تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 8 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خوشبختى انسان درخواست خير از خداوند و خشنودى به خواست اوست و از بدبختى انسان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802530895




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

كپي‌برداري از الگوهاي غربي، كمكي به توسعه شبكه‌هاي اجتماعي داخلي نمي‌كند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: كپي‌برداري از الگوهاي غربي، كمكي به توسعه شبكه‌هاي اجتماعي داخلي نمي‌كند
گروه فضاي مجازي: مدير گروه جامعه‌شناسي دانشگاه علامه گفت: كپي‌برداري از الگوهاي غربي در توسعه شبكه‌هاي اجتماعي كمكي به جامعه ايراني نمي‌كند، بلكه بايد با بهره‌گيري از فرهنگ بومي، مذهبي در اين مسير گام برداريم.


اردشير انتظاري، مدير گروه جامعه‌شناسي دانشگاه علامه در گفت‌وگو با خبرگزاري بين‌المللي قرآن(ايكنا)، با اشاره به شبكه‌هاي اجتماعي اظهار كرد: شرايط جهاني هم‌اكنون به گونه‌اي‌ است كه با توسعه اينترنت و شكل‌گيري وب يك، دو و سه، عملاً بسترها براي گسترش مناسبات اجتماعي در عرصه‌هاي مختلف فراهم شده است و قطعاً جوامعي كه اقدام گسترده‌تري در اين زمينه انجام دهند، سهم بيشتري در توسعه ارزش‌ها، نظام‌هاي ارزشي و هنجارهاي مورد نظر خود دارند.

وي افزود: جامعه ما با توجه به گذشته فرهنگي و سرمايه‌هاي فرهنگي و اجتماعي، به خوبي مي‌تواند از شبكه‌هاي اجتماعي براي اهداف خود استفاده كند. براي اينكه بتوانيم رقابت خوبي داشته باشيم نيز بايد توسعه شبكه‌هاي اجتماعي را دستور كار خود قرار دهيم و اين بسترسازي‌ها فراهم شود تا در عرصه‌هاي مختلف تخصصي و عمومي، شرايط اجتماعي و متنوعي داشته باشيم.

اين مدرس دانشگاه بيان كرد: در توسعه شبكه‌هاي اجتماعي، محدوديت‌هاي فني داريم كه بايد به آن توجه كنيم. ما نيازمند بسترهاي تخصصي هستيم. راه‌اندازي شبكه‌هاي تخصصي كار هر كسي نيست و دوره‌هاي تخصصي مي‌طلبد. دانشگاه‌ها بايد روي پروژه‌هايي در اين زمينه كار كنند.

شبكه‌هاي اجتماعي موفق محصول دانشگاه‌ است

انتظاري اظهار كرد: شبكه‌هاي اجتماعي در هر جاي دنيا كه فعال شده‌اند، محصول دانشگاه است و اين‌طور نيست كه چند نفر تصميم گرفته باشند كه در يك لحظه، شبكه‌ اجتماعي راه‌اندازي كنند؛ بلكه شبكه‌هاي اجتماعي در قالب پروژه‌هاي عظيم چند ميليارد دلاري در دانشگاه‌ها در دستور كار قرار گرفته است و محصول آن، شبكه‌هاي اجتماعي فعال كنوني شده است. اين اتفاق بايد در ايران هم رخ دهد و دانشگاه‌ها در اين زمينه آغاز به كار كنند كه البته پروسه طولاني را مي‌طلبد.

وي يادآور شد: توسعه شبكه‌هاي اجتماعي زمينه‌هاي فرهنگي را مي‌طلبد و نيازمند آموزش‌هاي عمومي است. رسانه‌ها بايد كمك كنند تا بسترهاي لازم براي توسعه اين شبكه‌هاي اجتماعي در كشور فراهم شود. اين فرهنگ عمومي خيلي مي‌تواند نقش داشته باشد و تحقيقات بسياري روي آن انجام شود.

اين مدرس دانشگاه ادامه داد: براي راه‌اندازي شبكه‌هاي اجتماعي بايد تحقيقات بسياري انجام شود كه اين تحقيقات مي‌تواند از تحقيقات باستان‌شناسي تا تحقيقات روستايي و عشايري باشد. در اين راستا سرمايه‌ها و رويه‌هاي بسيار متنوعي در روابط اجتماعي داريم كه بايد از آنها بهره‌گيري كنيم.

وي بيان كرد: كپي‌برداري از الگوهاي غربي در توسعه شبكه‌هاي اجتماعي كمكي به ما نمي‌كند، البته بايد از تجربيات آنها استفاده شود، اما براي اينكه رنگ و بوي بومي به خود بگيرد، بايد حتماً از سرمايه‌هاي فرهنگي خود بهره كافي داشته باشيم.

استفاده از فرهنگ بومي، مذهبي نيازمند بسترهاي نظري است

انتظاري اظهار كرد: در توسعه شبكه‌هاي اجتماعي نمي‌توان تعيين كرد كه چه موضوعاتي از فرهنگ اسلامي و قرآني بايد نمود داشته باشد، بلكه اينها نيازمند بستر نظري و تئوري‌پردازي است. غرب تلاش مي‌كند تا گزينه‌هاي خود را به عنوان گزينه‌هاي جهاني تحميل كند. ما در مقابل گزينه‌هاي غرب كه در عرصه‌هاي فرهنگي، اقتصادي، سياسي و موضوعات فرهنگ اسلامي داريم، بايد به شناسايي بپردازيم و سپس تحقيقات و مطالعه لازم را انجام دهيم.

وي بيان كرد: تحقيقات و مطالعات لازم بايد در عرصه شبكه‌هاي اجتماعي ارائه شود و پا به عرصه مناسبات بگذارد و در نهايت بحث و گفت‌وگو شود تا فرهنگ ايراني در عرصه جهاني معرفي شود. فرهنگ ايراني در موضوعاتي همچون سبك زندگي، حكومت‌داري و اقتصاد سرمايه‌داري حرفي براي گفتن دارد و براي اين موضوعات مي‌تواند از فرهنگ اسلامي الهام بگيرد و آن را در شبكه‌هاي اجتماعي ارائه دهد.

مدير گروه جامعه‌شناسي دانشگاه علامه تصريح كرد: يكي از زيرساخت‌ها دانش تخصصي است و بايد پروژه‌هاي دانشگاهي در سطوح مختلف تحصيلات تكميلي كار شود تا ساز و كار مناسبي براي توسعه شبكه‌هاي اجتماعي ارائه شود.

وي يادآور شد: در توسعه شبكه‌هاي اجتماعي بايد بخش دولتي، سياست‌گذار پروژه باشد. البته تنها بخش دولتي نبايد در اين ماجرا نقش داشته باشد، بلكه بخش خصوصي هم ترغيب شود تا پا به ميدان بگذارد. پايه‌هاي اساسي اين امر بايد از سوي بخش دولتي محقق شود. اگر بسترها فراهم شود، خود به خود راه اين فرايند روشن مي‌شود.

انتظاري اظهار كرد: شبكه‌هاي اجتماعي خارجي، خطرات متعددي دارند؛ چرا كه كاربران‌ ما هنوز ياد نگرفته‌اند كه با موضوعات انتقادي برخورد كنند و البته اين موضوع به نظام تعليم و تربيت‌ ما مربوط مي‌شود كه فرزندان را با تفكر انتقادي پرورش نمي‌دهند و اين موضوع سبب مي‌شود تا در مقياس‌هايي از اين دست، آنها نتوانند واكنش مناسبي را انجام دهند و به راحتي در برابر آن آسيب‌ها منفعل باشند و ميزان آسيب‌پذيري‌شان افزايش مي‌يابد.

وي يادآور شد: مهمترين آسيب‌هاي شبكه‌هاي اجتماعي خارجي، آسيب‌هاي اجتماعي است كه به سرمايه‌هاي اجتماعي ضربه وارد مي‌كند و سبب مي‌شود تا سرمايه‌هاي اجتماعي از ميان برود و سرمايه اجتماعي كاذب به دست آيد كه اين امر اگر رخ دهد، جبران‌ناپذير خواهد بود.

سه شنبه 3 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن