واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: تفرقه خود بزرگترين منكر و عذاب الهي است
گروه خبرنگاران افتخاري/ محمود لطفيان: كارشناس فرهنگي ستاد اقامه نماز استان قم با اشاره به اينكه با وحدت يك محله ميتوان جلوي افراد فاسد را گرفت، گفت: تفرقه خود بزرگترين منكر و عذاب الهي است.
به گزارش خبرنگار افتخاري خبرگزاري بينالمللي قرآن(ايكنا)، حجتالاسلام والمسلمين محمود لطفيان سرگزي، كارشناس فرهنگي ستاد اقامه نماز استان قم در كارگاه آموزشي «دانشافزايي و به روزرساني تكنيكهاي بهبود عملكرد و ايجاد خلاقيت در تدريس تعليمات ديني» كه در سالن اجتماعات اداره آموزش و پرورش استثنايي قم برگزار شد، به تشريح امر به معروف در قيام جهاني اباعبدالله الحسين(ع) و فداكاري بهترين معلم، مربي و مدرس حادثه عاشورا يعني حضرت زينب(س) پرداخت.
وي افزود: علامه شهيد مطهري در آيه 101 سوره آلعمران كه درباره امر به معروف است به نكتهاي توجه فرمودهاند كه ديگران از آن غافل شدهاند، آن نكته اين است كه آيه امر به معروف در ميان دو آيه قرار گرفته كه هر دو مربوط به اتحاد و وحدت مسلمين است. ميفرمايد «رمز توفيق و نفوذ كلام در وحدت كلمه است» يعني اگر شما متفرق باشيد امر به معروف تأثيري نخواهد داشت.
مدير كانون نويسندگان نماز استان قم ادامه داد: به طور مثال تعارض بين رفتار والدين با سفارشهاي مدرسه، تعارض بين سفارش به صرفهجويي از يك سو و ريخت و پاش افراد يا دستگاهها و سازمانهاي دولتي از سوي ديگر، تعارض بين رفتار پدر با مادر و ... از موارد متفرق بودن است. براي دعوت مردم به اقامه نماز، مسجد محوري و امر به معروف بايد تعارضات اجتماعي را به حداقل برسانيم تا جامعه از يك وحدت نسبي برخوردار باشد زيرا تفرقه خود بزرگترين منكر و عذاب الهي است.
وي بيان كرد: در قرآن كريم سه نوع عذاب مطرح شده است، عذاب آسماني، عذاب زميني و عذاب تفرقه. امروز بزرگترين منكرات استكبار جهانس است. آيا انگشتان دست بدون جمع شدن و به صورت مشت در آمدن، ميتوانند پتكي بر مغز مخالف باشند، آيا قطرات باران بدون جمع شدن در پشت سد ميتوانند برقي توليد كنند، آيا مصيبتهاي امروز جهان اسلام به خاطر تفرقه نيست، آيا دليل تحريم، سوءظن، تجسس، غيبت، اهانت و قطع رحم و انزواطلبي آن نيست كه اين قبيل كارها علاقههاي ميان افراد را قطع ميكند و عامل جدايي ميان افراد ميشود. به هر حال ما در انجام هر كار خير و جلوگيري از هر كار شر نياز به وحدت و اتحاد داريم.
حجتالاسلام لطفيان با اشاره به اينكه با وحدت يك محله ميتوان جلوي افراد فاسد را گرفت، گفت: با اتحاد ميتوان جلوي تمامي ابرقدرتها ايستاد. يگانه ريسماني كه ميتواند همه انسانها را دور يكديگر جمع كند، ايمان به خدا و پذيرفتن رهبران و قوانين الهي است؛ زيرا انسان براي اتحاد با ديگران بايد از بسياري تمايلات شخصي بگذرد. انسان زماني ميتواند از تمايلات شخصي خود براي مدت طولاني بگذرد كه قدرت مافقي به او دستور دهد و چشم به جبران داشته باشد.
كارشناس مركز تربيت تربيت مربي دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم بيان كرد: خداوند، رهبران و قوانين او از قداستي برخوردارند كه ارزش آن را دارد كه افراد دست از خواستههاي شخصي خود بردارند به علاوه اين تنها خداوند است كه با يادداشتهاي ابدي خود جلوگيري از تمايلات را در دنيا و آخرت جبران ميكند. وحدت شعاري، نژادي، ملي، قومي و منطقهاي در عمق عقايد انسان ريشه ندارد؛ لذا انسان با يك سلسله تبليغات كُند دست از آن برميدارد.
وي ادامه داد: توجه به زمان و مكان عرضه كار صحيح از راههاي ترويج نماز است. خلافكاري كه بدون غرض به راه كج ميرود بايد راه صحيح را به طور غيرمستقيم به او نشان داد مانند نمايش زيباي امام حسن و امام حسين(ع) كه با يك آموزش هنرمندانه و غيرمستقيم همراه با حفظ آبروي پيرمرد او را داور وضوي خود ساختند و پيرمرد متوجه اشتباهش شد.
كارشناس فرهنگي ستاد اقامه نماز استان قم با اشاره به اين كه گاهي امر به معروف به نماز در زماني بياثر ولي در زماني ديگر مؤثر است، افزود: هنگام مسافرت اعضاي خانواده را به تقوي سفارش كنيد زيرا در آستانه جدايي علاقهها اوج ميگيرد و زمينه پذيرش در انسان زياد ميشود. در بحارالانوار نقل شده در زماني كه خشمگين هستيد كسي را ادب نكنيد چون امكان دارد افراطي برخورد كنيد.
وي بيان كرد: شايد يكي از دلايلي كه در جلسات سوگواري قرآن تلاوت ميشود، علاوهبر اينكه هديه كردن ثواب تلاوت قرآن به روح ميت يك ارزش است، اين است كه شركتكنندگان در جلسه ختم براي شنيدن موعظه آمادگي روحي خوبي دارند. در سوره قلم داستان باغي مطرح شده كه وارثان باغ پدر تصميم ميگيرند به دور از چشم فقرا ميوهها را چيده و به جاي ديگر منتقل كنند كه ديدند باغ با صاعقهاي به كويري تبديل شده است. از نكات جالب در اين داستان اين است كه تصميم و نيت گناه گرچه كيفر اخروي ندارد ولي تأثير دنيوي دارد.
حجتالاسلام لطفيان عنوان كرد: زماني كه معلم نمره خوب به شاگردي ميدهد، اگر او را امر به معروف و نهي ا منكر كند اثر بيشتري دارد. براساس آيات قرآن كريم، قرآن و روايات روي زمان عنايت دارند براي مثال نسبت به استغفار در سحر مكرر سفارش شده است. همچنين نقل شده براي دعا كردن بعد از نماز واجب بعد از خطبههاي نماز جمعه، شب جمعه، غروب جمعه و ماه رمضان در صحراي عرفات و هنگام نزول باران روايات مخصوصي آمده است.
وي در پايان يادآور شد: درس گرفتن از اشتباهات نشانه درايت و پذيرفتن مسئوليت اشتباه، بهاي بزرگ شدن است بايد به طور ذاتي و مداوم رفتار خود را تحليل كنيم و از اعتراف به اشتباه خود نترسيم. سعي كنيم رفتارهاي منفي را تصحيح كنيم همچنين از آثار زيانبار دروغ، دور شدن فرشتگان، عدم قبولي عبادات، قطع شدن بركات الهي و محروميت از نماز شب كه مركب خودسازي و تقرب به خداست، است كه بايد خود را از آن دور كنيم.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]