تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834368853
استان كرمانشاه | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
واضح آرشیو وب فارسی:سیری در ایران: موقعيت جغرافيايى و تقسيمات سياسى استان
استان کرمانشاه با حدود ۴۳۴۲۴ کيلومترمربع وسعت در ميانهٔ ضلع غربى کشور، بين ۳۳ درجه و ۳۶ دقيقه تا ۳۵ درجه و ۱۵ دقيقه عرض شمالى و ۴۵ درجه و ۲۴ دقيقه تا ۴۸ درجه و ۳۰ دقيقه طول شرقى از نصفالنهار گرينويچ قرار گرفته است. اين استان از شمال به استان کردستان، از جنوب به استانهاى لرستان و ايلام، از شرق به استان همدان و از غرب به کشور عراق محدود شده است.
استان کرمانشاه در سال ۱۳۷۵ داراى ۱۱ شهرستان، ۱۹ شهر، ۲۴ بخش، ۸۳ دهستان و ۲۷۹۳ آبادى داراى سکنه بوده است. شهر کرمانشاه مرکز شهرستان و استان کرمانشاه است. شهرستانهاى استان کرمانشاه عبارتند از : اسلامآباد غرب، پاوه، جوانرود، سرپل ذهاب، سنقر، صحنه، قصر شيرين، کرمانشاه، کنگاور، گيلان غرب و هرسين.
جغرافياى طبيعى و اقليم استان
استان کرمانشاه ناحيهاى کوهستانى است که مابين فلات ايران و جلگهٔ بينالنهرين قرار گرفته و سراسر آن را قلل و ارتفاعات سلسله جبال زاگرس پوشانيده است. سلسله جبال زاگرس در محدودهٔ اين استان به صورت مجموعهاى از رشتهکوههاى موازى پديدار گشته که دشتهاى مرتفع کوهستانى در بينابين آنها شکل گرفته و بستر گذرگاههاى مهم زاگرس را به وجود آورده است.
استان کرمانشاه در معرض جبهههاى مرطوب مديترانهاى قرار دارد که در برخورد با ارتفاعات زاگرس، موجبات ريزش برف و باران را فراهم مىسازد. در استان کرمانشاه چهار اقليم متفاوت قابل تشخيص است:
اول «زمستان ملايم و تابستان گرم و خشک» که شهرستانهاى قصر شيرين، سرپل ذهاب و دهستان ازگله در جنوب غربى شهرستان جوانرود را شامل مىشود. دوم «زمستان و تابستان خنک» که شهرستانهاى پاوه و جوانرود (به جز دهستان ازگله) و بخش کرند از توابع شهرستان اسلامآباد غرب را در بر مىگيرد. سوم اقليم «نيمه خشک و استپى خنک» که شهرستانهاى سنقر و دهستان پشت دربند از توابع شهرستان کرمانشاه را در بر مىگيرد. چهارم اقليم «نيمه خشک و استپى گرم» که شهرستانهاى کنگاور، صحنه و هرسين را شامل مىشود. به طور کلى استان کرمانشاه از نظر آب و هوايى به دو منطقهٔ گرمسير (غرب) و سردسير در ساير نواحى تقسيم مىشود.
بادهاى مهم استان کرمانشاه عبارتند از:
«بادهاى غربي» که رطوبت نسبى اقيانوس اطلس و مديترانه را منتقل مىکند و موجب بارندگى مىگردند و جريان آن معمولاً در زمستان و بهار بيشتر است. «بادهاى شمال» که در فصل تابستان مىوزند و در اعتدال آب و هواى بخشى از استان و کاهش گرماى آن مؤثراند و «بادهاى سام يا سموم» که تنها در منطقهٔ نوار مرزى مىوزد و هواى آن را در تابستانها بسيار گرم و غيرقابل تحمل مىسازد و زيانهاى بسيارى به بار مىآورد.
جغرافياى تاريخى استان
قدمت سکونت در محدودهٔ استان فعلى کرمانشاه به هزارههاى قبل از ميلاد مىرسد. در آثار سارگن – شاه اکد – که از سال ۲۰۴۸ تا ۲۰۳۰ قبل از ميلاد بر جنوب بينالنهرين فرمان رانده، از مردم زاگرس به عنوان «آريزان ياغي» ياد شده است. به استناد کتيبههاى بابل، آشور و عيلام، ساکنان دامنههاى زاگرس طوايفى به نامهاى لولوبى، گوتى، مانايى، فايرى، آموا و پارسوا بودهاند. درخصوص اصل و نژاد اين طوايف، نظرات متضادى ابراز شده است؛ طوايف آمادا و پارسوا آريايى، و طوايف گوتى و کاسى نيز به احتمال زياد آريايى ثبت شدهاند، ولى محققان در آريايى بودن لولوبىها و مانايىها ترديد دارند.
لولوبىها يا لولوها اجداد لرها هستند و در گذشتهٔ دور در ذهاب کرمانشاه، شهر باستانى زور و سليمانيه زندگى مىکردهاند. در حدود سال ۱۲۰۰ قبل از ميلاد، شاه عيلام بر اين طايفه غلبه کرده است. لولوبىها به استناد مندرجات کتيبهاى در ذهاب کرمانشاه، شهريارى مقتدر به نام «آنوبانىني» داشتهاند.
در سالهاى ۱۱۱۵-۱۱۰۰ قبل از ميلاد، ارمنستان و حوالى درياچهٔ وان توسط شاه آشور فتح شد و کوهستان اورامان به تصرف آشوريان درآمد. شلمانسر سوم در ناحيهٔ سقز کنونى استحکاماتى ساخت، ولى به دليل شورش داخلى آشور، طوايف زاگرس از اطاعت وى سرباز زدند. تکلات پالاسر سوم (۷۴۶-۷۲۸ ق. م) براى سرکوبى عشاير ساکن زاگرس سپاهى تجهيز کرد. در کتيبههاى آشورى اين دوره، به نام ولايتهايى مانند پارسوا، زکروتى، مادهاى توانا و سرزمين نيشابى اشاره شده است. نيشابى به اطراف کرمانشاه و ماهيدشت فعلى اطلاق مىشده که مراتع معروف آن براى پرورش و نگهدارى اسب مشهور بوده است. در اسناد تاريخى اين دوره از شهرى به نام «آلىپي» ذکر شده و برخى مورخان اين شهرستان را ولايتى بين کرمانشاه فعلى معرفى کردهاند که ساکنان آن از بقاياى قوم کاسى بودهاند.
نام ماد براى نخستين بار به صورت «آمادهاي» در حملات آشوريان به نواحى کردستان فعلى ذکر شده است. بنابراين مىتوان دريافت که از هزار سال قبل از ميلاد، قوم ماد در دامنههاى زاگرس سکونت داشته است. علل سقوط نينوا و انقراض دولت آشور به دست هوخشتر، اسبهاى نيرومند سوارهنظام ماد (که در نيشابى تربيت شده بودند) بيان شده است. گذشته از ماد، دو طايفهٔ ديگر به نام پارس و کرد نيز جزء ساکنان دامنههاى زاگرس ذکر شده است.
مورخان در دامنهٔ کوه طاق بستان فعلى، شهرى را گزارش کردهاند که نام يکى از محلات آن «گمبادنه» بوده است. در روزگار ساسانيان، نواحى غرب و مخصوصاً کرمانشاه مورد توجه شهرياران ساسانى بود و به علّت نزديکى با تيسفون (پايتخت)، ايام تابستان (ييلاق) را در آن جا مىگذراندهاند. قباد اول و خسرو اول (انوشيروان) ساسانى بدين ناحيه توجهى خاص داشتهاند. در اخبار مورخان اسلامى به کرات آمده است که خسرو اول انوشيروان در نواحى طاق بستان، قصرهايى ساخته که در آنها از بزرگان چينى، هندى و قيصر روم و ديگر حکمرانان پذيرايى مىکرده است. خسرو دوم ملقب به پرويز نيز در اين منطقه باغهاى زيبا احداث کرده بود که در آن قصرها و عمارات باشکوه وجود داشته است.
گفته مىشود که نام کرمانشاه به بهرام، شاه ساسانى منسوب است که در روزگار پدر، فرمانروايى ايالات کرمان را داشت و بدين جهت به «کرمانشاه» لقب يافت. کرمانشاه پس از شکست ايرانيان در جنگ نهاوند به فتح عربها در آمد.
هارونالرشيد به اين سامان توجه خاص داشت. ابن فضلان در سال ۳۰۹ هـ.ق که از طرف المقتدر به مأموريت مىرفت در سفرنامهٔ خود از کرمانشاه ياد کرده است. ابن حوقل و اصطخرى نيز از اين شهر به عنوان منطقهاى زيبا با اشجار و آب فراوان ياد کرده است.
در قرن چهارم هـ.ق سلسلهٔ کوچکى از اکراد به نام حسنويه در ولايت غرب استقلال يافتند. مؤسس اين سلسله نزديک به ۵۰ سال حکمفرمايى کرد و قلعهٔ بزرگ «سرماج» را در مجاورت دينور مقر و محل دفاين و نفايس خود قرار داد. حکومت جانشينان حسنويه به علت اختلافات داخلى مدت زمان طولانى دوام نياورد. در سال ۴۰۰ هـ.ق هلال نوادهٔ حسنويه بر پدر خود عصيان نمود و پدر براى تنبيه فرزند از «ابوالفتح ابن عناز» – والى حلوان – يارى خواست. در سال ۴۳۸ هـ.ق مهلهل ابن محمد عناز شهر قرميس (کرمانشاه) و دينور را فتح کرد. در سال ۴۴۱ هـ.ق سلطان طغرل سلجوقى با صد هزار سپاهى قلعهٔ سرماج را تسخير کرد.
در قرن ششم هـ.ق، سلطان سنجر، کرمانشاه و توابع آن را در حوزهٔ حکمرانى برادرزادهٔ خود به نام سليمان شاه ملقب به ايوه قرار داد. در قرن هفتم اين نواحى از حمله و هجوم مغول در امان نماند و در جريان حمله هلاکو به بغداد صدمات فراوان ديد.
در قرن هشتم سپاه امير تيمور به اين ناحيه يورش آورد و در قرن نهم و اوايل قرن دهم هـ.ق کرمانشاه مورد تجاور عثمانىها قرار گرفت.
همزمان با حملهٔ افغان و سقوط اصفهان، اين منطقه نيز با تجاوز عثمانىها مواجه شد و رو به ويرانى نهاد. نادرشاه به منظور آماده کردن شهر کرمانشاه در مقابل هجوم عثمانىها در عمران و آبادانى آن کوشيد. به امر نادرشاه قلعهٔ قديم کرمانشاه خراب و قلعهٔ جديدى بنا گرديد.
در روزگار زنديه، خوانين زنگنه و اهالى قلعه کرمانشاه نخست از گردن نهادن به حکومت وکيلالرعايا خوددارى کردند و از اينرو کرمانشاه با محاصره و خرابى روبرو گرديد.
عمران و آبادى جدى و پيوسته اين نواحى به ويژه شهر کرمانشاه از دوران قاجار آغاز شده است. فتحعلىشاه قاجار در سال ۱۲۲۱ هـ.ق فرزند خود محمدعلى ميرزاى دولتشاه را به سمت سرحددار عراقين منصوب کرد و ايالت خوزستان را نيز در قلمرو او قرار داد. دولتشاه، کرمانشاه را مرکز ايالت و مقر فرمانروايى خود قرار داد و با بناى ديوانخانه، حمام و مساجد به توسعه و زيبايى آن پرداخت.
امام قلى ميرزاى عمادالدوله فرزند دولتشاه در دوران ناصرى ۲۵ سال در کرمانشاه حکومت کرد و اصلاحات پدر را در عمران و توسعه شهر پى گرفت. بناى بازارهاى مسقف فعلى و مسجد عمادالدوله يادگارهاى دوران حکومت اوست. کرمانشاه در جنگ جهانى اول و دوم به تصرف قواى بيگانه درآمد و پس از پايان جنگ تخليه شد. در دورهٔ پهلوى به آبادانى آن افزوده شد.
متأسفانه در طول مدت ۸ سال جنگ تحميلى عراق عليه ايران، اين استان متحمل خسارتهاى فراوانى شد که طى سالهاى بعد از جنگ مرمت و بازسازى شد.
وضعيت اجتماعى و اقتصادى استان
در آبان ماه ۱۳۷۵، جمعيت استان کرمانشاه ۵۹۶۷۸۸۱ نفر بوده است که ۶۱/۷۵ درصد آن در نقاط شهرى و ۳۷/۷۰ درصد آن در نقاط روستايى سکونت داشته و بقيه غيرساکن بودهاند. در سال مذکور، از ۵۹۶۷۷۸۱ نفر جمعيت استان، ۳۱۰۹۱۶ نفر مرد و ۲۸۶۸۶۲ نفر زن بودهاند و نسبت جنسى آن ۱۰۶ بوده است.
در آبان ماه ۱۳۷۵، از جمعيت استان ۹۹/۷۸ درصد را مسلمانان تشکيل مىدادهاند. اين نسبت در نقاط شهرى ۹۹/۷۴ درصد و در نقاط روستايى ۹۹/۸۵ درصد بوده است.
در فاصلهٔ سالهاى ۱۳۶۵ تا ۱۳۷۵، ۳۸۷۲۴۶ نفر به استان وارد و يا در داخل آن جابجا شدهاند. مقايسهٔ محل اقامت قبلى مهاجران با محلى که در آن سرشمارى شدهاند نشان مىدهد، ۲۸/۷۷ درصد از روستا به شهر، ۳۵/۹۷ درصد از شهر به شهر، ۱۱/۶۶ درصد از روستا به روستا و ۱۵/۹۵ درصد از شهر به روستا در طى ۱۰ سال قبل از سرشمارى آبان ۱۳۷۵ جابهجا شده و يا مهاجرت کردهاند.
در آبان ماه ۱۳۷۵، از ۶۵۵۵۳۸۱ نفر جمعيت ۶ ساله و بيشتر استان، ۷۶/۵۷ درصد باسواد بودهاند. نسبت باسوادى در گروه سنى ۱۴- ۶ ساله ۹۵/۰۴ درصد و در گروه سنى ۱۵ ساله و بيشتر ۶۸/۰۹ درصد بوده است. افراد شاغل و افراد بيکار (جوياى کار) در مجموع ۳۵/۹۷ درصد از جمعيت ۱۰ ساله و بيشتر را تشکيل مىدادهاند. اين نسبت در نقاط شهرى، ۳۳/۲۴ درصد و در نقاط روستايى، ۴۰/۱۷ درصد بوده است. از جمعيت فعال اين استان، ۸۸/۳۰ درصد را مردان و ۱۱/۷۰ درصد را زنان تشکيل مىدادهاند. در آبان ماه ۱۳۷۵، از شاغلان ۱۰ ساله و بيشتر استان ۲۶/۴۷ درصد در گروههاى عمدهٔ کشاورزى، ۲۲/۴۵ درصد در گروه عمدهٔ صنعت، ۴۹/۰۷ درصد در گروه عمدهٔ خدمات و بقيه اظهار نشده گزارش شده است.
اکثريت ساکنين اين استان از قديمالايام زندگى کوچنشينى توأم با معيشتى براساس دامدارى داشتهاند و اقليتى به زندگى يکجانشينى پرداخته و به کشاورزى اشتغال ورزيدهاند، ولى امروزه اکثريت اين چادرنشينان، روستاها و شهرهاى آبادى را ايجاد کردهاند. در عين حال بعضى با همان روال سابق به زندگى چادرنشينى اشتغال دارند. استان کرمانشاه را مىتوان يکى از مناطق عشايرى ايران دانست که مهمترين ايلات آن عبارتند از:
- ايل گوران: که شامل چهار طايفه به نامهاى بيونيژ، شوانکاره (چوپان کاره)، حيدرى و تفنگچى است. محل ييلاقى آنها در مناطق قلعه قاضى ذهاب، سيوانه، تفنگچى، شامار و قشلاق آنها در تنگ حمام ذهاب و منطقه جگيران قرار دارد. مردم ايل گوران پيرو اهل حق هستند.
- ايل سنجابى: که در زمان سلطنت نادرشاه افشار از شيراز به اين منطقه کوچ داده شده و ظاهراً در دورهٔ قاجار سواران نشانى از پوست سنجاب داشتهاند و به سنجابى معروف شدهاند. در اطراف کرمانشاه حدود ۱۸۰ روستا محل ييلاقى ايل سنجابى است. محل قشلاق آنان نيز اطراف ذهاب و قصر شيرين است.
- ايل کلهر: نيز يکى از ايلات بزرگ و دامدار استان کرمانشاه است که در فصل زمستان به منطقهٔ دهلران و مهران کوچ مىکنند. چراگاههاى گرمسيرى آن در اطراف ديره، سر پل ذهاب، گيلان غرب، ويژنان، نفت شهر و پشته امام حسن قرار دارد.
ديگر ايلات استان عبارتند از : ايل ترکاشوند، ذوله، باززده، کمرند، بالوند (زردبلان)، ثلاث باباجانى، قبادى، ايل جمير (اجمور يا جمهور) و ايل باباجاني.
در استان کرمانشاه، به علّت شرايط اقليمى مناسب محصولات کشاورزى متعدى از قبيل : گندم، جو، چغندرقند، برنج، صيفي. سبزى و ميوههايى از قبيل : گردو، بادام، انار، سيب، مرکبات و خرما توليد مىشود. مرغدارى، زنبوردارى و صيد ماهى نيز رايج است و عمدهٔ گوشت مرغ، ماهى و عسل مورد نياز مردم در استان توليد مىشود.
صنايع استان نيز به دو گروه صنايع دستى و ماشينى تقسيم مىشود. صنايع دستى مشتمل بر قالى، گليم، جاجيم، شال، دستکش و گيوه مىباشد. بزرگترين صنعت کارخانهاى استان کرمانشاه تصفيهخانهٔ نفت است که کارخانهٔ آن در کنار رود قرهسو ساخته شده است. قديمىترين کارخانهٔ صنايع غذايى استان، کارخانهٔ قند اسلامآباد است که در سال ۱۳۴۱ هـ.ش بنا شده است. منطقهٔ غرب ايران (کرمانشاه) از نظر ذخاير معدنى حائز اهميت است که عمدهترين آنها عبارتند از : آهن، سرب، گوگرد، آلوميت، کوارتزيت و … که هنوز به طور شايسته مورد بهرهبردارى قرار نگرفته است.
این مطلب را به لیست مطالب مورد علاقه خودتون اضافه کنید" rel="nofollow">این مطلب را به لیست مطالب مورد علاقه خودتون اضافه کنید
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیری در ایران]
[مشاهده در: www.seeiran.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]
صفحات پیشنهادی
استان قزوین | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
موقعيت جغرافيايى و تقسيمات سياسى استان استان قزوين از شمال به استان گيلان از جنوب به استان مرکزى از مشرق به استان تهران و از مغرب به استان زنجان و همدان محدود است و ۱۳۰۴ متر از سطح دريا ارتفاع دارد استان قزوين با توجه به موقعيت جغرافيايى خود مانند پلى پايتخت کشور را به مناطقتپه باستانی قلایچی | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
روستای قلایچی در ۱۲ کیلومتری شمال شرقی شهر بوکان قرار دارد برای اولین بار در سال ۱۳۶۳ شمسی کاوش های باستان شناسی به سرپرستی “اسماعیل یغمایی” در این تپه صورت گرفت و آثاری از هزاره اول قبل از میلا د در اثر این حفاری ها نمایان گشت ازجمله آثار به دست آمده در آن فصل آجهتل پارسیان کرمانشاه | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
هتل پارسيان کرمانشاه یکی از زیباترین هتلهای 5 ستاره در منطقه غرب ايران واقع شده است… دسترسي هتل به مراكز شهر فاصله هتل تا بازار 10 دقيقه تا استانداري 2 دقيقه تا مراكز ديدني مثل طاق بستان و پارك كوهستان 10 دقيقه و با ساير مكانهاي ديدني مانند سراب نيلوفر و بيستون 30 دقيقهآذربایجانغربی ، از منحصر بهفردترین استانها در حوزهی گردشگری | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1392 11 10 – مدیرکل میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری آذربایجانغربی گفت آذربایجانغربی یکی از منحصر بهفردترین استانها در حوزهی گردشگری است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقهی آذربایجانغربی عباسزاده در نشست کارگروه گردشگری استانشهر باستانی آسک | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
شهر آسك و جنگ خوارج در دوران اسلامی شهرت آسك در دوران اسلامی به سبب جنگی كه میان خوارج ازارقه و سپاه عبیدا بن زیاد در این محل در گرفت معروف بوده است در كتاب تاریخ و جغرافیا ی خوزستان در ص 155و156 سید محمد علی امام می نویسد عبیدا… زیاد در سال پنجاه و هشتم هجری یك مجتهد بموزه باستان شناسی | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
در طول چند دهه گذشته تاسیس موزه ها و نگارخانه های متعدد در سراسر ایران زمین بیانگر توجه سران این مرز و بوم به فرهنگ و تمدن است علاوه برآن توجه به نگاهداری آثار باستانی و حفاظت از آن نیز جایگاه ویژه ای پیدا کرده است به طوری که توجه به آثار گذشتگان در حقیقت حفاظت از هویت ملی استاستان مركزی | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
موقعيت جغرافيايى و تقسيمات سياسى استان استان مرکزى تقريباً در مرکز ايران بين ۳۳ درجه و ۳۰ دقيقه تا ۳۵ درجه و ۳۵ دقيقه عرض شمالى و ۴۸ درجه و ۵۷ دقيقه تا ۵۱ درجه طول شرقى از نصفالنهار گرينويچ قرار دارد اين استان از شمال به استانهاى تهران و قزوين از غرب به استان همدان از جنوب بدانلود مسیرهای عمومی گردشگری استان لرستان | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
در این فایل که به صورت pdf ارائه شده است شناسه مسیرهای عمومی گردشگری استان لرستان معرفی شده اند این شناسه ها توسط معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری تهیه و ارائه شده است برای دانود فایل pdf روی لینک زیر کلیک کنید لرستان این مطلب را به لیست مطالب مورد علاقهاستان یزد | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
موقعيت جغرافيايى و تقسيمات سياسى استان استان يزد در مرکز ايران بين عرضهاى جغرافيايى ۲۹ درجه و ۴۸ دقيقه تا ۳۳ درجه و ۳۰ دقيقهٔ شمالى و طول جغرافيايى ۵۲ درجه و ۴۵ دقيقه تا ۵۶ درجه و ۳۰ دقيقهٔ شرقى از نصفالنهار مبدأ قرار گرفته است اين استان از شمال و غرب به استان اصفهان از شمالتپه های باستانی پیرانشهر | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
در حوزه شهرستان پیرانشهر تعداد 113 تپه تاریخی تو سط كارشناسان نمایندگی میراث فرهنگی این شهرستان شناسایی و به ثبت سازمان رسیده است كه این امر حاكی از تاریخی بودن منطقه و شكل گیری و وجود تمدنهای نیرومند ودرخشان قبل از اسلام مانند تمدن ماننا پارسوا اورارتو مادها زاموا و تمدندانلود کتاب جاذبه های طبیعی و تاریخی استان قزوین | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
توضیحات جاذبه های طبیعی و تاریخی استان قزوین فهرست مساجد مسجد جامع مسجد النبی سنجیده مسجد حیدریه حسینیه ها حسینیه امینی ها کلیساها کلیسای رفیع کلیسای کانتور برج ناقوس امامزاده ها بقعه ها امامزاده حسین امامزاده اسماعیل امامزاده کمال امامزاده هفت صندوق امامزاده علی شکرناب امامزااستان همدان | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
موقعيت جغرافيايى و تقسيمات سياسى استان استان همدان با مساحت ۲۰ هزار و ۱۷۲ کيومترمربع ۱ ۲ درصد از کل مساحت کشور را در بر مىگيرد اين استان بين مدارهاى ۵۹ درجه و ۳۳ دقيقه تا ۴۹ درجه و ۳۵ دقيقه عرض شمالى و ۳۴ درجه و ۴۷ دقيقه تا ۳۴ درجه و ۴۹ دقيقهٔ طول شرقى از نصفالنهار گرينويچ قراستان هرمزگان | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
موقعيت جغرافيايى و تقسيمات سياسى استان استان هرمزگان با وسعت ۶۸۴۷۵ ۸ کيلومترمربع در جنوب ايران مابين مختصات جغرافيايى ۲۵ درجه و ۲۳ دقيقه تا ۲۸ درجه و ۵۷ دقيقهٔ عرض شمالى و ۵۲ درجه و ۴۱ دقيقه تا ۵۹ درجه و ۱۵ دقيقهٔ طول شرقى از نصفالنهار گرينويچ واقع شده است اين استان از شمال واستان مازندران | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
موقعيت جغرافيايى و تقسيمات سياسى استان استان مازندران با حدود ۲۴ هزار کيلومترمربع مساحت بين ۴۷ دقيقه تا ۳۸ درجه و ۵ دقيقهٔ عرض شمالى و ۵۰ درجه و ۳۴ دقيقه تا ۵۶ درجه و ۱۴ دقيقهٔ طول شرقى از نصفالنهار گرينويچ قرار گرفته است درياى مازندران در شمال استان تهران و سمنان در جنوب و اموزه باستان شناسی خلخال | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
حمام تاریخی نصر خلخال قدمت این حمام مربوط به دوره قاجار بوده و در ابتدا به عنوان بنائی عام المنفعه برای تامین نیازهای اهالی محل بنا شده است فرم معماری آن از اصول حمامهای تاریخی ایران پیروی میکند حمام از طریق یک ورودی به هشتی و از آن جا به پیشخان منتهی می شود سربینه بانقشه مربع واستان گیلان | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
موقعيت جغرافيايى و تقسيمات سياسى استان استان گيلان با مساحت ۷۱۱۱۴ کيلومتر مربع در ميان رشته کوههاى البرز و تالش در شمال ايران جاى گرفته است اين استان به واحد جغرافيايى جنوب درياى مازندران تعلق دارد و با استانهاى اردبيل در غرب مازندران در شرق زنجان در جنوب و کشور تازه استقدانلود مسیرهای عمومی گردشگری استان قم | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
در این فایل که به صورت pdf ارائه شده است شناسه مسیرهای عمومی گردشگری استان قم معرفی شده اند این شناسه ها توسط معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری تهیه و ارائه شده است برای دانلود فایل pdf روی لینک زیر کلیک کنید این مطلب را به لیست مطالب مورد علاقه خودتون اضا-
گوناگون
پربازدیدترینها