواسط آبان آغاز مىشود و ۴ تا ۵ ماه ادامه پيدا مىکند. سردترين ماههاى سال استان، دى و بهمن است. براساس گزارش ايستگاه سينوپتيک شهر کرد، در سال ۷۱ متوسط درجهٔ حرارت ۱۰/۳ درجهٔ سانتىگراد، حداکثر مطلق درجهٔ حرارت ۳۵/۲ و حداقل مطلق آن ۱۵/۶- درجهٔ سانتىگراد بود در همين سال ميزان بارندگى سالانه ۴۲۶ ميلىمتر و تعداد روزهاى يخبندان ۱۲۷ روز ثبت شده است. از ارديبهشت تا آبان در شمار ماههاى خشک و ماههاى آذر، دى، بهمن و اسفند جزو ماههاى يخبندان به شمار مىرود.
با توجه به اختلاف ارتفاع در سطح استان، زمان و مکان بارش از شرايط يکسانى برخوردار نيست. در مناطق کم ارتفاع از قبيل دشت شهر کرد، چغاخور و گندمان ماههاى آبان و ارديبهشت و در درههاى زردکوه و دوپلان (بين سرچشمههاى آب سبز و ماربره) ماه ارديبهشت پر بارانترين ماههاى سال است. نوع بارش در مناطق مرتفع عمدتاً برف و در مناطق کم ارتفاع باران است.
استان چهارمحال و بختيارى تحت تأثير بادها و تودههاى هواى غربى ايران قرار دارد. اين بادهاى بارانزا به طرف رشته کوههاى زاگرس حرکت مىکنند و در برخورد با آن سبب ريزش برف و باران مىشوند. نقاط کفهاى از جمله دشتهاى شهر کرد، لردگان، کيار و گندمان در معرض بادهاى جنوب غربى و غرب قرار گرفته و در طول زمستان با سوز و سرما همراه هستند. در حالى که در درهٔ دوپلان، آب سبز و دامنههاى غرب دوپلان، حصارهاى کوهستانى مانع وزش سريع باد و سوز آن مىشوند. مناسبترين ماههاى سال براى مسافرت به استان و بهرهگيرى از اقليم و مناظر زيباى آن، ماههاى فصل تابستان است؛ در حالى که پربرفى دامنههاى ارتفاعات بختيارى، به ويژه زردکوه براى انجام انواع اسکىهاى آلپى و اسکانديناوى در روزهاى آفتابى زمستان بسيار مناسب است.
جغرافياى تاريخى استان
بنا به گزارشهاى تاريخنويسان در اواخر دورهٔ ساسانى شخصى به نام «فرامرز» که مذهب زردشتى داشت در سرزمين بختيارى حکومت مىکرد و بختيارىها نيز به معتقدات خود در عهد فرامرز گبر اشارهها دارند. در اوايل تسلط خلفاى عباسى دو برادر در سرزمين لرستان که به دو شعبهٔ لر کوچک (لرستان فعلي) و لر بزرگ (بختيارى و کهگيلويه و بويراحمد) تقسيم مىشد، حکومت داشتند. آن که بر سرزمين لر بزرگ حکومت مىراند «بدر» نام داشت. بعدها اتابکان فضلوئيه قريب سيصد سال بر بختيارى حکومت کردند. در زمان يکى از اتابکان فضلوئيه (اتابک تکله)، مغولان بر بختيارى و کوههاى آن دست يافتند، اما اقتدار اين قوم دوام نياورد و سلطه مغولان بر بختيارىها وضعى ناپايدار به خود گرفت.
از آغاز سلسله صفوى تاريخ بختيارىها روشنتر است. در زمان صفوى يکى از تيرههاى بختيارى موسوم به «آستريک» که هم اکنون نيز طايفهٔ کوچکى از بختيارى است به رياست شخصى به نام «تاجمير» و با فرمان شاه اسماعيل اول بر بختيارى حکومت مىراند. اين شخص در زمان شاه طهماسب به دليل استنکاف از پرداخت ماليات به قتل رسيد. در همين زمان بختيارىها به دو بخش «هفت لنگ» و «چهار لنگ» که در اصل يک تقسيمبندى مالياتى است، تفکيک شدند.
پس از دودمان تاجمير شخصى به نام ميرجهانگيرخان به حکومت بختيارىها منصوب شد و در زمان همين شخص تونل معروف به «کارکنان» يا «شاهعباس» در نزديکى محل تونل فعلى کوهرنگ حفر شد که به دلائل نامعلومى عمليات حفارى آن ناتمام ماند.
پس از فوت مير جهانگير خان برادر وى «مير خليل خان»، از رياست طايفهٔ آستريک خلع شد و طوايف عمدهٔ بختيارى و تعدادى از تيرهها در حيطهٔ اقتدار محمدتقى خان چهار لنگ باقى ماندند. طوايف هفت لنگ نيز به رياست دو دسته خوانين «دورکي» و «بختياروند» از طوايف عمدهٔ هفت لنگ گردن نهادند. از اواسط پادشاهى قاجار، حسينقلى خان (رئيس طايفهٔ دورکي) با شکست قطعى خوانين بختياروند (بهداروند)، همهٔ طوايف هفت لنگ را متحد ساخته و خود را «ايلخان» و برادرانش را «ايل بيگي» ناميد و رياست ايل هفت لنگ و ادارهٔ امور کل منطقهٔ بختيارى را به عهده گرفت. رياست اين طايفه تا همين اواخر در بازماندگان اين دودمان موروثى بود.
بررسىهاى تاريخى ايران از اواخر دورهٔ صفويه به بعد نشان مىدهد که ايل بختيارى و در رأس آن خوانين بختيارى به دليل برخوردارى از شرايط ويژهٔ جغرافيايى قلمرو ايلى، سازمان قبيلهايى و نظام ايلى منسجم که الزاماً اطاعت و فرمانبردارى بىقيد و شرط گروههاى فرو دست از رهبران و سرکردگان فرادست را در پى داشت، در بيشتر حوادث و وقايع تاريخى کشور حضورى مؤثر و فعال داشتند که، برخى از نمونههاى آن به شرح زير اشاره مىشود:
- سواران بختيارى از زبده تفنگچيان نادرشاه بودند که با فتح قندهار، دروازهٔ هند را به روى لشکريان نادر گشودند.
- عليمردان خان بختيارى با شکست افاغنه و بازسازى سلطنت انقراض يافتهٔ صفوى، خود نيز مدعى سلطنت شد.
- محمد تقى خان چهار لنگ علم طغيان بر عليه حکومت قاجار برافراشت و «قلعه تل» مقر خود را در منطقهٔ مالمير به عنوان مرکز حکومت بختيارى انتخاب کرد و با کمک و مشاورت «ليارد» انگليسى (سياح معروف) با انگلستان رابطهٔ سياسى برقرار کرد.
- در طول دورهٔ حکومت سلسلههاى صفوى، افشار، زنديه و قاجار عمده قشون سلاطين سلسلههاى مزبور از بختيارىها تشکيل مىشد، به طورى که على قلى خان سردار اسعد فرزند حسين قلى خان اشاره دارد همواره صد نفر از سواران بختيارى به رياست چند تن از خانزادگان بختيارى حفظ نظم تهران، حتى نگهبانى از دربار قاجار را به عهده داشتند.
- بارزترين نقش بختيارىها در تحولات دوران مشروطيت روى داد؛ سرکردگان بختيارى (خوانين و تفنگچيان) با مشارکت و راهبرى بخش مهمى از اين جنبش عظيم ملى، ضمن اخذ وجاهت، با قبضه کردن پستهاى کليدى کشورى و لشکرى و تقسيم مناصب بين خود و اطرافيان، زمينهٔ دستيابى به منابع سرشار و ثروت را فراهم کردند.
بررسىهاى تاريخى وضع اجتماعى و سياسى ايلات بختيارى نشان مىدهد که بختيارىها يکى از بزرگترين طوايف کوچندهٔ ايران بودهاند که ساليان درازى با قدرت و سلطهجويى فراوان توانستند بر قسمتى از اراضى ايران حکومت کنند.
سران اين ايل در زمان حکومت قاجار از قرب و منزلتى فراوان برخوردار بودند و براى خود تشکيلات و مقررات خاصى داشتند. حتى در بعضى مواقع خانهاى ايل به عنوان عامل حکومتى تلقى مىشدند و از اين راه درآمدهاى کلان و ثروت فراوان و زمينهاى وسيعى را تصاحب مىکردند. از دولت و حکومت مرکزى مستمرى دريافت مىکردند و از طرف ديگر از رعاياى خود ماليات نقدى و جنسى، باج و خراج و حتى حق سرزمينى از درآمد استخراج نفت و همچنين انواع هدايا و تحفهها را اخذ مىکردند. به هر صورت سران ايلى چون جعفر قلىخان سردار اسعد، امير مجاهد، سردار جنگ، سردار محتشم و ديگران توانستند پس از انقلاب مشروطيت به پستهاى حساس کشورى و لشگرى دست يابند. چنانکه صمصامالسلطنهٔ بختيارى در سال ۱۳۳۶ قمرى به سمت نخستوزيرى و وزارت امور خارجه و عموزادهاش لطفعلىخان امير مفخم نيز به وزارت جنگ گمارده شد.
پس از به قدرت رسيدن رضاخان و دگرگونى شديد در نظام سياسى کشور، وضع زندگى سنتى ايل بختيارى از هم پاشيد. رضاخان براى کسب قدرت هر چه بيشتر و متمرکز کردن آن در تهران، به سرکوب شديد عشاير پرداخت و عدهٔ زيادى از آنان را اعدام و يا به زندان افکند و در مسير کوچ آنان نيز حکومت نظامى برقرار کرد.
پس از آن جنگهاى متعددى بين سران و عوامل سلطنت پهلوى و خوانين قدرت طلب بختيارى در گرفت. عشاير خواهان خودمختارى و لغو فرماندارى نظامى شدند، ولى آخرالامر اکثر آنان خلع سلاح و سرکوب شدند.
اين زد و خوردهاى ريشهدار خوانين و دولت پس از تبعيد رضاخان به جزيرهٔ موريس کاهش يافت و حتى بعضى از ايلات که به زور سرنيزه مجبور به اسکان و يکجانشينى شده بودند مجدداً سياه چادرها را برافراشتند و زندگى ايلى را از سر گرفتند.
کوچنشينى مجدد دير زمانى به طول نکشيد و شاه سابق همان سياست پدر را در پيش گرفت و آرام آرام سياست «تختهقاپو» کردن عشاير تحقق يافت. در حال حاضر نيز جريان تحولات کشور به منظور مساعدت و ارائه خدمات به عشاير محروم بختيارى، سياست اسکان آنان را دنبال مىکند.
وضعيت اجتماعى و اقتصادى استان
براساس سرشماى عمومى نفوس و مسکن سال ۱۳۷۵، جمعيت استان ۱۶۸۷۶۱ نفر گزارش شده است. از اين تعداد ۴۵ درصد در نقاط شهرى و ۵۴/۸ درصد در نقاط روستايى سکونت داشتند و بقيه غيرساکن يا کوچرو بودند.
از کل جمعيت بالاى ۶ سالهٔ استان ۷۷ درصد باسواد بودند. اين نسبتها در نقاط روستايى براى مردان و زنان به ترتيب ۷۸/۸۷ درصد و ۶۳/۲۷ درصد گزارش شده است. ۱۴/۹۸ درصد زنان جمعيت غيرساکن باسواد گزارش شده است.
استان چهارمحال و بختيارى منطقهٔ عشايرى است. نوع زندگى، آداب و رسوم حاکم بر جامعهٔ بختيارى و ساخت و بافت روستاها مبيّن استقرارهاى کهنه و نوى عشايرى در منطقه است. زندگى عشايرى در غرب استان هنوز هم کاملاً مشهود است، ولى در بخشهاى شرقى يعنى اطراف شهر کرد و بروجن سيماى زندگى از کيفيت و شاخصهاى روستا – شهرى برخوردار شده است.
جامعهٔ عشايرى تحت تأثير شديد اقتصاد دامدارى است و از کوچ به عنوان تحرک اجتماعى و اقتصادى استفاده مىکند. در سالهاى اخير تعداد کوچکنندگان عشاير آرام آرام کاهش مىيابد.
قشلاق ايل بختيارى در شمال شرقى استان خوزستان و در منطقهٔ کوهستانى شهرستانهاى دزفول، شوشتر، مسجد سليمان، هفتگل، بهبهان و ايذه قرار دارد. محدودهٔ قشلاق ايل بختيارى از طرف غرب به رودخانهٔ دز، از طرف شرق به حدفاصل بين شهرستانهاى بهبهان و ايذه و از طرف جنوب به منطقهٔ کوهستانى و دشت خوزستان محدود مىشود.
منطقهٔ ييلاقى عشاير بختيارى محدودههاى شهرستانهاى فارسان، بروجن و قسمتهايى از شهرستان لردگان، شهرستان فريدن در استان اصفهان و قسمتهايى از شهرستان اليگودرز در استان لرستان را در بر مىگيرد.
با توجه به ميزان نزولات جوى و جارى شدن رودخانههاى پر آب، کشاورزى يکى از مهمترين ارکان اقتصادى به ويژه در شرق استان چهارمحال و بختيارى محسوب مىشود. از ميان محصولات سالانهٔ اين استان غلات از اهميت قابل توجهى برخوردار است، به طورى که ۷۰/۴ درصد از کل سطح زير کشت محصولات سالانه به غلات اختصاص داده شده است. بعد از غلات، نباتات علوفهاى با ۲۱/۳ درصد بيشترين ميزان سطح زير کشت محصولات سالانه را به خود اختصاص دادهاند. همچنين علاوه بر رمههاى کوچنده، پرورش انواع دام، رايجترين فعاليت عشاير و مردم روستاهاى استان چهارمحال و بختيارى است.
با توجه به غلبهٔ معيشت روستايى و عشايرى، جريان توسعهٔ صنعت از رونق چندانى برخوردار نيست، به طورى که صنايع استان عمدتاً در شهرهاى شهرکرد، بروجن و فارسان استقرار يافتهاند. از مهمترين کارخانههاى صنعتى استان مىتوان به کارخانهٔ قند شهرکرد، کارخانهٔ ريسندگى شهرکرد، کارخانهٔ يخچالسازى فارسان، کارخانهٔ آردسازى و ريسندگى بروجن و صنايع شير و لبنى شهرکرد اشاره کرد.
در استان چهارمحال و بختيارى توليد صنايع دستى نيز رايج است و در ميان عشاير بختيارى رونق بسزايى دارد. از صنايع دستى مهم استان مىتوان به قالبيافى، قفلسازى و انواع بافتههاى خانگى اشاره کرد که توليد آنها به طور عمده براى مصارف خانوار عشايرى و روستايى صورت مىگيرد. بخشى از محصولات صنايع دستى استان به بازار مصرف عرضه مىشود.
![استان چهارمحال و بختیاری charmahal استان چهارمحال و بختیاری](http://seeiran.ir/wp-content/uploads/2014/02/charmahal.jpg)
![استان چهارمحال و بختیاری star استان چهارمحال و بختیاری](http://seeiran.ir/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/star.png)
![استان چهارمحال و بختیاری loading استان چهارمحال و بختیاری](http://seeiran.ir/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/loading.gif)
این مطلب را به لیست مطالب مورد علاقه خودتون اضافه کنید" rel="nofollow">این مطلب را به لیست مطالب مورد علاقه خودتون اضافه کنید
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیری در ایران]
[مشاهده در: www.seeiran.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]
صفحات پیشنهادی
استان كرمانشاه | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
موقعيت جغرافيايى و تقسيمات سياسى استان استان کرمانشاه با حدود ۴۳۴۲۴ کيلومترمربع وسعت در ميانهٔ ضلع غربى کشور بين ۳۳ درجه و ۳۶ دقيقه تا ۳۵ درجه و ۱۵ دقيقه عرض شمالى و ۴۵ درجه و ۲۴ دقيقه تا ۴۸ درجه و ۳۰ دقيقه طول شرقى از نصفالنهار گرينويچ قرار گرفته است اين استان از شمال به استاستان همدان | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
موقعيت جغرافيايى و تقسيمات سياسى استان استان همدان با مساحت ۲۰ هزار و ۱۷۲ کيومترمربع ۱ ۲ درصد از کل مساحت کشور را در بر مىگيرد اين استان بين مدارهاى ۵۹ درجه و ۳۳ دقيقه تا ۴۹ درجه و ۳۵ دقيقه عرض شمالى و ۳۴ درجه و ۴۷ دقيقه تا ۳۴ درجه و ۴۹ دقيقهٔ طول شرقى از نصفالنهار گرينويچ قراستان هرمزگان | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
موقعيت جغرافيايى و تقسيمات سياسى استان استان هرمزگان با وسعت ۶۸۴۷۵ ۸ کيلومترمربع در جنوب ايران مابين مختصات جغرافيايى ۲۵ درجه و ۲۳ دقيقه تا ۲۸ درجه و ۵۷ دقيقهٔ عرض شمالى و ۵۲ درجه و ۴۱ دقيقه تا ۵۹ درجه و ۱۵ دقيقهٔ طول شرقى از نصفالنهار گرينويچ واقع شده است اين استان از شمال واستان یزد | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
موقعيت جغرافيايى و تقسيمات سياسى استان استان يزد در مرکز ايران بين عرضهاى جغرافيايى ۲۹ درجه و ۴۸ دقيقه تا ۳۳ درجه و ۳۰ دقيقهٔ شمالى و طول جغرافيايى ۵۲ درجه و ۴۵ دقيقه تا ۵۶ درجه و ۳۰ دقيقهٔ شرقى از نصفالنهار مبدأ قرار گرفته است اين استان از شمال و غرب به استان اصفهان از شمالدانلود کتاب جاذبه های طبیعی و تاریخی استان قزوین | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
توضیحات جاذبه های طبیعی و تاریخی استان قزوین فهرست مساجد مسجد جامع مسجد النبی سنجیده مسجد حیدریه حسینیه ها حسینیه امینی ها کلیساها کلیسای رفیع کلیسای کانتور برج ناقوس امامزاده ها بقعه ها امامزاده حسین امامزاده اسماعیل امامزاده کمال امامزاده هفت صندوق امامزاده علی شکرناب امامزاآذربایجانغربی ، از منحصر بهفردترین استانها در حوزهی گردشگری | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1392 11 10 – مدیرکل میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری آذربایجانغربی گفت آذربایجانغربی یکی از منحصر بهفردترین استانها در حوزهی گردشگری است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقهی آذربایجانغربی عباسزاده در نشست کارگروه گردشگری استاناستان قزوین | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
موقعيت جغرافيايى و تقسيمات سياسى استان استان قزوين از شمال به استان گيلان از جنوب به استان مرکزى از مشرق به استان تهران و از مغرب به استان زنجان و همدان محدود است و ۱۳۰۴ متر از سطح دريا ارتفاع دارد استان قزوين با توجه به موقعيت جغرافيايى خود مانند پلى پايتخت کشور را به مناطقموسيقى و رقصهاى محلى ، استان لرستان | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
موسيقى لرى از سرچشمههاى موسيقى رديف و رديفنوازى است که بخش مهم آن از طريق کمانچه و کمانچهنوازى محلى در موسيقى رسمى ايران رديف نيز تأثير گذاشته است موسيقى محلى لرستان چندان ناشناخته نيست ولى برخلاف بسيارى از موسيقىهاى نواحى ديگر ايران از حيث مقامات محدود است و معمولاًاستان مازندران | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
موقعيت جغرافيايى و تقسيمات سياسى استان استان مازندران با حدود ۲۴ هزار کيلومترمربع مساحت بين ۴۷ دقيقه تا ۳۸ درجه و ۵ دقيقهٔ عرض شمالى و ۵۰ درجه و ۳۴ دقيقه تا ۵۶ درجه و ۱۴ دقيقهٔ طول شرقى از نصفالنهار گرينويچ قرار گرفته است درياى مازندران در شمال استان تهران و سمنان در جنوب و ااستان مركزی | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
موقعيت جغرافيايى و تقسيمات سياسى استان استان مرکزى تقريباً در مرکز ايران بين ۳۳ درجه و ۳۰ دقيقه تا ۳۵ درجه و ۳۵ دقيقه عرض شمالى و ۴۸ درجه و ۵۷ دقيقه تا ۵۱ درجه طول شرقى از نصفالنهار گرينويچ قرار دارد اين استان از شمال به استانهاى تهران و قزوين از غرب به استان همدان از جنوب باستان زنجان | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
موقعيت جغرافيايى و تقسيمات سياسى استان استان زنجان که آن را فلات زنجان نيز مىنامند در ناحيهٔ مرکزى شمال غربى ايران واقع شده است اين استان در ۴۷ درجه و ۱۰ دقيقه تا ۵۰ درجه و ۵ دقيقهٔ طول شرقى و ۳۵ درجه و ۲۵ دقيقه تا ۳۷ درجه و ۱۰ دقيقهٔ عرض شمالى خط استوا با مساحتى نزديک به ۳۶۹دانلود مسیرهای عمومی گردشگری استان چهارمحال و بختیاری | سفر و گردشگری در ایران
در این فایل که به صورت PDF ارائه شده است شناسه مسیرهای عمومی گردشگری استان چهارمحال و بختیاری معرفی شده اند این شناسه ها توسط معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری تهیه و ارائه شده است برای دانلود فایل PDF روی لینک زیر کلیک کنید bakhtiariتپه باستانی قلایچی | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
روستای قلایچی در ۱۲ کیلومتری شمال شرقی شهر بوکان قرار دارد برای اولین بار در سال ۱۳۶۳ شمسی کاوش های باستان شناسی به سرپرستی “اسماعیل یغمایی” در این تپه صورت گرفت و آثاری از هزاره اول قبل از میلا د در اثر این حفاری ها نمایان گشت ازجمله آثار به دست آمده در آن فصل آجدانلود مسیرهای عمومی گردشگری استان لرستان | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
در این فایل که به صورت pdf ارائه شده است شناسه مسیرهای عمومی گردشگری استان لرستان معرفی شده اند این شناسه ها توسط معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری تهیه و ارائه شده است برای دانود فایل pdf روی لینک زیر کلیک کنید لرستان این مطلب را به لیست مطالب مورد علاقهاستان سمنان | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
موقعيت جغرافيايى و تقسيمات سياسى استان استان سمنان با وسعتى برابر ۵۱۵۹۸ کيلومترمربع ۵ ۸ درصد مساحت کل کشور است اين استان از نظر مساحت ششمين استان کشور است و وسعت آن به حدود چهار برابر استان تهران مىرسد استان سمنان بين مدارهاى ۳۴ درجه و ۱۷ دقيقه تا ۳۷ درجهٔ عرض شمالى و ۵۱ درشهر باستانی آسک | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
شهر آسك و جنگ خوارج در دوران اسلامی شهرت آسك در دوران اسلامی به سبب جنگی كه میان خوارج ازارقه و سپاه عبیدا بن زیاد در این محل در گرفت معروف بوده است در كتاب تاریخ و جغرافیا ی خوزستان در ص 155و156 سید محمد علی امام می نویسد عبیدا… زیاد در سال پنجاه و هشتم هجری یك مجتهد باستان سیستان و بلوچستان | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
موقعيت جغرافيايى و تقسيمات سياسى استان استان سيستان و بلوچستان با وسعتى حدود ۵۰۲۱۸۷ کيلومترمربع در جنوب شرقى ايران و در مختصات جغرافيايى ۲۵ درجه و ۳ دقيقه تا ۳۱ درجه و ۲۸ دقيقه عرض شمالى و ۵۸ درجه و ۴۷ دقيقه تا ۶۳ درجه و ۱۹ دقيقه طول شرقى واقع شده است اين استان پهناور در سمت-
گوناگون
پربازدیدترینها