تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 8 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه قلب بهتر از روزه زبان است و روزه زبان بهتر از روزه شكم است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1818931045




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاه هنرمند حواشي اين روزهاي بنياد رادي


واضح آرشیو وب فارسی:ايران: نگاه هنرمند حواشي اين روزهاي بنياد رادي
شهرام كرمي
نمايشنامه‌نويس و عضو هيأت امناي بنياد رادي

قصه گم شدن پرونده بنياد اكبر رادي كه چند سال پيش براي اخذ مجوز به ارشاد رفته، قصه تازه‌اي نيست، قصه‌اي قديمي است كه نيازمند تأمل تازه است.
در كشور ما بزرگان، فرهيختگان و نوابغ هنري و علمي وجود دارند كه بعد از درگذشت آن‌ها فضايي مناسب براي بسط و گسترش انديشه‌هاي آن‌ها وجود ندارد. تشكيل بنياد‌هاي ادبي و علمي براي گراميداشت و بهره‌مندي از آثار علمي و هنري اين نوابغ از جمله اقداماتي است كه در تمام دنيا انجام مي‌شود ما نيز با اين كار مي‌توانيم انديشه اين هنرمندان را زنده نگاه داريم. در كشور ما اين اتفاق، كم اما افتاده است. البته كمبود ياد شده به اين دليل است كه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي كشور ما چنين معاونت يا بخشي تعبيه نشده است كه كار را ساده‌تر كند، بعضاً وقتي كساني تصميم به ثبت بنياد به نام شخصيت علمي يا فرهنگي مي‌گيرند؛ پروسه طولاني مدت ثبت، آن‌ها را از ادامه جريان منصرف مي‌كند. بنده و چند تن از اهالي تئاتر بعد از درگذشت استاد اكبر رادي براي بسط بهتر انديشه‌هاي اين نمايشنامه‌نويس تصميم به تأسيس بنياد رادي گرفتيم، درخواست خود را تسليم وزارت ارشاد كرديم، اما متأسفانه بعد از گذشت زمان بسيار، وقتي پيگير اين جريان شديم و ديديم پرونده ثبت بنياد استاد رادي در وزارت ارشاد گم شده است. حال گذشته از اين‌كه پرونده گم شده و ما بايد از اول اين پروسه طولاني مدت را پيگيري كنيم بحث اين است چرا يك بخش جداگانه‌اي در وزارت ارشاد تعبيه نمي‌شود تا اين نوع فعاليت‌هاي هنري كه صرفاً جنبه علمي دارد و كار اقتصادي كلاً در آن انجام نمي‌شود با سهولت بيشتري به سرانجام برسد. به ما مي‌گويند نمي‌توانيد بنياد ثبت كنيد و بايد مجوز مؤسسه بگيريد و مؤسسه هم مشكلات خاص خودش را دارد.
مثلاً ثبت يك ملك با فلان قيمت و بسياري شرط و شروط ديگر كه واقعاً از عهده هر كسي بر‌نمي‌آيد؛ براي ثبت مؤسسه ضروري است. در واقع اين قوانين همه و همه مانع از ثبت بنياد‌هاي فرهنگي مي‌شود؛ بنيادهايي كه عموماً هدفشان كار علمي است. به نظر مي‌رسد براي حمايت از چنين بنيادهايي بايد قوانين مناسب و جديدي تعيين شود تا انجام فعاليت علمي نيز به تبع آن در كشور ساده‌تر انجام شود. متأسفانه بنياد‌هايي كه در كشور ما كار علمي انجام مي‌دهند به دليل همين سختگيري‌ها بسيار اندك است و مثلاً در حوزه ادبيات با وجود اين همه اديب بزرگ دوره معاصر ما تنها بنياد نادر ابراهيمي را داريم كه فعاليت‌هاي نسبتاً مناسبي را انجام مي‌دهد.

پنجشنبه 5 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايران]
[مشاهده در: www.iran-newspaper.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن