تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):براستى كه حق را دولتى است و باطل را دولتى، و هر يك از اين دو، در دولت ديگرى ذليل ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834145463




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پيشنهادهاي مركز پژوهش‌ها براي بازنگري در قانون هدفمند كردن يارانه‌ها


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: پيشنهادهاي مركز پژوهش‌ها براي بازنگري در قانون هدفمند كردن يارانه‌ها
مركز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي، پيشنهادهايي را براي بازنگري در قانون هدفمندكردن يارانه‌ها ارائه داد.


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي مركز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي، دفتر مطالعات اقتصادي اين مركز با بيان اين مطلب كه گزارش حاضر در دو بخش مدون شده است، اعلام كرد: بخش نخست به ضوابط كلي لزوم بازنگري در قانون مي‌پردازد و نشان مي‌دهد كه قانون هدفمند كردن يارانه‌ها از لحاظ ماهوي به بازنگري جدي و سازگار با مباني رايج پذيرفته شده در جهان نياز دارد.

در اين چارچوب پيشنهاد جديدي براي بازنويسي قانون ارائه مي‌شود كه بازنگري مطلوب در قانون هدفمندكردن يارانه‌هاست، در بخش دوم، با فرض آنكه بازنگري جدي مورد تأييد نباشد، مسائل مفهومي و اجرايي قانون موجود و حاصل عملكرد قانون بررسي مي‌شوند و در آن چارچوب اصلاحاتي پيشنهاد مي‌شود كه بهبود محدودي در قانون ايجاد خواهد كرد.

تحقيق حاضر تأكيد دارد كه بازنگري جدي قانون، از الزامات اجتناب‌ناپذير براي گذر از وضعيت نابسامان كنوني و قرار گرفتن در مسير توسعه، محسوب مي‌شود.

انجام اين بازنگري براي دستيابي به وضعيت مطلوب توسعه اي و همساز كردن روندهاي اقتصادي كشور با الزامات جهان امروز، ضروري شمرده شده است.

اين گزارش در مورد چگونگي بازنگري مطلوب در محتواي قانون هدفمند كردن يارانه‌ها آورده است: قانون هدفمند كردن يارانه‌ها كه اجرايي شدن آن در تاريخ 23/10/1388 با تصويب شوراي نگهبان، قطعيت يافت.

با اين فرض ضمني نوشته شده است كه تعريف مشخصي از يارانه وجود دارد كه بر اساس آن انتقال‌هايي ناكارآمد در جامعه انجام مي‌شوند در صورتي كه دولت با شكل گفته شده در قانون، اين يارانه‌هاي غيرمشهود را به منابع مشهود مبدل و به مصارف ذكر شده برساند، كارآيي اقتصادي افزايش خواهد يافت. بنابراين قانون هدفمند كردن يارانه‌ها تصويري را ايجاد مي‌كند كه حاصل آن گران كردن قيمت برخي اقلام كليدي اثرگذار بر توسعه اقتصادي و تخصيص منابع حاصل از آن به گروه‌هاي خاص است.

در شكل مدون شده، قانون مباني اصلي مربوط به بخش انرژي را كه زمينه مطلوب براي دستيابي به توسعه پايدار و سلامت اقتصادي را فراهم مي‌كند، ناديده گرفته است.

اين نارسايي سبب شده كه منافع احتمالي برخاسته از اجراي قانون به حدي محدود شود كه تلاش گسترده براي رسيدن به خواسته‌هاي قانون را از اولويت بياندازد. در جريان انجام اصلاحات مورد نظر قانون، انواع يارانه‌ها و مداخله‌ها هم بر وضعيت موجود افزوده شده است كه اين موارد نيز در نفس خود دامنه گسترده‌اي از اختلالات را به وجود آورده است.

براي روشن شدن دلايل ضرورت بازنگري در منطق قانون هدفمند كردن يارانه‌ها، بحث حاضر منطق سنتي را در كنار منطق نگرش جديد قرار مي‌دهد و بيان مي‌كند كه چگونه قانون هدفمند كردن يارانه‌ها منطق نگرش جديد را به كلي ناديده گرفته است و در هر صورت، منطق سنتي را هم در چارچوبي درست متبلور نكرده است.

در نتيجه مي‌توان گفت بازنگري در منطق قانون هدفمند كردن يارانه‌ها و در نتيجه آن، تغيير در سياست‌هاي تخصيص منابع مالي در اقتصاد كشور، به نفع توسعه ملي و ضروري است.

گزارش مذكور در مقوله منطق قانون هدفمند كردن يارانه‌ها نيز مي‌گويد: در قانون هدفمند كردن يارانه‌ها استدلالي غيررسمي در مورد منطق تدوين قانون هدفمند كردن يارانه ها وجود دارد.

استدلال اين بوده است كه مبالغ گزاف يارانه پرداختي به بخش انرژي سبب شده است كه از يك سو ضوابط عدالت دستكم گرفته شود و از سوي ديگر اقتصاد در مسيري نابهينه حركت كند.

در قانون هدفمند كردن يارانه ها، ماهيت اين يارانه‌ها مشخص نمي‌شود، ولي براي برخي از انواع انرژي قيمتي مفروض معين مي‌شود هر چند كه تأييد ارتباط بين قيمت حامل‌هاي انرژي در كشور با آن قيمت هاي مفروض، در چارچوبي منطقي، ناممكن ديده مي شود.

عمده‌ترين مورد استفاده از قيمت‌هاي مفروض، قيمت حامل‌هاي انرژي است كه بر اساس قانون تا پايان برنامه پنجم توسعه اقتصادي، قيمت داخلي اين حامل‌ها بايد دستكم معادل 90 درصد قيمت فوب آنها در خليج فارس باشد.

اين منطق قيمت‌گذاري كه در آن كف قيمت مشخص مي‌شود و در هر صورت بازاري هم براي تعيين رابطه عرضه و تقاضا و ايجاد رقابت به وجود نمي آورد، مي‌تواند به صورت يك روند مداوم افزايش قيمت داخلي انواع حامل‌هاي انرژي تداوم يابد، اين روند افزايش قيمت، به ويژه زماني بيشتر مشهود مي‌شود كه تغييرات ارزش پول ملي هم با عنايت به نياز دولت، انجام شود.

نكته مهم در هر دو مورد اين است كه ابعاد نظارت و پاسخگويي بايد اصلاح شود و هدف‌هاي برگزيده براي تخصيص منابع لازم است چنان برگزيده شوند كه زندگي متعارف مردم مختل نشود.

بحث در مورد هدف‌هاي غيرقابل رديابي در واقع فقط تلف كردن منابع است، در هر دو مورد، اصلاح جهت‌گيري تخصيص منابع بايد با دقت مدنظر باشد و معيارهاي قابل تشخيص براي هدف‌هاي برگزيده، همراه با مبلغ يا سهم منابع تخصيص يافته، اعلام شود همچنين لازم است تخصيص منوط به وصول منابع شود و هيچ تخصيصي پيش از آزاد شدن منابع مالي، صورت نگيرد.

در مورد اقلام غير انرژي مندرج در قانون هدفمند كردن يارانه‌ها، با توجه به محدوديت اقلام، بحث مستقل انجام نشده ولي نشان داده شده است كه گزينش قيمت معيار، ضوابطي دارد كه در آن موارد نيز بايد رعايت شوند و اين كار در هر صورت انجام نشده است.

انتهاي پيام/

چهارشنبه 4 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن