واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: بازديد جهانگيري از غرفه دانشگاه آزاد اسلامي در نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي و فناوري
معاون اول رييس جمهور و وزير علوم، تحقيقات و فناوري از غرفه دانشگاه آزاد اسلامي در چهاردهمين نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي و فناوري بازديد كردند.
به گزارش حوزه دانشگاه باشگاه خبرنگاران، به نقل از روابط عمومي دانشگاه آزاد اسلامي، اسحاق جهانگيري معاون اول رييس جمهور و رضا فرجيدانا وزيرعلوم، تحقيقات و فناوري از خودروي هاوين ۲ دانشگاه آزاد اسلامي در حاشيه مراسم افتتاحيه چهاردهمين نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي و فناوري كشوربازديد كردند.
در اين بازديد كه با همراهي مرتضي موسي خاني رييس دانشگاه آزاد اسلامي واحد قزوين و داوود ثمري مدير كل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه آزاد اسلامي صورت گرفت، جهانگيري در جريان مراحل ساخت و تكميل اين پروژه قرار گرفت.
همچنين موسي خاني در سخناني به ارائه توضيحاتي درخصوص طراحي و ساخت موتور سيكلت الكتريكي پاراكس كه دارنده مقام نخست كشوري در مسابقات صنعتي شريف است، پرداخت.
بر اساس اين گزارش، مهمترين ويژگي موتورسيكلتهاي الكتريكي عدم توليد آلايندگي زيست محيطي و صوتي است؛ به علاوه خط رانش ساده و بازدهي بالاي آن صنايع موتورسيكلت سازي را به سمت توليد اين نوع وسايل نقليه هدايت كرده است. هرچند مشكلات عمده اي نظير هزينه ي بالاي باتري و عدم وجود تكنولوژي مناسب باتري در جهت رفع نياز هاي حركتي وسايل نقليه الكتريكي، موانع پيش روي اين صنعت نوپا است.
آزمايشگاه طراحي خودروي پاراكس با هدف طراحي موتورسيكلت الكتريكي، مقاوم، با بازدهي بالا و قيمت مناسب در سال 1391 فعاليت خود را آغاز و در زير مجموعه هاي طراحي سيستم انتقال قدرت، شاسي ، بدنه، تعليق و فرمان، كنترل و برق الكترونيك و قدرت زير نظر اساتيد مجرب به پژوهش و طراحي موتورسيكلت الكتريكي دو سرنشين پاراكس اقدام كرد.
اين موتورسيكلت در چهارمين دوره مسابقات ملي طراحي ماشين دانشگاه صنعتي شريف شركت كرد و پس از كسب بيشترين امتياز در تست هاي استاندارد موتورسيكلت از قبيل: استحكام، سرعت بيشينه، شتاب، برد و ... موفق به كسب مقام نخست شد. در اين دوره از مسابقات كه با شركت 51 تيم از دانشگاههاي سراسر كشور برگزار شد، تيم هايي از دانشگاهاي خواجه نصيرالدين توسي ، صنعتي شريف، اميركبير، فردوسي مشهد، چمران اهواز،سهند تبريز و... شركت داشتند.
موتور سيكلت الكتريكي پاراكس باتوجه به نيازهاي شهري طراحي شده است و براي استفاده در مناطق با آلودگي و ترافيك شهري بالا بسيار مناسب است.
همچنين تيم خودروي خورشيدي هـاوين از سال 1388 با حمايت هاي موسي خاني در دانشگاه آزاد اسلامي واحد قزوين شكل گرفت و پس از مطالعه، تحقيق و بررسي در مورد خودروهاي خورشيدي، اولين خودروي خورشيدي را در سال 1390 رونمايي كرد و در يازدهمين دوره مسابقات جهاني خودروهاي خورشيدي، پس از طي مسافت 2000 كيلومتر از شمال تا جنوب استراليا، شگفتي ساز اين دوره از مسابقات شد و موفق به كسب مقام هفدهم در بين 44 تيم شركت كننده در جهان شد.
سپس اين تيم با هدف ساخت خودروي خورشيدي كه به خودروهاي رايج شبيه تر است، مطالعه و طراحي خود را متمركز بر اين هدف كرد.
در اين راستا، پس از تلاش 21 ماه اولين خودروي خورشيدي چهارچرخ ايران در اين دانشگاه طراحي و ساخته شد كه توسط آيت الله ا هاشمي رفسنجاني در مجمع تشخيص مصلحت نظام در روز دانشجو رونمايي شد.
از ويژگي هاي اين خودرو مي توان به بيشينه سرعت 160 كيلومتر بر ساعـت، سرعت متوسط 90 كيلومتر بر ساعت اشاره كرد.
اين خودروي تك سرنشين وزني در حدود 180 كيلوگرم دارد و تمامي قسمت هاي بدنه از جنس فيبركربن بوده و توسط پژوهشگران در كارگاه كامپوزيت اين تيم ساخت شد.
شايان ذكر است قسمت هاي خودرو به جز سلول هاي خورشيدي و موتور آن، طراحي و ساخته شده به دست اعضاي اين تيم است.
انتهاي پيام/
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]