واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: پژوهشگران به مسائل بنيادي فرهنگ رسيدگي كنند وزير ارشاد:
علي جنتي در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات خطاب به پژوهشگران تأكيد كرد: در پژوهشهايتان به مسايل اساسي و بنيادي فرهنگ كشور رسيدگي كنيد.
به گزارش جام جم آنلاين به نقل از روابط عمومي وزارت ارشاد، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات ضمن ابراز خرسندي از حضور در ميان پژوهشگران و محققان علمي و فرهنگي كشور گفت: از ابتدا به شرطي در اين جلسه حضور پيدا كردم كه سخنراني نداشته باشم اما پس از سخنان آقاي آشنا احساس وظيفه كردم تا به منظور قدرداني از اقدامات مديران و پژوهشگران فرهنگي چند دقيقه اي را سخن بگويم.
وي افزود: در چنين جمعي نياز به تأكيد بر اهميت پژوهش و مطالعه در توسعه فرهنگي كشور نيست ولي امروز در حوزه فرهنگ و هنر سؤالات بسياري داريم البته مي دانيم سياست هاي كلان نظام توسط مجمع تشخيص مصلحت نظام و سياست هاي كلان فرهنگي كشور توسط شوراي عالي انقلاب فرهنگي مصوب مي شود و اين سياست ها چارچوبي را براي كساني كه مي خواهند در زمينه علمي و فرهنگي فعاليت كنند، مشخص مي ساد.
وزير ارشاد با ذكر سؤالاتي در زمينه ابهامات فرهنگي كشور، اظهار كرد: از روزهاي ابتدايي حضور در وزارت ارشاد با مجموعه اي از سؤالات روبرو شدم كه از جمله آنها مي توان به سوالاتي نظير «اساسي ترين مسايل فرهنگي كشور چيست»، «نقش حكومت در توسعه فرهنگي و حوزه دخالت حكومت و دولت در توسعه فرهنگي و مهم ترين آسيب هاي فرهنگي چيست» و ده ها سؤال ديگر نيز در عرصه فرهنگي اشاره كنم كه در جلسات شوراي فرهنگ عمومي قصد داريم به آنها پاسخ بدهيم.
عضو كابينه دولت تدبير و اميد در توضيح عملكرد شوراهاي فرهنگ عمومي كشور نيز گفت: شوراي فرهنگ عمومي حدود 31 نفر عضو دارد كه در مجموع آنها سه نفر شخصيت حقيقي و بقيه اعضا شخصيت هاي حقوقي هستند كه در سازمان هاي فرهنگي مشغول به فعاليت اند. همچنين همين تركيب به صورت كوچك تر در استان ها نيز برگزار مي شود كه ما در حال حاضر در حال آسيب شناسي اين شوراها هستيم تا متوجه شويم چقدر اين شوراها توانسته اند در بهبود وضعيت فرهنگي كشور مؤثر باشند.
وي به دغدغه هاي مقام معظم رهبري در حوزه فرهنگي و حراست از هويت فرهنگي - ملي كشور اشاره كرد و افزود: آنچه كه ما الان به آن فكر مي كنيم نيازسنجي بر اساس اين سوالات فرهنگي كشور است كه بايد به پژوهشگاه هايي نظير اين پژوهشگاه ارايه شود تا راهگشاي فرهنگي كشور باشند.
جنتي در ادامه بيشتر پژوهش هاي اين مؤسسه را كاربردي دانست و افزود: شايد بتوان گفت از مهم ترين مسايلي كه در اين پژوهشگاه به آن پرداخته شده مقابله با شبكه هاي ماهواره اي است اما بايد اذعان كنم كه بهره گيري از شبكه هاي ماهواره اي به عنوان فناوري اطلاعاتي مطرح است كه در دسترس همگان نيز قرار دارند و بايد مورد آسيب شناسي قرار بگيرد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي تاكيد كرد: همچنين بايد به روش هايي متوسل شد كه روي اين مسئله پژوهش صورت گيرد تا روش هاي كاربردي و علمي ارايه شود تا براي سياستگذاران و مسئولان قابل پذيرش باشد.
عضو كابينه دولت تدبير و اميد با ذكر مسايلي از سه دهه گذشته، اظهار كرد: زماني در كشور داشتن دوربين ويديو و دستگاه آن ممنوع بود، الان بعد از گذشت سه دهه مي بينيم كارهاي نادرستي انجام داديم.هم اكنون بيش از سه دهه است كه جمهوري اسلامي در حال بررسي روش هاي مبارزه با پديده بدحجابي مي باشد تا براي اعضاي جامعه مصونيت ايجاد كند.
جنتي خاطرنشان كرد: اينكه جامعه ما به تدريج دچار سقوط اخلاقي مي شود و بسياري از ارزش هاي ما به عنوان يك مسلمان كمرنگ مي شود راه هايي براي مقابله دارد. همچنين دروغگويي، نقض امانت داري، عدم وفاي به عهد و... ناهنجاري هايي است كه بايد مورد بررسي و پژوهش قرار بگيرد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اينكه بحث ديپلماسي عمومي يكي از مباحث اساسي دولت است، افزود: در اين مباحث بايد روش هاي صحيح انتقال فرهنگ و تمدن ايران به ساير دولت ها مورد بررسي قرار بگيرد. همچنين شيوه هاي تعامل با فرهنگ هاي ديگر و تقابل با فرهنگ هاي وارداتي، جزء مواردي است كه سال هاي سال نياز به بررسي و پژوهش دارد و من به سهم خودم لازم مي دانم از تلاش هاي پژوهشگراني كه در اين زمينه فعاليت مي كنند، تشكر كنم.
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]