واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: شبكههاي اجتماعي خارجي؛ تهديدي براي كاربران ناآگاه
گروه فضاي مجازي: حجتالاسلام پيكري گفت: استفاده از شبكههاي اجتماعي خارجي، بستگي به كاربر دارد و اگر در اين زمينه آگاهي نداشته باشد، اين محافل بر او تأثيرات خود را خواهد گذاشت.
حجتالاسلام والمسلمين محمد پيكري، مدير پورتال تخصصي «مناظره و گفتگو»، در گفتوگو با خبرگزاري بينالمللي قرآن(ايكنا)، با اشاره به فطرت انسانها اظهار كرد: ميان انسانها هر چيزي كه پايه و اساس فطري و ريشه در خوبيها داشته باشد، ترويج آن امكانپذير است و با دين مخالفتي ندارد. بنابر اين يك سنت مليتي و قوميتي، اگر در تعارض با ارزشهاي ديني نباشد، احترام به آن سنت ميتواند از دستورات ائمه معصومين باشد.
استاد دانشكده خبر افزود: براي مثال، سنت شب يلدا، ميتواند به عنوان يك صادرات فرهنگي به ساير ملل سرايت كند و اين ميتواند فرصتي براي تبليغ خوبيهاي فرهنگي كشورمان باشد. اگر شب يلدا به عنوان شبي در طول سال به عنوان بلندترين شب، قدرشناسي و سبب مهرباني، توسعه عطوفت و تحكيم روابط خانوادهها شود اين همان ارزشي است كه جزء اهداف ديني قرار ميگيرد.
عملكرد تخصصي در توسعه شبكههاي اجتماعي تأثيرگذار است
مدير پورتال تخصصي مناظره و گفتگو تصريح كرد: عملكرد تخصصي و دانش لازم براي راهاندازي و توسعه شبكههاي اجتماعي تأثير بسيار دارد. در روايت آمده است كه «اگر كسي بدون علم عمل كند، ضررش بيشتر از اصلاحش است»؛ بنابراين هر چيزي كه در ارتباطات در جامعهشناسي، روانشناسي، آگاهي از دستورات آداب معاشرت در دين، مباحث اخلاقي و هراندازه اطلاعات گردانندگان شبكههاي اجتماعي در اين بخش بيشتر باشد، قطعاً آن شبكههاي اجتماعي موفقتر خواهند بود. يادمان باشد عمل بدون علم فسادش بيش از ضررش است.
اختلاف فرهنگي ميان شبكههاي داخلي و خارجي مشهود است
وي يادآور شد: شبكههاي اجتماعي خارجي، تفاوتهاي فرهنگي بسياري با ملت ما دارند. ممكن است اين تفاوتهاي فرهنكي بعضا در مقابل فرهنگ ما ضد ارزش تلقي شود. بايد نسبت به آنها با چشم باز و با ملاحظه برخورد كرد. ضمنا شيطان از هر وسيلهاي براي گمراه كردن انسانها استفاده ميكند.
حجتالاسلام پيكري اظهار كرد: شبكههاي اجتماعي كه تعهد ارزشي به مخاطبان ندارند و صرفاً در پي جمع كردن مخاطب بيشتر به خاطر منافع بيشترند، همچون دزد شبانهاي ميمانند كه بدون اطلاع بخشي از فرهنگ ما را به غارت ميبرند؛ بنابر اين بايد نسبت به اين شبكههاي اجتماعي با ملاحظه برخورد كنيم.
وي بيان كرد: زماني كه يك شبكه اجتماعي، هدف اولش كثرت مخاطب از هر وسيلهاي به لحاظ ظاهري باشد، ولو اينكه از محتواي ارزشي تهي باشد، بايد با ملاحظه عقلي، فطري، فرهنگي و ديني برخورد كنيم.
حجتالاسلام پيكري اظهار كرد: شبكههاي اجتماعي خارجي هم فرصت و هم يك تهديد است و بستگي به نوع استفادهكننده دارد كه اگر هوشيار باشد، از اين شبكهها بستري براي آگاهسازي ديگران استفاده ميكند؛ اما اگر انساني ضعيفالنفس باشد، اين شبكههاي اجتماعي به آنها خط ميدهند، او را اداره ميكند و به او جهت ميدهد و به جاي اينكه او اثر بگذارد، آنها بر او اثر ميگذارند.
وزارت ارشاد متولي توسعه شبكههاي اجتماعي داخلي است
وي يادآور شد: استفاده از شبكههاي اجتماعي خارجي بستگي به كاربر دارد و بايد از قبل استطاعت پيدا كند. شبكههاي اجتماعي يك وسيله است و اگر كاربري آگاهانه به سمت شبكههاي اجتماعي برود بهرهبرداري مناسبي از آن خواهد داشت. خانواده و رسانهها همزمان ميتوانند در اين آگاهيبخشي مؤثر باشند و هيچ يك نميتوانند جاي خود را به ديگري بدهند.
اين مدرس دانشگاه تصريح كرد: وزارت ارشاد و رسانه ملي ميتواند، متولي توسعه شبكههاي اجتماعي باشد و در اين راستا قدمهاي مناسبي را بردارد.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]