واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: رئیس دانشگاه سوره:
معرفی قرآن توسط هنرهای تجسمی و سنتی یک فرصت است
"محمد روشن" گفت: معرفی قرآن با ابزار هنر به خصوص هنرهای تجسمی و سنتی فرصتی است که برای ما وجود دارد که در عرصه بین الملل جایگاه این کتاب آسمانی در کشورمان ایران را به نمایش بگذاریم.
به گزارش حوزه تجسمی باشگاه خبرنگاران؛ دکتر "محمد روشن" رئیس دانشگاه سوره، برگزاری نمایشگاه با موضوع "جایگاه قرآن کریم در هنر ایرانی" را توجه به بحث دینی و فرهنگی کشورمان دانست و افزود: معرفی قرآن بوسیله ابزار هنر به خصوص هنرهای تجسمی و سنتی فرصتی است که برای ما وجود دارد و موقعیتی است که در عرصه بین الملل جایگاه این کتاب آسمانی در کشورمان ایران را به نمایش بگذاریم.
رئیس دانشگاه سوره که با همراهی سه نفر از اساتید هیات علمی و دو نفر از دانش آموختگان این دانشگاه برای نمایشگاه جایگاه قرآن کریم در هنر ایران که در امارات متحده عربی برگزار می شود؛ حضور دارند در اینباره گفت: این نمایشگاه می تواند ملیت ایرانی، هنرهای تجسمی و سنتی کشورمان را معرفی کند زیرا در این نمایشگاه هنری معرفی می شود که بین همه مسلمانان موضوعی مشترک است زیرا قرآن همواره به عنوان عامل وحدت بین مسلمانان بوده و هست.
دکتر محمد روشن گفت: اصولا حرکت های فرهنگی از قبیل برگزاری جشنواره، اکسپو و نمایشگاه های هنرهای تجسمی و سنتی با موضوعاتی که سبب ترویج دین و شناخت از ایران در عرصه بین المللی می شود از اهمیت بالایی برخوردارند.
وی تصریح کرد : اینگونه نمایشگاه ها باید به صورت مستمر و مدون برگزار شوند تا بتوانند تاثیرگذار و هدفمند باشند و دولت باید بسترهای مناسبی فراهم کند تا بخش خصوصی بتواند در این زمینه فعالیت کند.
روشن در ادامه افزود: قرآن كريم به عنوان كتاب دينی مسلمانان از صدر اسلام تاكنون در خلق آثار هنری الهامبخش هنرمندان مسلمان بوده است و در واقع هنرمند ايرانی در هر دوره و برههای از دوران اسلامی با استفاده از آيات و قصص قرآنی به اثر خويش رنگ و بوی خدايی بخشيدهاند.
وی با بیان این مطلب که مبنا و روح هنر مسلمانان، قرآن است گفت: تمدن اسلامي يك تمدن متنمحور و يا كلمهمحور است. خداوند در دين اسلام با كلمه ظاهر شده و صورت مكتوب اين كلمه كتاب قرآن است. در حقيقت، عظيمترين يادگاري كه ما از حضرت حق در دين خود داريم قرآن است.
رئیس دانشگاه سوره خاطر نشان کرد: در عظمت و بيبديلي اين كتاب همين بس كه حتي پيامبر(ص) هم به واسطه آن است كه پيغمبر است و در حقيقت پيغمبر به تبع كتاب قرآن قابل تعريف است.
دکتر محمد روشن در پایان افزود: جايگاه اينچنيني قرآن سبب شد در ميان هنرمندان،اهالي ذوق و صاحبان فن در اين عرصه براي ارائه قداست كلمه به جامعه در زيباترين شكل ممكن، در وجهي جمالشناسانه، شوق وسيعي به وجود بيايد و محوريت حضور قرآن در آثار هنري به خصوص هنر تجسمی و سنتی ما سبب برپايي اولين نمایشگاه «جايگاه و منزلت قرآن كريم در هنر اسلامي» شد.
يادآور ميشود؛ نمایشگاه جایگاه قرآن کریم در هنر ایران به عنوان نمایشگاهی منحصر به فرد از آثار هنرمندان تراز اول کشور در بازه زمانی ششم تا پانزدهم بهمن 1392 در شهر ابوظبی در حال برگزاری است. این نمایشگاه در یکی از معتبرترین فضاهای نمایشگاهی کشور امارات متحده عربی به نام قصرالامارات از سوی موسسه فرهنگی آراد به عنوان دبیرخانه اجرایی نمایشگاه برگزار میشود.
شورای توسعه فرهنگ قرآنی شورای عالی انقلاب فرهنگی و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران از این نمایشگاه حمایت میکنند. دستگاهها و نهادهای فرهنگی هنری کشور از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خانه هنرمندان ایران، دانشگاه سوره، کنسرسیوم محتوای ملی ایران، مرکز منطقهای خاورمیانه برنامه بهترین عملکردها و راهبری محلی سازمان ملل متحد نیز همکاریهای لازم را برای برگزاری این نمایشگاه انجام دادهاند.
انتهای پیام/ اس
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]