واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: وزير فرهنگ وارشاد اسلامي در مراسم پاياني مسابقات دارالقرآن امام علي(ع): بايد به سمتي حركت كنيم كه مسابقات بينالمللي قرآن توسط خود مردم برگزار شود
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اينكه اجراي برنامههاي قرآني توسط مردم در زمان پيامبر(ص) نيز رايج بوده است، گفت: بايد به سمتي حركت كنيم كه مسابقات بينالمللي قرآن توسط خود مردم برگزار شود.
به گزارش خبرگزاري بينالمللي قرآن(ايكنا)، قبل از برگزاري مراسم اختتاميه هفتمين دوره مسابقات قرآن دارالقرآن امام علي ابن ابي طالب(ع) و در زمان برگزاري مراسم پاياني اين مسابقات در رشته قرائت تحقيق كه جمعه گذشته، 29 آذرماه در حسينيه فاطميون تهران برگزار شد؛ دكترعلي جنتي، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با حضور در جمع متسابقان با تأكيد بر اينكه سخن گفتن از قرآن كريم در جمع افرادي كه با آن انس ديرينه دارند، كار سخت و دشواري است، گفت: خداوند در يكي از آيات قرآن كريم فرموده است كه اگر همه دست به دست هم دهند تا آيهاي مانند آيات آن بياورند، هرگز نميتوانند؛ زيرا اين سخنان از جانب خداوند متعال بر قلب پيامبر(ص) نازل شده است.
گسترش انس با قرآن در بين مردم پس از وقوع انقلاب
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه به ترسيم وضعيت قرآن كريم در قبل و پس از انقلاب اسلامي پرداخت و افزود: پيش از انقلاب اسلامي ايران قرآن كريم شايد قرائت ميشد، اما انس با قرآن جايگاهي در جامعه نداشت تا اينكه به بركت جمهوري اسلامي ايران انس با كلام وحي جايگاه خود را پيدا كرد.
دكترجنتي با بيان اينكه در گذشته همواره به قاريان برجسته غير ايراني كه اكثراً از كشورهاي عربي بودند؛ غبطه ميخورديم، تصريح كرد: در حال حاضر و با گذشت بيش از 30 سال از عمر انقلاب اسلامي شاهد شكوفايي نسلهاي مختلفي از قاريان و حافظان قرآن كريم هستيم كه در رقابتهاي مختلف بينالمللي پرچمدار ايران اسلامي شيعي بودهاند.
وي اظهار كرد: در ايران پيش از انقلاب به حفظ قرآن كريم و حافظان كلام وحي بهاي چنداني داده نميشد و حتي با اينكه 13 هزار نفر در حوزههاي علميه مشغول به تحصيل بودند، اما حفظ قرآن در بين آنها چندان رايج نبود، با اينكه براي بيان احكام الهي مهمترين منبع قرآن كريم بود؛ اما به دليل اينكه به حفظ قرآن اهميتي داده نميشد، روحانيون در منابر براي بيان آيات الهي مجبور بودند قرآن را از رو بخوانند.
شكوفايي فرهنگ قرآني به بركت مقام معظم رهبري
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با يادآوري اينكه شكوفا شدن فرهنگ قرآني بعد از انقلاب به بركت حضور حضرت امام خميني(ره) و مقام معظم رهبري بوده است، خاطرنشان كرد: توجه و حمايتهاي ويژه مقام معظم رهبري به قرآن كريم و حفظ آن باعث شده است تا در حال حاضر در هر كوي و برزني شاهد جوانانقرآن دوست باشيم. هنوز هم با گذشت سالها از عمر انقلاب اسلامي تبليغات سوء عليه جمهوري اسلامي و قرآن تشيع وجود دارد. يكي از كارهاي خوبي كه در سالهاي اخير صورت گرفته است و باعث شده تا جلوي اين تبليغات منفي گرفته شود؛ چاپ قرآن ايراني و توزيع آن بوده است.
دكترجنتي گفت: يكي ديگر از راههاي مقابله با اين تبليغات منفي كه باعث شد به همه نشان داده شود كه قرآن ايراني با قرآن ساير ملل مسلمان تفاوتي ندارد، حضور قاريان و حافظان ايراني در مسابقات بينالمللي قرآن كريم است، قارياني كه از ايران در مسابقات بينالمللي حضور مييابند هم نشاندهنده توان فني بالاي قاريان ايراني هستند و هم اينكه نشان ميدهند قرآن ايران با قرآن آنها هيچ فرقي ندارد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با تأكيد بر اينكه امروزه قرآن در ميان برخي اقشار جامعه مهجور مانده است، اظهار كرد: همان گونه كه رهبر معظم انقلاب بارها فرمودهاند كه قرائت قرآن مقدمه حفظ و حفظ قرآن هم مقدمه تدبر در قرآن است؛ بايد انس ما با قرآن در نهايت منجر به عمل به آموزههاي الهي شود. اگر عمل به قرآن در بين همه اقشار وجود داشت اين بدگوييها، غيبتها، تجسس كردنها و بسياري از كارهاي نكوهش شده توسط قرآن در جامعه ديده نميشد.
اجراي برنامههاي قرآني توسط مردم از زمان پيامبر(ص) رايج بوده است
دكترجنتي در ادامه، برگزاري مسابقات قرآن توسط دارالقرآن امام علي ابن ابي طالب(ع) را حركتي بزرگ و ارزشمند خواند و گفت: در واقع اين همان سنتي است كه در زمان پيامبر(ص) نيز رواج داشت و مردم خود فعاليتهاي قرآني را پيش ميبردند. ما اگر بتوانيم اين شيوه را در مسابقات بينالمللي قرآن جمهوري اسلامي ايران پياده كنيم و آن را توسط خود مردم برگزار كنيم، كار بسيار ارزندهاي خواهد بود و اگر نهادي ميتواند اين كار را انجام دهد، اعلام كند.
متولي امور فرهنگي دولت يازدهم افزود: ما اگر بتوانيم مسابقات بينالمللي قرآن را در بخش بانوان نيز برگزار كنيم، آغاز يك حركت بسيار مفيد است؛ اين كار تبليغ بسيار ارزشمندي براي جمهوري اسلامي ايران خواهد بود.
تشكيل معاونت قرآني كاركرد وزارت ارشاد را به اسم خود نزديكتر كرد
وي در ادامه به فعاليتهاي قرآني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اشاره و خاطرنشان كرد: در گذشته در مجموعه وزارت ارشاد يك ادارهكل وظيفه ترويج و گسترش فعاليتهاي قرآني را بر عهده داشت كه از سال گذشته به سطح معاونت ارتقاء يافت؛ همين كار باعث شد تا وزات فرهنگ و ارشاد اسلامي كمي به كاركرد اسم خود نزديكتر شود. با تشكيل اين معاونت بحث عترت(ع) نيز جايگاه خود را پيدا كرده است و اين آغاز راه است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه با تأكيد بر اينكه در حوزه قرآن و عترت از نظر قوانين و مقررات مشكلي وجود ندارد و مقررات داراي پايههاي محكمي هستند، گفت: از همه عزيزاني كه در حوزه قرآن در مجامع مختلف داراي فعاليت هستند، درخواست همكاري داريم تا اين معاونت نوپا بتواند نقش اصلي خود را ايفا كند. ما از حوزههاي علميه به عنوان پشتيبانهاي فكري فعاليتهاي قرآني و همه صاحبنظران اين حوزه انتظار كمك و همكاري داريم تا بتوانيم گام محكمي براي گسترش فرهنگ قرآني برداريم تا به 10 ميليون حافظ قرآن كريم كه مد نظر رهبر معظم انقلاب است هر چه زودتر دست يابيم.
لازم به ذكر است اين مراسم باحضور حجتالاسلام والمسلمين محمدرضا حشمتي معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد، حجتالاسلام والمسلمين خسروي معاون مؤسسه نشر آثار امام، استاد حاجعباس سليمي از پيشكسوتان قرآني كشور، داوران مسابقات قرآن و جمع ديگري از فعالان قرآني كشورمان در حسينيه فاطميون تهران برگزار شد.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]