واضح آرشیو وب فارسی:فارس: خواهري كه ياد امام لبناني را زنده نگه ميدارد
رباب صدر فعاليتهاي اجتماعي خود را بنا به دستور امام موسي صدر براي مشاركت در ايجاد شاخۀ زنان مؤسسات آغاز كرد و بعد از آن مديريت «بيت الفتاه» را نيز به عهده گرفت. پس از ربودن امام موسي صدر مسؤليت اداره مؤسسات امام صدر عملاً بر دوش ايشان قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار تاريخ خبرگزاري فارس، رباب صدر فرزند سيد صدرالدين از علماي برجسته و مبارز قم و خواهر امام موسي صدر رهبر شيعيان لبنان در سال 1323 در قم متولد شد.
خاندان صدر از خاندانهاي علمي معروف عراق و لبنان در دو قرن اخير هستند. پدربزرگ مادري وي عالم مبارز، حاج آقا حسين طباطبايي قمي بود كه به دليل اعتراض به سياستهاي ضد اسلامي رضاشاه به عتبات عاليات تبعيد شد.
در سال 1962 بنا به اصرار برادر به لبنان رفت و مدتي بعد با حسين شرفالدين نوه آيتالله سيد عبدالحسين شرفالدين رهبر متوفي شيعيان لبنان ازدواج كرد و در همان جا اقامت گزيد.
حضور در كنار امام موسي صدر و درك فيض از محضر آن بزرگوار براي وي علاوه بر فراگيري نكات بسيار اخلاقي، آشنايي با روشهاي مديريتي و شيوه تعامل با مردم را نيز به همراه داشت.
جامعه لبنان در آن سالها اوضاع مخصوصي را تجربه ميكرد، اين اوضاع موجب شد كه با دردهاي مردم و به خصوص با تبعيضهايي كه عليه شيعيان اجرا ميشد آشنا شده مصائب آن را لمس كرد. مجموعه اين مسائل ايشان را به پذيرش مسؤليتهايي در تشكيلات و مؤسسات امام موسي صدر متقاعد كرد.
رباب صدر فعاليتهاي اجتماعي خود را بنا به دستور امام موسي صدر براي مشاركت در ايجاد شاخۀ زنان مؤسسات آغاز كرد و بعد از آن مديريت «بيت الفتاه» را نيز به عهده گرفت. (بيت الفتاه مدرسهاي بود براي آماده ساختن زنان به منظور وارد شدن آنان به عرصههاي اجتماعي)
پس از ربودن امام موسي صدر در 31 اوت 1978 مطابق با 9 شهريور 1357 مسؤليت اداره مؤسسات امام صدر عملاً بر دوش ايشان قرار گرفت و در پي تحقق اهداف امام صدر به ارائه خدمات اجتماعي و احداث مراكزي در جنوب لبنان و بيروت همت گماشت. چنانكه دارالايتام حضرت زهرا (س) و مدرسۀ پرستاري را نيز تأسيس كرد. (اين مراكز تازه تأسيس در زمينههاي آموزشي، اجتماعي، بهداشتي فعاليت ميكنند و زير نظر مؤسسات امام موسي صدر اداره ميشوند. مؤسسات امام موسي صدر جمعيتي غير دولتي است كه براي تحقق عدالت و جامعهاي خالي از جهل و فقر و بيماري ميكوشد.) رباب صدر همچنين رياست هئيت مديره «مركز مطالعاتي و پژوهشي امام موسي صدر» (مركز الامام الصدر للأبحاث و الدراسات) را به عهده دارد. اين مركز مسؤل جمعآوري كليه اسناد، سخنرانيها، مقالات، عكس و... دربارۀ امام صدر و ديگر علما و فقها است.
وي ميكوشد اين اسناد را در اختيار پژوهشگران قرار دهد. اين مؤسسه با فعاليتهاي فكري و ابداعي تلاش دارد بر اهميت كارهاي فرهنگي در توسعۀ روابط انساني و ملتها تأكيد كند. علاوه بر آن اين مركز كنفرانسي سالانه با عنوان «كلمه سواء» با عناوين كنفرانسهاي مختلف از جمله هويت فرهنگي (نوامبر 1999)، جامعه مقاوم (نوامبر 2003)، ابعاد انساني و ملي و حقوقي مسئله ربودن امام موسي صدر (دسامبر 2003) و ... را برگزار كرده است.
رباب صدر بيش از 40 سال است كه در لبنان زندگي ميكند، وي گرچه متولد قم است و هر سه ماه يك بار براي ديدار بستگان به ايران ميآيد ولي امروز و از پس سالهاي طولاني زندگي در جنوب لبنان حتي واژههايي از زبان فارسي را به فراموشي سپرده است.
شايد بتوان سرعت بالاي تحولات و رخدادهاي بزرگ لبنان اين سرزمين كوچك اما تأثيرگذار را دليل بر آن دانست. مشاراليه دلبستگي و وابستگي زيادي به شيعيان لبنان دارد و تمام وقت خود را به خدمت آنها ميگذراند. وي با توجه به مسؤليتهاي خود اقدام به سفر به نقاط مختلف از جمله ايالات متحده آمريكا، هند، كشورهاي خليج فارس، سفر به آفريقا جهت ديدار از لبنانيهاي ساكن آنجا، بازديد از مراكز اجتماعي اروپايي و آشنايي با روشهاي اجرايي و فعاليتهاي اين مراكز كرده است.
علاوه بر آن شركت در همايشها، كنفرانسهايي در سطح جهاني و ارائه مقالات و سخنرانيهاي متعدد درباره موضوعات فقهي، اجتماعي، فرهنگي از ديگر فعاليتهاي ايشان به شمار ميرود.
رباب صدر در كنار مشغلههاي اجتماعي به ادامه تحصيل پرداخت و در سال 1994 ليسانس ادبيات و سال 2008 مدرك كارشناسي ارشد فلسفه خود را از دانشگاه لبنان اخذ كرد. و نيز در دورههاي آموزشي در زمينههاي تربيتي و خدمات اجتماعي را زير نظر امام موسي صدر و دورههاي آموزشي مديريت انستيتو، مديريت صنايع دستي، صنايع توليدي، آموزش خياطي صنعتي، طراحي لباس را در ايتاليا گذراند و موفق به دريافت گواهينامه تخصصي از انستيتوي عالي هنري marioty رم ايتاليا شد. وي همچنين به زبان عربي، انگليسي، و فارسي تسلط كامل دارد.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]