واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: گزارش مكتوب ... ضرورت استفاده از روشهاي نوين آبياري در بندرعباس
بندرعباس/ واحد مركزي خبر/ اجتماعي
گزارش مكتوب ... ضرورت استفاده از روشهاي نوين آبياري در فضاي سبز بندرعباس
20 درصد آب شهر بندرعباس براي آبياري فضاي سبز استفاده مي شود اين در حالي است كه اين شهر با كمبود اب آشاميدني روبرو ست.
خادمي مدير عامل آب و فاضلاب شهري بندرعباس مي گويد : مصرف آب شهري براي فضاي سبز در حال افزايش است و بندرعباس در هر ثانيه 400 ليتر كمبود آب دارد و در برخي محلات آب جيره بندي مي شود.
با اينكه از پارسال تاكنون بيش از 60 انشعاب آب فضاي سبز قطع شده است اما شهرداري بندرعباس جايگزين مناسبي براي تامين آب مصرفي نداشته و آب مورد نياز را با تانكر از آب و فاضلاب خريداري كرده است.
اميني زاده شهردار بندرعباس مي گويد : شهرداري بندرعباس با توجه به دغدغه هاي شهروندان به دنبال توسعه فضاي سبز و به استاندارد رساندن فضاي سبز است اما به دليل نامناسب بودن پسابها از آب شرب استفاده مي شود.
وي مي افزايد : پساب ها درجه شوري و ميكروب بالايي دارد و در صورتي كه آب و فاضلاب آنها را به استاندارد لازم برساند استفاده مي شوند.
حيدري مديرعامل آب منطقه اي استان نيز مي گويد : پساب تصفيه شده استاندارد و كيفيت لازم براي كشاورزي را ندارد و در صورت استفاده فضاهاي سبز را از بين مي برد.
بندرعباس تنها يك تصفيه خانه پساب هاي خانگي با ظرفيت توليد 500 ليتر پساب در ثانيه دارد كه به دليل درجه شوري و ميكروب بالا قابل استفاده در فضاي سبز نيست و از طريق خور گورسوزان راهي دريا مي شود.
خادمي مي گويد : وظيفه شركت آب و فاضلاب تهيه پساب نيست بلكه آب شرب شهروندان را بايد تامين كرد و براي اتمام طرح هاي تامين آب شهرداري بايستي همكاري و كمك مالي كند.
بندرعباس از نظر منابع آبي در وضعيت هشدار است و مصرف بي رويه منابع فعلي را با تهديد روبرو كرده است.
در صورت رعايت الگوي كشت و استفاده از روش هاي آبياري نوين ميزان آب مصرفي پايين آمده و فضاي سبز گسترش بيشتري پيدا مي كند.
دهقان كارشناس جهاد كشاورزي مي گويد : آبياري فضاي سبز و پارك هاي بندرعباس با روش هاي سنتي و غرقابي است كه هدر رفت زيادي دارد.
مهران پور كارشناس منابع طبيعي استان به جنبه ديگري از راه هاي صرفه جويي در مصرف آب اشاره مي كند و مي گويد : با وجود كمبود آب شهرداري بندرعباس اقدام به كاشت درختان با مصرف بالاي آب مانند شمشاد (كنه كارپوس) مي كند.
وي مي گويد بهتر است از كاشت درختان مقاوم و كم آب بومي استفاده شود.
خانم درويشي كارشناس شهرسازي نيز مي گويد : از تجارب شهرهاي ساحلي مانند كيش و دبي در استفاده بهينه از آب هاي سطحي موجود مانند آب كولر و دريا بايد مورد قرار گيرد .
بهتر است با استفاده از راهكارهاي نوين ، ساخت تصفيه خانه پساب هاي خانگي و مهار آب هاي روان سطحي و شيوه هاي نو در آبياري در مصرف آب شهري صرفه جويي شود.
0002
خبرنگار ودبير: اميرمحمدي 09172844212 سردبير: محمدزاده09173614596
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]