تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):جز به یکى از سه نفر حاجت مبر: به دیندار، یا صاحب مروت، یا کسى که...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834442360




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تربيت معلم؛ شايد وقتي ديگر


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: تربيت معلم؛ شايد وقتي ديگر


دانشگاه فرهنگيان تا 3سال آينده توان تأمين معلم را ندارد

اين درحالي است كه دانشگاه فرهنگيان هم دست‌كم تا 3سال آينده توان تأمين معلم مورد نياز را ندارد. 4سال است كه مسئولان آموزش و پرورش تأكيد مي‌كند كه تنها راه ورود به آموزش و پرورش دانشگاه تربيت معلم يا فرهنگيان است. دانشگاه تربيت معلم در همين مدت با فراز و فرود همراه بود تا اينكه مسئولان چاره را در اين ديدند كه نام دانشگاه را به «فرهنگيان» تغيير دهند شايد مشكلات حل شود.

برخي نگاه‌هاي غيركارشناسي موجب شده تا دانشگاه تربيت معلم كه تا چند سال پيش وظيفه تربيت نيروي متخصص براي آموزش و پرورش را بر عهده داشته است روز‌به روز تضعيف شود و با تغيير نام و ساختار در دوره فترت قرار گيرد. طي 2سال اخير كه پايه ششم ابتدايي ايجاد شده است به‌علت كمبود معلم، حتي سرايدار و راننده‌ها در دبستان‌ها تدريس مي‌كنند و وزير سابق آموزش و پرورش نيز از اين موضوع حمايت كرد. حاجي‌بابايي اعتقاد داشت همه نيروهاي آموزش و پرورش، آموزشي هستند و مانعي براي معلم شدن يك راننده يا خدمتگزار مدرسه كه داراي مدرك ليسانس هستند، وجود ندارد.

مسئولان سابق آموزش و پرورش كه همواره در سخن بر احياي مراكز تربيت معلم و جذب نيروهاي مستعد و متخصص در آموزش و پرورش تأكيد داشتند بارها اعلام كردند تنها راه جذب نيرو در اين وزارتخانه از طريق مراكز تربيت معلم و آزمون استخدامي است. البته پس از راه‌اندازي دانشگاه فرهنگيان اين شعار به تنها راه جذب و استخدام معلم در آموزش و پرورش فقط از طريق دانشگاه فرهنگيان تغيير يافت.

از دارالمعلمين تا دانشگاه فرهنگيان

پس از تأسيس دارالفنون در سال 1229هجري شمسي و ايجاد و گسترش مدارس جديد نياز به معلم براي تدريس در مدارس به‌ويژه معلماني كه با اصول تعليم و تربيت جديد آشنا باشند به خوبي احساس مي‌شد. سال 1297ايجاد مراكز تربيت معلم آغاز شد، دارالمعلمينِ مركزي مدرسه‌اي دولتي و رايگان بود كه وظيفه آن تأمين معلم براي مدارس ابتدايي و دوره اول متوسطه بود. سال 1312قانون تربيت معلم به تصويب رسيد و سال 1313دانشسراها تاسيس شد.

بدين‌ترتيب دارالمعلمين و دارالمعلمات نيز تعطيل شدند. سال 1362اساسنامه مراكز تربيت معلم به تصويب شوراي‌عالي آموزش و پرورش رسيد كه در آن هدف از تاسيس مراكز تربيت معلم، تأمين و تربيت معلم مورد نياز آموزش و پرورش در دوره‌هاي پيش از دبستان، دبستان و راهنمايي تحصيلي بيان شده است.

سال 1381اساسنامه جديد مراكز تربيت معلم به تصويب وزارت علوم رسيد كه اهداف مراكز تربيت معلم تأمين و تربيت بخشي از نيروي مورد نياز وزارت آموزش و پرورش و امكان ادامه تحصيل فرهنگيان بيان شده است. تا اينكه سال 1386تاسيس مجتمع آموزش عالي پيامبر اعظم(ص) تصويب شد و ازسال 89مجتمع آموزش عالي پيامبر اعظم(ص) در قالب تجميع مراكز تربيت معلم و آموزشكده‌ها و دانشكده‌هاي فني و حرفه‌اي فعاليت داشت. سال 90آموزشكده‌هاو دانشكده‌هاي فني و حرفه‌اي از آموزش و پرورش منفك و به وزارت علوم سپرده شد. همان سال تاسيس دانشگاه فرهنگيان در شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي به تصويب رسيد. بدين‌ترتيب مقرر شد تا آموزش وپرورش نيروهاي مورد نياز خود را از طريق دانشگاه‌هاي فرهنگيان و تربيت دبير شهيد رجايي تأمين كند.

دانشگاه يا گاراژ آموزش و پرورش

برخي كارشناسان درباره موفقيت دانشگاه فرهنگيان ترديد دارند. بهروز فتحي، يكي از اين كارشناسان است كه معتقد است دانشگاه فرهنگيان كارايي لازم براي تربيت نيروي متخصص براي آموزش و پرورش را ندارد. به گفته او تا چند سال آينده نمي‌توان از خروجي‌هاي دانشگاه فرهنگيان در امر تعليم و تربيت استفاده كرد و آموزش و پرورش تا زمان دانش‌آموختگي دانشجويان كه سال پيش پذيرفته شده‌اند بايد صبر كند. مسئولان آموزش و پرورش طي چند سال اخير بر شاخه نشستند و بن بريده‌اند‌بدون اينكه به عاقبت كار خود بينديشند و اكنون مسئولان جديد اين وزارتخانه مجبور هستند نيروي مورد نياز خود را از بين افراد غيرمتخصص و بدون تجربه و با ناديده گرفتن ضوابط جاري جذب كنند.

دانشگاه فرهنگيان پاتوق مسئولان پيشين

اواخر عمر دولت دهم بود كه زمزمه‌هاي حضور مسئولان آموزش و پرورش به‌عنوان اعضاي هيأت علمي در دانشگاه فرهنگيان به گوش رسيد، حتي موضوع به حاجي‌بابايي، وزير سابق آموزش و پرورش نيز تسري پيدا كرد. او در واكنش به اين موضوع آن را رد نكرد اما گفت كه عضو هيأت علمي دانشگاه بوعلي همدان است.

دانشگاه فرهنگيان پاركينگ آموزش و پرورش نيست، با اين موضوع برخورد مي‌كنيم، اين دانشگاه يك مركز علمي است كه افراد بر حسب صلاحيت جذب مي‌شوند، شايد اين سخنان وزير آموزش و پرورش دولت يازدهم اشار‌ه‌اي غيرمستقيم به موضوع حضور مسئولان دولت دهم در دانشگاه فرهنگيان باشد. علي‌اصغر فاني معتقد است كه دانشگاه فرهنگيان 2وظيفه عمده بهسازي منابع انساني آموزش و پرورش و تربيت معلم را بر عهده دارد، سال‌ها در اين كشور اسير كميت‌گرايي‌ها هستيم، اما در دانشگاه فرهنگيان دنبال كميت نيستيم و به كيفيت توجه داريم. او در آيين توديع و معارفه روساي سابق و جديد دانشگاه فرهنگيان از سرپرست اين دانشگاه خواست به‌شدت سختگيري كند تا هيچ نيروي انساني بدون صلاحيتي وارد دانشگاه فرهنگيان نشود.

كمبود 60هزار معلم

بي توجهي مسئولان آموزش و پرورش به كاركرد دانشگاه تربيت معلم اكنون بروز كرده است، به گفته وزير آموزش و پرورش60هزار معلم در دوره ابتدايي كمبود وجود دارد. دوره ابتدايي بيش از دوره‌ها‌ي ديگر مورد توجه مسئولان است و افراد غيرمتخصص نبايد در اين دوره تدريس كنند. اين همه در حالي است كه سال 91حدود 25هزار دانشجو در دانشگاه فرهنگيان پذيرش شده اند و در خوش‌بينانه‌ترين حالت اين گروه 3سال آينده مي‌توانند در مدارس تدريس كنند. البته بايد به يك نكته توجه داشت كه 25هزار نفرپذيرش شده‌اند و نياز كنوني به معلم دست‌كم 60هزار نفر است.از طرفي بازنشستگي معلمان شيب تندتري نسبت به سال‌هاي گذشته پيدا كرده است و هر سال چند هزار نفر نيز بازنشسته مي‌شوند و روند نياز به معلم بيش از پيش احساس مي‌شود.

سه شنبه 3 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن