واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس دانشكده روانشناسي رودهن:اطلاعات گزينشي در شبكههاي اجتماعي به كاربران داده ميشود
رئيس دانشكده روانشناسي دانشگاه آزاد اسلامي واحد رودهن گفت: اطلاعات ارائه شده در شبكههاي اجتماعي مجازي، در بيشتر موارد به صورت گزينشي و هدفدار به كاربران داده ميشود.
به گزارش خبرگزاري فارس از شرق استان تهران، شهرام وزيري پيش از ظهر امروز در سمينار «شبكههاي اجتماعي- مجازي، فرصتها و تهديدها» در سالن آمفي تئاتر دانشگاه آزاد رودهن بيان كرد: اين روش مهندسي آرا و عقايد خوانده ميشود كه در آن روي عقايد انسان، به طور از پيش تعيين شده كار ميشود.
وي با بيان اينكه همه ما به دريافت اطلاعات نياز داريم، افزود: انسان وابسته به بودن در گروههاي اجتماعي بوده و اين گروهها به انسان احساس امنيت ميدهند كه امنيت يكي از بنياديترين حسهاي بشريت است.
وزيري با بيان اينكه هر انساني به طور معمول گرايشهاي مبتني بر جمع دارد، ادامه داد: مهماني دادن و ايجاد يك جمع خانوادگي يا دوستانه و ... چه در منزل يا بيرون از آن، شامل صرف هزينه، توان و زمان است.
وي اضافه كرد: بودن در جمعهاي بسيار نامحدود شبكههاي اجتماعي و وب جهاني، هيچ يك از اين مشكلات را نداشته و فرد ميتواند با لباس راحتي و در منزل خود با گروه بزرگي از انسانها ارتباط برقرار كند.
رئيس دانشكده روانشناسي دانشگاه آزاد رودهن اين بخش را تنها روي خوش سكه خواند و گفت: روي ديگر سكه به همين خوبي و زيبايي نيست و خطرات زيادي يك كاربر بياطلاع يا كماطلاع شبكههاي اجتماعي را تهديد ميكند.
وي با اشاره به انواع خطرات امنيتي مربوط به رايانه و حتي اطلاعات شخصي ارائه شده در فضاي مجازي بيان كرد: اهميت آسيبهاي اجتماعي و روانشناختي بودن در اينگونه فضاها اگر بيشتر از مباحث تكنيكي نباشد، كمتر هم نيست.
وزيري انسان را موجودي مجازي خواند و افزود: وهم و خيال و غرق شدن در رؤياهاي زيبا و تصورات ذهني، مانند آن چيزي است كه اكنون به عنوان فضاي مجازي ياد ميشود.
وي ادامه داد: وقتي انسان در خيال و تصور خود به آنچه كه ميخواهد ميرسد و آنگونه كه دوست دارد خود را تصور ميكند، اگر غرق در توهم و خيال خود شده باشد، ديگر نيازي به تلاش براي رسيدن به خواسته مطلوب خود احساس نميكند.
رئيس دانشكده روانشناسي دانشگاه آزاد رودهن اظهار كرد: شبكههاي اجتماعي مجازي نيز به همين ترتيب عمل ميكنند و چنان فرد را در خود غرق ميكنند كه هيچ فرصت و زماني براي تلاش و زندگي واقعي نميماند.
وي تهديد ديگر شبكههاي اجتماعي مجازي و وب جهاني را عدم اطمينان از درست بودن هويت افراد خواند و تصريح كرد: در فضاي مجازي هيچ اعتمادي وجود ندارد كه فرد مخاطب همان است كه ميگويد و تظاهر ميكند يا خير.
وزيري اضافه كرد: دوربين رايانه فرد كاربر اينترنت و به خصوص شبكههاي اجتماعي كه مدام به آدم نگاه ميكند، معلوم نيست كه خاموش است يا تظاهر ميكند كه خاموش است و شايد يك هكر موفق شده باشد، كاري كند كه به محض وصل شدن به اينترنت، دوربين را روشن كرده و فضاي خصوصي منزل افراد را ببيند.
وي در پايان با اشاره به مديريت اطلاعات در فضاي مجازي خاطرنشان كرد: بايد هوشيار و آگاه باشيم و اگر هم به هر دليل قصد استفاده از اينگونه فضاها را داريم، هر اطلاعاتي را نپذيريم و هر اطلاعاتي را از خود و دستگاه خود ندهيم.
انتهاي پيام/2568/
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]