واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: علائم "جنون پيري " را بشناسيد!
يک متخصص مغز و اعصاب با تشریح علائم جنون پیری گفت: آلزایمر بیشتر در جنس مونث رخ میدهد، البته همه فراموشیها آلزایمر نیست و دیابت، نداشتن تحرک، داشتن وزن اضافی، افزایش فشار خون و کلسترول در بروز و پیشرفت این بیماری نقش دارند
يک متخصص مغز و اعصاب با تشریح علائم جنون پیری گفت: آلزایمر بیشتر در جنس مونث رخ میدهد، البته همه فراموشیها آلزایمر نیست و دیابت، نداشتن تحرک، داشتن وزن اضافی، افزایش فشار خون و کلسترول در بروز و پیشرفت این بیماری نقش دارند.
علائم جنون پیری را بشناسید
یک متخصص مغز و اعصاب با تشریح علائم جنون پیری گفت: آلزایمر بیشتر در جنس مونث رخ میدهد، البته همه فراموشیها آلزایمر نیست و دیابت، نداشتن تحرک، داشتن وزن اضافی، افزایش فشار خون و کلسترول در بروز و پیشرفت این بیماری نقش دارند.
آمارها نشان می دهد طی سه دهه آینده بیش از میلیون ها نفر به بیماری زوال عقل دچار می شوند. این در حالی است که هر هفت ثانیه یک نفر در جهان و در ایران هر ۱۲ دقیقه یک نفر به آلزایمر مبتلا می شود.
آلزایمر به دلایل مختلفی در زندگی انسان ها پدیدار می شود. این بیماری یک بیماری مزمن، پیش رونده و تحلیل برنده سلول های مغزی است که به اختلال شناختی در فرد منجر می شود.
فرد مبتلا در شناخت زمان، مکان و اشخاص دچار اختلال خواهد شد و حافظه اخیرش از کار می افتد.
شایع ترین علامت آن اختلال در حافظه اخیر است و با پیشرفت بیماری علایم دیگری در آن ظاهر می شود.
محمد رضوانی متخصص مغز و اعصاب در این خصوص می گوید: مهمترین عامل افزایش سن است، بنابراین افراد بالای ۶۵ سال به این بیماری بیشتر مبتلا می شوند البته دیده شده است که تعداد کمی از افراد پیش از رسیدن به ۶۵ سالگی به این بیماری مبتلا شده اند.
وراثت را جدی بگیرید
وراثت عامل دیگر ابتلا به این بیماری است. ۴۰درصد از مبتلایان به آلزایمر از دخالت عوامل ارثی، به این بیماری مبتلا شده اند البته عواملی از قبیل ضربه ها یا آسیب هایی که به جمجمه وارد می شود.
دیابت، نداشتن تحرک، داشتن وزن اضافی، افزایش فشار خون و کلسترول در بروز و پیشرفت این بیماری نقش دارند.
رژیم غذایی پر کالری و چربی نیز، احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را در افرادی که از لحاظ ژنتیکی مستعد هستند را افزایش می دهد.
خانم ها بیشتر آلزایمری می شوند
جنس مونث بودن و سندرم داون (منگولی)، مهم ترین عامل خطر ساز برای آلزایمر هستند.
علائم آلزایمر
از دست دادن حافظه: یکی از شایع ترین علائم آلزایمر فراموش کردن چیزهایی است که در فاصله زمانی نه چندان دور فرا گرفته اید.
در حالی که فراموش کردن قرار ملاقات، نام یا شماره تلفن دوستان طبیعی است، اما در افراد مبتلا به آلزایمر فراموشی بیشتر اتفاق می افتد و بعدها نیز با گذر زمان موارد فراموش شده را به خاطر نخواهند آورد.
مشکل در انجام امور زندگی و کارهای روزانه: افراد مبتلا به آلزایمر به سختی می توانند وظایف خود را بدون فکر کردن به خاطر بیاورند. فراموش کردن شیوه طبخ غذا، تعمیر لوازم منزل و یا بازی های ساده از جمله مشکلات این افراد است.
مشکلات زبانی: هر فردی ممکن است بعضی اوقات به سختی بتواند کلمات صحیح را پیدا کند. اما افراد مبتلا به آلزایمر اغلب مواقع کلمات ساده را فراموش می کنند و یا واژه های غیر معمولی را جایگزین می کنند.
سردرگمی زمانی و مکانی: فراموش کردن تاریخ روز و یا این که به سمت کجا در حال رفتن هستید، تا حدودی نرمال است. اما افراد مبتلا به آلزایمر اغلب خیابان خودشان را گم می کنند و فراموش می کنند کجا هستند و یا چگونه به این نقطه رسیده اند و یا این که چگونه به خانه باز گردند.
کاهش قوه قضاوت: افراد مبتلا به آلزایمر اغلب بدون در نظر گرفتن آب و هوا لباس می پوشند. افراد مبتلا به آلزایمر قضاوت صحیحی راجع به پول ندارند و ممکن است مقدار زیادی پول به فروشنده بدهند و یا چیزهایی بخرند که اصلا به آن نیازی ندارند.
قرار دادن اشیاء در جای غلط: هر کسی ممکن است به طور اتفاقی کلید یا کیف پول خود را در جای غلط بگذارد. اما افراد مبتلا به آلزایمر اغلب چیزها را در جای غلط می گذارند.
تغییر شخصیتی: شخصیت افراد در طول زندگی تا حدودی تغییر می کند، اما افراد مبتلا به آلزایمر به طور بارزی تغییر شخصیت می دهند. بدگمان، ترسو یا وابسته به سایر افراد خانواده می شوند.**
همه فراموشی ها آلزایمر نیست
اگرچه علت اصلی فراموشی ها بیماری آلزایمر است اما گاهی بیماری هایی نظیر تیرویید، ایجاد لخته خون در سر ممکن است فراموشی را تشدید کند که با درمان های مختلف می توان آن را رفع کرد و از عوارض خطرناک آن پیشگیری شود.
آلزایمر به طور کامل قابل پیشگیری نیست
آلزایمر به طور قطع راه پیشگیری ندارد اما بررسی ها نشان می دهد کسانی که سبزیجات می خورند کمتر آلزایمر می گیرند. البته شادی و مطالعه هم می تواند تا حدودی از ابتلا به این بیماری پیشگیری کند.
ماهی بخورید
با مصرف ماهی به طور منظم می توانید احتمال ابتلای خودتان به فراموشی در آینده را ۲۰ درصد کاهش دهید.
مواظب سرتان باشید
هرگونه ضربه وارد شده به سر می تواند احتمال ابتلا به دمانس را در آینده افزایش می دهد. زدن ضربه با سر به توپ هم ممکن است در آینده باعث افزایش احتمال ابتلا به فراموشی شود. برای همین سعی کنید تا می توانید از سرتان در مقابل هر ضربه یا اتفاقی محافظت کنید.
۱۰ سال عمر افراد آلزایمری
روند پیشرفت بیماری در افراد مختلف با توجه به وضعیت زندگی، زمان تشخیص بیماری متفاوت است به طوری که حدود ۱۰ سال ارزیابی می شود.
به طور کلی در مرحله آخر فرد را به طور کامل وابسته به دیگران است و هیچ یک از کارهای شخصی خود را نمی تواند انجام دهد. تا جایی که غذا خوردن او با کمک دستگاه های مخصوص صورت می پذیرد.(تسنیم)
یکشنبه 15 دی 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]