واضح آرشیو وب فارسی:ايران: فلسفه و تاريخ
«فلسفه و تاريخ» نوشته دكتر مسعود مرادي عضو هيأت علمي دانشگاه سيستان و بلوچستان توسط انتشارات بهنگار منتشر شد. پژوهش حاضر درصدد است تا فلسفه تاريخ را در پروسه متفاوت مورد بررسي قرار دهد و در هر فصل با آرا و نظريات، شرايط تدوين و متفكران برجسته آن را نقد كند. اين كتاب در 14 فصل به مباحثي چون فلسفه نظري تاريخ در جهان نو، ماركسيسم و فلسفه نظري تاريخ، مكتب اصالت تاريخي يا تاريخگرايي، هرمنوتيك و تأويل تاريخ، ميشل فوكو و ساختارشكني در تاريخ، فوكوياما و پايان تاريخ و... ميپردازد.
«آيين نگارش تاريخ» تأليف استاد رشيد ياسمي به اهتمام عبدالكريم جربزهدار توسط انتشارات اساطير منتشر شد. آيين نگارش تاريخ اولين تأليفي است در اين رشته كه به زبان فارسي منتشر شد. در سال 1316 و قبل از آن دستورالعمل علمي و استواري براي نوشتن تاريخ در زبان فارسي وجود نداشته است. با اينكه 75 سال از نگارش آن ميگذرد، هنوز جامعترين، كاملترين و در عين حال موجزترين كتاب در زمينه تأليف تاريخ است. مقدمه جلال همايي، احمد سميعي گيلاني و بديعالزمان فروزانفر ضميمه كتاب مذكور است.
«انسان و كيهان در ايران باستان» كتابي به قلم فيليپ ژينيو در دانشگاه آكسفورد در سال 1996 ميلادي است. نويسنده ميگويد موضوعي كه براي اين سخنراني انتخاب كردم، انسانشناسي كهن ايرانيان بود، منظور تصوري است كه انسان آن دوره از خود و وضع جسماني و روحانياش و نسبت خويش با جهان داشته است. اين كتاب در شش فصل تأليف و تدوين شده و به مباحثي چون سه روح ناميرا و وجوه ديگر وجود انسان، كالبدشناسي فيزيولوژي و پزشكي قديم، ارتباط انسان با كيهان، ارتباط انسان با عالم غيب و هويت زردشتي ميپردازد.
«آواي مهبانگ» كتابي نوشته آمدئو بالبي با برگردان سمانه نوروزي است كه انتشارات مازيار منتشر كرده است. اين كتاب بر چگونگي كاوش در تابش زمينه كيهاني كه تصوير ما از جهان را ساخته متمركز ميشود و حتي خواننده غيرحرفهاي را به سمت مرزهاي پژوهش كيهانشناسي هدايت ميكند. نويسنده با بهرهگيري از زبان ساده و تشبيهات فريبنده نسبت به درك سازوكار پشت صحنه جهاني كه در آن زندگي ميكنيم به ما كمك ميكند. «ساختن تاريخ» تأليف آلكس كالينكوس با ترجمه مهدي گرايلو توسط نشر پژواك منتشر شد. كتاب ساختن تاريخ، پژوهشي است در باب يافتن پاسخي براي اين پرسش. نويسنده پيكره نظرياتي را كه در حوزه نظريه اجتماعي بر يكي از اين دو پاسخ زير صحه گذاشتهاند، نقد و بررسي ميكند و نشان ميدهد كه هر دو بديل نادرستند، به زعم نويسنده نه ساختارگرايي و نه فردگرايي روششناختي در تبيين پديده تغيير يا ايستايي اجتماعي راه به جايي نميبرند. «خاطرات سياسي قوامالسلطنه» كه به اهتمام غلامحسين ميرزاصالح توسط انتشارات معين، شهريور امسال منتشر شده بود، حالا به چاپ دوم رسيد. «جهاني شدن در بستر سرمايهداري» كتابي تأليف دكتر محمدحسين رفيعي و علي يوسفي است كه انتشارات صمديه چاپ و منتشر كرده است. اين كتاب در چهار فصل مباني نظري جهاني شدن، نظر چند تن از انديشمندان درباره جهاني شدن، سرمايهداري و ابعاد آن و در پايان به ارزيابي ميپردازد. مؤلفان در مقدمه كتاب يادآور ميشوند، جهاني شدن پديدهاي است كه قابل تسري به حيطههاي گوناگون عمل اجتماعي، اقتصادي، سياسي و فرهنگي، حقوقي، نظامي، فناوري و همچنين عرصههاي متفاوت عمل اجتماعي است. «شهريار» اثر مشهور نيكولو ماكياولي با برگردان محمود محمود توسط انتشارات نگاه منتشر شد. چاپ اول شهريار در سال 89 به بازار آمده بود. ماكياولي در فرهنگ سياسي به عنوان چهرهاي نكوهش شده، ستاينده قدرت و طرفدار رذايل اخلاقي حاكمان شناخته شده است و شهرت او با كتاب شگفتانگيز شهريار جهانگير
شده است.
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]