تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش منافق در زبان او و دانش مؤمن در كردار اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804120487




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بازديد از غار بيشاپور را هرگز از دست ندهيد +عكس


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: بازديد از "غار بيشاپور" را هرگز از دست ندهيد +عكس
غار شاپور از غارهاي تاريخي بسيار پراهميت ايران است. به نظر مي​رسد غار قبل از دوران ساسانيان از مكان​هاي مذهبي و آييني ساكنان آن منطقه بوده و به مانند غار باباجابر و نياسر مراسمي در آن جا انجام مي​شده است.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، به فاصله ۱۲ كيلومتر از شهر كازرون به سوي شيراز در استان فارس، شهر باستاني بيشاپور قرار دارد. در مقابل بيشاپور دره زيبايي است كه به آن تنگ چوگان گفته مي​شود. جاده آسفالته به طول ۶ كيلومتر دره را به روستاي تنگ چوگان متصل مي​كند، از اين روستا با ۵/۱ ساعت كوه​پيمايي مي​توانيم به دهانه غار برسيم.

غار شاپور بر روي ديواره كوهي كه دشت تنگ چوگان را به شكل نيم دايره در بر گرفته، زايش يافته است. ديواره​هاي ورودي تنگه پوشيده از نقش برجسته​هايي تراشيده شده بر روي سنگ هستند كه هر يك بخشي از تاريخ دوره ساسانيان را به نمايش گذاشته​اند. در سمت راست ورودي تنگه آثار قلعه​اي، كه گويا محل نگهباني از شهر بيشابور بوده است، به چشم مي​خورد. كف دره بستر رود شاپور است كه آب آن از طريق كانال​هايي متعدد به داخل شهر منتقل مي​شده است.

غار، درون كوهي با كاني​هاي زايش يافته است. دهانه غار طولي برابر با ۳۰ متر و ارتفاعي برابر با ۱۵ متر دارد. قبل از ورود به درون غار در سمت چپ دخمه​اي قرار دارد كه بخشي از آن دست ساخته است. حدود ۱۰ متر بعد از ورودي غار مجسمه ۷ متري شاپور اول ساساني جلوه گري مي​كند.

غار از چند بخش تشكيل شده است: بخش اول نسبتاً هموار است و با طولي حدود ۸۰ متر به لبه پرتگاهي منتهي مي​شود. دو طرف ديوارهاي اين بخش را حجاري و صاف، و گويا براي كندن نقش​هاي برجسته و يا نوشتن آماده كرده بودند كه نيمه تمام مانده​اند و بر روي تاقچه​هاي بزرگ آن​ها چيزي به چشم نمي خورد. در سمت چپ انتهاي اين بخش دو آب انبار به فاصله ۵/۰ متر از هم در داخل سنگ كنده​اند كه هر يك حدود يك متر عمق دارد.

ابعاد يكي ۴×۳ متر و ديگري ۵/۱×۲ متر است و هر دو پله​اي براي دسترسي به آب دارند. آبي كه از سقف به كف غار مي​چكيده در اين حوض​ها جمع مي​شده و نياز ساكنان را تأمين مي​كرده است. در سمت چپ آب انبارها يك آبشار سنگ زيبا و در پشت آن زيباترين چكنده و چكيده​هاي بزرگ به چشم مي​خورند.

سپس گودالي بسيار بزرگ به قطر تقريبي ۱۰۰ متر، كه نسبت به كف تالار اول حدود ۳۰ متر عمق دارد، قرار دارد كه بيننده را به ياد درياچه​اي خشك شده مي​اندازد. براي ورود به انتهاي غار بايد از پرتگاه بگذريم و با صعود از سربالايي گودال وارد دالان نسبتاً وسيع ديگري شويم. در انتهاي سمت چپ گودال، محلي مسطح قرار گرفته كه بخشي از آن دست ساخته است و گويا محل ذبح قرباني و اجراي مراسم بوده. سقف غار در اين تالار حدود ۴۰ متر و بلندترين فضاي آن است. با گذر از اين تالار وارد دالاني وسيع مي​شويم كه تا انتهاي غار ادامه دارد. طول غار از دهانه تا انتها حدود ۴۵۰ متر است. غار دو شعبه ديگر دارد كه از چندان وسعيت برخوردار نيستند.

غار شاپور از غارهاي تاريخي بسيار پراهميت ايران است. به نظر مي​رسد غار قبل از دوران ساسانيان از مكان​هاي مذهبي و آييني ساكنان آن منطقه بوده و به مانند غار باباجابر و نياسر مراسمي در آن جا انجام مي​شده است. از آن جا كه اردشير و شاپور اول روش وحدت مذهبي را ميان مردم اجرا مي​كردند، از اين رو اردشير براي محو اعتقادات گذشته مردم منطقه نياسر، آتشكده​اي بزرگ هم جوار غار نياسر مي​سازد و شاپور هم دستور ساختن مجسمه اش را درون اين غار مي​دهد. پژوهش باستان شناسي بيش​تر در هر دو غار، مسئله را روشن خواهد ساخت.

چهارشنبه 4 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن