تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 14 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):تا مى‏توانى بكوش كه صبح و شب در قلبت (حتّى) قصد فريب و نيرنگ كسى نباشد؛ چرا كه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849252879




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نكوداشت زنده‌ياد دكتر كاظم معتمد‌نژاد در دانشگاه علامه طباطبايي


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: نكوداشت زنده‌ياد دكتر كاظم معتمد‌نژاد در دانشگاه علامه طباطبايي


سرويس فرهنگي هنري :همايش علمي بزرگداشت زنده‌ياد استاد دكتر كاظم معتمدنژاد با عنوان «فرزانه فروتن» در دانشكده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبايي برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ما در ابتداي اين مراسم دكتر پناهي رئيس دانشكده علوم ارتباطات اجتماعي گفت: همه ما در اينجا حاضر شده‌ايم كه بزرگداشتي براي مقام علمي دكتر معتمدنژاد بگيريم و همه ما هم مي‌دانيم كه توسعه هر كشوري مرهون موقعيت و مقام دانشمندان آن كشور است.

دكتر پناهي با اشاره به اين كه در دين اسلام هم جايگاه بسيار ويژه و والايي براي انديشمندان در نظر گرفته شده است، افزود:‌ از زبان پيامبر اكرم(ص) بيان شده است كه «مركب دانشمند از خون شهدا افضل‌تر است» وي از حضور تمامي شركت كنندگان در اين مراسم به ويژه دكتر خانيكي تشكر كرد و گفت: مراسم بزرگداشت استاد معتمدنژاد 9 سال قبل هم با حضور ايشان برگزار شد و اين بزرگداشت مقام استاد معتمدنژاد نشاندهنده قدرداني اهالي ارتباطات از زحمات و تلاش‌هاي بي‌شائبه ايشان است.

بنابراين گزارش سپس دكتر هادي خانيكي عضو هيأت علمي دانشگاه علامه طباطبايي گفت: به دوستان عزيز، خانواده همكاران، شاگردان و دوستداران زنده ياد استاد دكتر كاظم معتمدنژاد سلام و خير مقدم مي‌گويم، بنا بود كه امروز كه روز اول هفته پژوهش است به همت انجمن ايراني مطالعات فرهنگي و ارتباطات و همكاري انجمن ايراني جامعه اطلاعاتي، انجمن جامعه شناسي ايران و دانشگاه علامه طباطبايي همايش يك روزه‌اي با عنوان نكوداشت استاد دكتر كاظم معتمدنژاد، زمينه‌ها و مسايل مطالعات ايراني ارتباطات و فرهنگ برگزار شود.

وي افزود: ولي دست اجل شتابنده تر از خواست و اراده دوستداران دانش و پژوهش و شيفتگان ادب و اخلاق او بود و مرگ پيكر رنجور استاد را در نيمه روز پنجشنبه 14 آذر هم آغوش خود كرد و روز شنبه 16 آذر كه روز جوشش هويت و حقيقت در جان دانشجويان ايراني و روز سوگ جهاني در مرگ ماندلا، مظهر انساني و اخلاقي براي آزادي و رئوفت و آشتي بود، از همين جا كه خانه‌اش بود، تشييع شد.

خانيكي با اعلام اين كه نكوداشت استاد به عمرش وفا نكرد تا تلاش آنان كه مي‌خواستند و مي‌خواهند ياد علمي او را در هرجاكه نامي از دانش و پژوهش، تخصص و كار حرفه‌اي است، زنده نگاه دارند در نيمه راه بماند، افزود: نكوداشت استاد سو و سمت ديگري يافت و نباشد كه بزرگداشت او راه و علامتي براي ادامه بينش ـ دانش در زمينه‌هاي مختلف ارتباطات از روزنامه نگاري، روابط عمومي، تا حقوق و اخلاق حرفه‌اي ومطالعات فرهنگي و جامعه اطلاعاتي باشد. استاد دانشگاه علامه طباطبايي با اعلام اين‌كه نكوداشت استاد صورتي سه‌گانه دارد، گفت: اين مراسم هم بزرگداشت او است در جايگاه رسمي، هم ياد اوست در فضاي عاطفي و هم طرح آرا و آثار اوست در حوزه علمي و تخصصي خانيكي اضافه كرد: اين بزرگداشت را بايد در امتداد همايش نكوداشت استاد در سال 1383 تعريف كرد كه در همين دانشكده برگزار شد و لوح تأسيس دانشكده ارتباطات به ياد استاد بر ديوار نصب شد، اگرچه متاسفانه سال‌ها غباري از سياست زدگي گرفت و گرفتار تعويق و تعليق شد.

وي با اعلام اين كه فصلنامه علوم اجتماعي هم شماره 29 و 28 خود را به يادمان استاد اختصاص داد، افزود: موسسات و نهادهاي دولتي، عمومي، علمي و تخصصي در سطح ملي و منطقه‌اي در اين سال‌ها به نكوداشت دكتر معتمدنژاد پرداخته‌اند، اما هنوز جاي خالي براي پرداختن به دانش و ادب مردي كه از «مود» و بيرجند تا يونسكو و پاريس سرشناس بود و تاثير گذارمانده است وجود دارد و برگزاري اين نشست هم از باب پاسخ گفتن به همان ضرورت است.

خانيكي تاكيد كرد: ما مي‌خواهيم اين نشستها بهانه‌اي، باشد براي توجه به حس تاريخمندي ارتباطات ناتمام نگذاشتن پروژه دانش ارتباطات در ايران، ما مي‌خواهيم وجدان علمي استادان محققان و دانشجويان اين حوزه به نام او و به ياد او بيدار شود و به اعتبار او كه شناسنامه ارتباطات نوين در ايران است، كارهايي كه او كرده ادامه يابد و كارهايي كه او نكرده سامان پيدا كنند.

استاد دانشگاه علامه در پايان با اعلام اين كه مي‌خواهيم ارج نامه او را منتشر كنيم، افزود: مي‌خواهيم جايزه ملي معتمدنژاد در قالبي علمي مستقل و معتبر شكل گيرد، البته نبايد شتابزده بود و مصادره به مطلوب كرد.

بنا به گزارش خبرنگار ما، دكتر مسجد جامعي وزير اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامي و رئيس شوراي شهر تهران سخنران بعدي اين مراسم بود. او در سخناني گفت: اين مجلس بسيار ارجمند است كه با تلاش شاگردان درخشان استاد معتمدنژاد آراسته شده است و اين سپاس و قدرداني يادآور پرتويي از وجود نوراني ايشان بود كه پيوسته حرمت‌دار بزرگان بودند و شما هم شاهد بوديد كه اصرار داشتند تا نام كساني كه در اين زمينه تلاش داشتند پاس داشته شود.

وي افزود: استاد معتمدنژاد براساس تمامي گزارش‌ها و آن چه كه شما از آن اطلاع داريد، جز معلمي كاري نكرد، ولي حوزه تاثير ايشان بسيار فراتر از سطح معمول و متداول بود در حقيقت رازي در زندگي آموزشي ونگرشي استاد وجود داشت كه بسيار تاثير گذارتر از يك استاد دانشگاه بود.

مسجد جامعي اضافه كرد: بخشي از اين راز به ويژگي‌هاي شخصيتي ايشان بر مي‌گشت و بخش ديگر آن به تلاش ايشان براي ساماندهي مطبوعات و رسانه‌ها و اين مساله، جداي از نظريه پردازي استاد بود.

او دغدغه وضع مطبوعات و رسانه‌ها در ايران را داشت و براي بهبود آن تلاش مي‌كرد، كه بخشي از آن به خلق آثار گرانقدر علمي استاد منجر شد كه ادبيات اين حرفه را در كشور غنا بخشيد.

وي اضافه كرد: اما بخش ديگري از تلاش ايشان در همكاري با دستگاه‌ها از يك طرف و روزنامه‌نگاران و پديد آورندگان آثار و صاحبان مطبوعات بود و به عنوان نمونه آن چيزي كه من شاهد، آن بودم تدوين ميثاق روزنامه‌نگاري بود، سندي كه سال‌ها... براي تدوين آن تلاش كرد.

مسجد جامعي با اشاره به اين كه در اين سند بخشي به قراردادهاي جمعي مي‌پرداخت كه دغدغه هميشگي استاد بود و آن در زمينه امنيت شغلي خبرنگاران بود، استاد اين‌ها را قاعده مند كردند و بخش دوم اين ميثاق حرفه‌اي به مسايل سازمان‌هاي صنفي مي‌پرداخت كه در كشور ما بسيار نوپا هستند و هميشه هم نوپا باقي مانده‌اند.

وي با اشاره به اين كه ما دستكم 170 سال است كه در كشور مطبوعات داريم و دستكم 150 سال است كه تلگرافخانه در كشور ما به وجود آمده است، افزود: بزرگترين ميدان شهر يعني ميدان توپخانه، به تلگرافخانه اختصاص يافت و اين نشان مي‌داد كه تا چه حد در كشور ما به ارتباطات پرداخته شده است، اما در زمينه حقوق رسانه‌ها و مطبوعات، ايجاد ساختار و ادبيات اين حوزه قدمي برداشته نشده و اگر برداشته شد، استمرار نداشته است.

مسجدجامعي با اعلام اين كه 10 سال پيش مسأله بازگشايي دانشگاه ارتباطات مطرح شد، ولي اكنون بايد آن را بازخواني و تدوين و دوباره اين رشته را داير كنيم، افزود: اين، سرنوشت نهادهاي صنفي در اين 100 سال است.

وي با اشاره به اين‌كه سند سوم كه استاد درباره آن تأكيد فراواني داشتند مسأله اخلاق رسانه‌اي بود، گفت: در اين سال‌ها بارها و بارها از اخلاق صحبت شده است، ولي اينكه ما چقدر به اخلاق پايبند هستيم، مسأله ديگري است، سند اخلاق رسانه‌اي كه محصول سال‌هاي متوالي تجربه اندوزي استاد در عرصه‌هاي علم و نظر بود، در اختيار من قرار گرفت. ايشان مي‌گفتند اين سند بايد در جمع روزنامه‌نگاران و مسئولان مورد بحث و بررسي قرار گيرد، ولي اين سند هم مانند سندهاي ديگر نيمه كاره باقي ماند و آن‌چه را استاد تأكيد داشتند كه «من نيمه تمام گذاشتم، شما آن را تمام كنيد» همين بحث اخلاق حرفه‌اي بود.

مسجدجامعي هم با تأكيد بر اختصاص جايزه ملي دكتر معتمدنژاد گفت: من در همين جا از پيشنهاد دكتر سليمي براي در نظر گرفتن جايزه‌اي براي اين بزرگوار استقبال مي‌كنم. ما در اين شرايط جديد مي‌توانيم اين جايزه را بنياد بگذاريم و در مجامع جهاني هم آن را به ثبت برسانيم و اميدواريم كه اين جايزه به يك نهاد ماندگار و سازمان پژوهشي و علمي و صنفي تبديل شود.

مسجدجامعي در پايان تأكيد كرد: استاد معتمدنژاد هيچگاه در فكر نان و نام نبودند و همه عمر در فكر پژوهش، ارتقاي سطح روزنامه‌نگاري، آزادي قلم و ارتباطات بودند.

دكتر حسام‌الدين آشنا مشاور فرهنگي رئيس جمهور سخنران بعدي اين مراسم بود و سخنان خود را با اين قطعه شروع كرد كه چه زود دير شد، چقدر خوب ياد بود مي‌گيريم و چقدر بد و چقدر كم ياد مي‌گيريم اين مجلس به منظور بزرگداشت مقام شامخ علمي استاد وارسته و فرزانه جناب آقاي دكتر كاظم معتمدنژاد برگزار مي‌شود، اقتضاي چنين محفلي پس از مراسم مرسوم يادبود، هم‌پيماني براي رفع نگراني‌هايي است كه آن هميشه استاد را واداشت تا واپسين ساعت‌هايي كه توان داشتند برسر آن‌ها بجنگد.

وي افزود: سخنان امروز اين شاگرد كمترين، معطوف به موقعيت كنوني دانش ارتباطات و تلاش براي ارائه تصويري از چالش‌هاي جاري اين رشته علمي در ايران است.

وي با بيان اين‌كه بايد ببينيم دانش استاد چقدر عيار معلم عادي بودن را بالا برد و حالا حتي ديگر نمي‌توانيم بگوييم كه يك معلم هستيم، اضافه كرد: دانش ارتباطات از ابتداي شكل‌گيري تاكنون در جهان و ايران با چالش‌هاي جدي در زمينه نظر و عمل روبرو است، توسعه حوزه‌هاي مختلف و مرتبط امكان حفظ هسته‌ بنيادين و نخ پيوند رشته را هر روز دشوارتر مي‌كند، يافتن آنچه به دانشجويان رشته‌هاي روزنامه‌نگاري، روابط عمومي، تبليغات، ارتباطات، تحقيق در ارتباطات، ژورناليسم راديو و تلويزيون هويت مشترك مي‌بخشد، كار ساده‌اي نيست.

آشنا اضافه كرد: تعارض ميان نوآوري و سنت‌گرايي در آموزش ارتباطات يكي ديگر از وجوه چالش برانگيز است، برنامه‌هايي كه با هدف تربيت روزنامه‌نگار طراحي شده با برنامه‌هايي كه با هدف بسترسازي و كادرسازي براي تحقق جامعه اطلاعاتي طراحي مي‌شود، كاملاً متفاوت است، از يك طرف تا مدت‌ها با موانع اداري و علمي ناشي از فقدان متخصصان تحصيل كرده و دانشگاهي مواجه بوده‌ايم و حالا با گذشت يك دهه از سياست توليد انبوه با سيل فارغ‌التحصيلان روزانه و شبانه و آزاد و پرديسي جوياي كار و اغلب سرگشته و سرخورده روبرو شده‌ايم.

آشنا با تأكيد بر اين‌كه رشته ارتباطات در ايران مانند هر رشته دانشگاهي ديگر عرصه همكاري‌ها و رقابت‌ها است، افزود: هر چه همكاري است بر محور حضور و نفوذ دكتر كاظم معتمدنژاد شكل گرفته است، پيوند ميان فارغ‌التحصيلان و حلقه‌هاي علمي ارتباطات بي‌شك ريشه در انديشه و رفتار اجماع آفرين و بومي‌ساز استاد دارد، اما بررسي زمينه‌ها و آثار رقابت‌هاي غيرسازنده‌اي كه به نابساماني رشته دامن زده و در قالب بازنگري‌هاي دستوري و فرمايشي اعمال شده است موقعيتي وراي از اين جلسه مي‌طلبد.

وي با انتقاد از جفاهايي كه به استاد معتمدنژاد شده است، افزود: قدرناشناسي و جفاهايي كه در همين دانشگاه در حق اين نگين علمي و گل سرسبد و اسوه استادي روا داشته‌اند، كه حاكي از رقابت بدانديشانه بود. آشنا، سپس به چالش‌هاي سياسي رشته روزنامه‌نگاري اشاره كرد و گفت: رشته ارتباطات خواسته و ناخواسته تعاملي روزانه با عرصه سياست دارد. هر چه عرصه عمومي براي كسب و تبادل اطلاعات و رقابت‌هاي سياسي فراختر مي‌شود، تاب و توان حرفه‌اي و علمي و حرمت اجتماعي دانش آموختگان ارتباطات نيز بيشتر مي‌شود.

وي افزود: فشار سياسي و دادگاهي بر رسانه‌ها و مجرم انگاري تعداد انبوهي از آنان به شدت رشته ارتباطات را محافظه كار مي‌كند و هر پدر و مادري را وادار مي‌سازد در هنگام انتخاب رشته به فرزند هوشمند و نيك بخت خود توصيه كند به راهي نرود كه در آن بر سرها و چشم‌ها با يا بدون درد، دستمال مي‌بندند.

آشنا با اشاره به اين كه حماسه سياسي اخير براي رشته ما بايد آزادي مسئولانه بيشتري را به همراه آورد، افزود: من همين جا از تغيير رويكرد معاونت رسانه‌اي وزارت ارشاد قدرداني مي‌كنم كه دولت فشار بر مطبوعات و رسانه ملي را كنار گذاشته و حالا بايد منتظر پاسخ مناسب رسانه‌ها بود.

مشاور فرهنگي رئيس جمهور با اعلام اين كه تجليل از پدر علم ارتباطات ايران تلاش براي تحقق خواسته‌هاي اوست نه در 40 سال آينده بلكه در 4 ماه آينده گفت: اين خواسته‌ها عبارت از قانون جامع رسانه‌ها و تشكيل شوراي عالي رسانه، تشكيل مركز ملي مطالعات ارتباطات با مشاركت تمامي نهادهاي آموزشي و ارتباطي، تشكيل انجمن‌هاي علمي براي راهبري فرا دانشگاهي و آينده نگرانه رشته‌هاي ارتباطات، انتشار آثار استاد، استفاده از كتابخانه بي‌بديل استاد توسط دانشجويان و اهداي جايزه ملي دكتر معتمدنژاد براي جامعه ارتباطات، روزنامه‌ها و جامعه اطلاعاتي و تشكيل بنياد معتمدنژاد.

در ادامه مراسم، مهندس جهانگرد، معاون وزير و رئيس سازمان فناوري اطلاعات كشور گفت: اميدوارم گفتگوي ما ذكر و تكرار كارايشان باشد كه از رهگذر اين تكرار به گسترش مكتب نظري و رفتار علمي ايشان برسيم.

وي افزود: من در دو دهه اخير از حضور حرفه‌اي و عملگراي او بهره بردم و اجازه مي‌خواهم اداي ديني داشته باشم نسبت به او در اين مراسم بزرگداشت، براي تكريم سجاياي اخلاقي ايشان.

در دهه گذشته، من به عنوان مسئول فناوري اطلاعات كشور در خدمت مردم و نظام بودم. در اين راستا، در برهه‌اي قرار گرفتيم كه همگام با عرصه جهاني شديم. يعني در مرحله گذار در عرصه نوين ارتباطات بوديم، يعني تنظيم رفتار بشري و سامان دهي جامعه اطلاعاتي به معرفت گرايي همزمان با اين تلاش جهاني يعني از سال 2000 تا 2005، بنابر اصول پايه‌اي جامعه معاصر، حضور حرفه‌اي و مداوم و عميق جناب دكتر معتمدنژاد را شاهد بودم. اين حضور به همراه ديگر افرادي بودكه نقش استاد معتمدنژاد در اين ميان بسيار به چشم مي‌‌آمد.

در جريان مذاكرات 5 ساله، در بيش از 50 جلسه بين‌المللي و منطقه‌اي كه در تهران، پاريس، تونس و ژنو، داشتيم، حضور دكتر معتمدنژاد براي رسيدن به ادبياتي رسا مغتنم بود و ايشان ادبيات خاصي را خلق كردند و بسياري از اصولي كه در جوف سند مصوب آن جلسات وجود دارد از اين ادبيات نشأت گرفته است. حتي در سند «اقدام» كه تاكنون ملاك همه هم پيمايان آن جلسات است، از همان ادبيات استفاده مي‌شود.

در جريان اين گفتگو‌ها شاهد رفتار بسيار آرام و البته با صلابت او بوديم. نديدم ايشان تندي بكنند. با كمال حوصله و وقار برخورد مي‌كردند. نكات اصولي را با آرامش بيان مي‌كردند و ما بعد از 3 روز مذاكره، تازه به آنجايي مي‌رسيديم كه ايشان از ابتدا آغاز به سخن كرده بودند!

ايشان در آستانه دهه 70 زندگي خود ويژگي‌هاي بسيار خلاقي داشتند. مفاهيم بسيار جديد و ادبياتي نو را خلق مي‌كردند.

زماني كه دو كتاب از ايشان تدوين شد و من افتخار داشتم كه آن‌ها را از دست ايشان بگيرم از او پرسيدم، اين كتاب‌ها را به راستي در چه زماني تدوين كرده‌ايد؟! چون با كهولت سن و تدريس، واقعاً وقت آزادي نداشتند.

اين انسان به رغم مرارت‌هايي كه ديده هرگز از راه اصلي خود بر نگشت و با شناختي كه از تحولات جهاني و رويكرد متعهدانه نسبت به رشد مطالعاتي و ارتباطي كشور داشت، گام برداشت.

در بخش ديگري از مراسم، دكتر احمد ميرعابديني، گفت:‌ با عزيزي كه مي‌رود سه حال را مي‌گذرانيم كه شايد به حالت عادي برگرديم. عبور از انكار، پذيرش واقعيت جدايي و تلاش براي سازگاري براي شرايطي جديد و دشوار.

برگزار كنندگان خواستند كه من احساسي سخن بگويم، به گمان همان آييني منظور است. من نزد او گفتار آيين را گذراندم. پس بايد بتوانم با رفتن او، آييني سخن بگويم.

عبور از انكار واقعيت استاد و تلاش براي سازگاري نمي‌دانم شما آقاي علمداري را مي‌شناسيد هر سال در لحظه‌هاي نوروز، به او تبريك بگويم و اولين نفر باشم. در همان لحظه‌ها، از نقاط دوردست اين سرزمين، آقاي علمداري به استاد تبريك بگو، به ايشان سلام برسان و بگو، سال‌ها قبل خيلي زودتر از همه شماها در كلاس حقوق دانشگاه تهران شاگردش بود و بگو او را مديونم.

وي در ادامه متن احساسي خود افزود: استاد همواره در اين روزها، مي‌گفت: يلدا تولد خورشيد مبارك.

همواره مي‌خواست آفريننده اميد باشد.

وي گفت: روان‌شناسي مي‌گفت: اهميت ارتباط در يك جمله است. همه دارايي‌هاي انسان، قدرت، ثروت و اعتبار در «باهم بودن» خلاصه مي‌شود. و من اين را باور دارم و ديده‌ام و لمس كرده‌ام احساس انساني را كه كوشيد به ما نشان بدهد كه غير از آن چيز ديگري نداريم.

پس از او، پيام دكتر نعيم بديعي قرائت شد و سپس نصيريان دانش آموخته دانشكده علوم ارتباطات دل نوشته‌اي را بيان كرد.

سپس دكتر زاهدي اصل رئيس مجمع صنفي استادان دانشگاه علامه گفت: شاگردان اين استاد، هر كدام استادي فرهيخته در اين عرصه هستند.

زماني كه دكتر آشنا، دردمندانه اشاره كرد به نامهرباني با اين استاد، من به عنوان عضو كوچكي از دانشگاه علامه، بسيار شرمنده شدم. چه شيوه مديريتي بود كه ما يك استاد فرهيخته در آن مقام منحصربه‌فرد را اين‌گونه مشايعت كنيم؟! يك اتاق 3×3 را از او دريغ كرديم؟ اين چه مديريتي ا ست؟! شرمنده مي‌شوم زماني كه اين استاد را به ياد مي‌آورم. اين استاد فرهيخته اعتقاد راسخ داشت كه مطبوعات نيازي به اخذ مجوز ندارند و تا آخرين لحظه عمرش بر اين اصل پافشاري كرد. زماني كه از پيامبر اكرم(ص) فضيلت عالم به عابد به فضيلت ايشان به امتش تعبير مي‌شود، چرا بايد بزرگان خود را در زمان خود نشناسيم؟

ما چقدر بايد مرده پرست باشيم؟ بيايد كمي مهربان‌تر باشيم. يكي از خاطراتم از ايشان اين است كه زماني كه نشريه «پيام امروز» به راه افتاد او بسيار مشوق بود و زماني كه متوقف شد، مرتب دلداري مي‌داد. حقيقت اين است كه انساني كه هم عالم باشد و هم متواضع، نادر است.

استاد معتمدنژاد براي همه ما الگويي بود در نهايت تواضع و فروتني.

پس از اين سخنان، دكتر رامين معتمدنژاد كه به سختي سخن مي‌گفت به نمايندگي از خانواده آن مرحوم گفت: ما چون حلقه نزديك به پدر هستيم همواره پرهيز داشتيم از اينكه درباره تكريم او سخن بگوييم.

به نظرم فرزندان اين حق را ندارند. من از معدود كساني بودم كه با او شوخي مي‌كردم. شوخي كه خير، يك مورد را به عنوان اقتصاددان با او مزاح مي‌كردم كه چرا مي‌گوييد علوم ارتباطات؟ مگر ارتباطات خون‌اش از علم اقتصاد يا ديگر علوم رنگين‌تر است كه از آن به علوم ارتباطات تعبير مي‌كنيد؟ البته او مي‌دانست كه من شوخي و شيطنت مي‌كنم.

يكي از پروژه‌هاي ايشان اين بود كه به اين مطلب بپردازند و مقاله‌اي بنويسند و در اين مورد كه چگونه علوم ارتباطات بعد از جنگ جهاني شكل گرفت، بنويسند كه متأسفانه نشد. يكي از نتايجي كه پدر به آن دست يافت، اين بود كه حوزه ارتباطات را بايد به محك معيارهاي قديمي سنجيد و البته با فاكتورها و عوامل بيروني از علوم ارتباطات.

چيزي را كه مي‌توان اصطلاحاً به آن اقتصاد عمومي علوم ارتباطات يا گنجينه و ذخاير اين علم دانست. اعم از مجموعه گفتمان‌ها، معيارها و نمادها و سياست‌ها كه با روابط تنگاتنگ خود، به اين علم شكل مي‌بخشد و به بازتوليد آن كمك مي‌كند و شايد حتي آن را دچار بحران كند.

در پايان اين مراسم ميزگردهاي «ارتباطات» با حضور دكتر محسنيان راد، دكتر افخمي، دكتر كوثري، دكتر سلطاني فر و دكتر خانيكي، ميزگرد روزنامه‌نگاري با حضور دكتر فرقاني، دكتر شكرخواه، دكتر نمك‌دوست و سيدفريد قاسمي و ميزگرد جامعه اطلاعاتي با حضور دكتر حسين ابراهيم‌آبادي، دكتر شهيندخت خوارزمي، دكتر علي‌اكبر جلالي و دكتر سعيد رضا عاملي برگزار شد.



يکشنبه 24 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن