واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: رژيمهاي غذايي كه منجر به بروز كم خوني و فقر آهن ميشوند
سرپرست مركز بهداشتي درماني بشرويه گفت: متاسفانه عادتهاي بد غذايي مانند پرهيز از مصرف گوشت و جگر در دوران كودكي و نوجواني سبب ميشود بخش اعظمي از آهن مورد نياز از ذخائر بدن تامين شده و با كمبود آهن مواجه شوند.
به گزارش گروه استانهاي باشگاه خبرنگاران،اعظم سادات مرتضوي در بشرويه، كم خونيها زماني عارض ميشود كه ميزان هموگلوبين در خون بسيار كاهش يابد كه بر اين اساس دستهبنديهايي برانواع كم خونيها موجود است از جمله كم خوني ناشي از فقر آهن، كم خوني مگالوبلاستيك يا فقر ويتامين، بيماريهاي خوني ارثي و كم خوني آپلاستيك كه شايعترين اين بيماري، كم خوني ناشي از فقر آهن است.
وي با اشاره به روند گسترش شيوع فقر آهن در بين قشر زنان جامعه گفت: آهن يكي از اساسيترين عنصر براي ساخت گلبولهاي قرمز خون است كه كم خوني شايع نتيجه كمبود آهن در بدن است و در حال حاضر بيش از 2 ميليارد نفر در جهان با اين عارضه درگير هستند كه بيشتر آنان را زنان و دختران 15 تا 49 سال، همچنين زنان باردار 15 تا 19 ساله تشكيل ميدهند.
سرپرست مركز بهداشتي درماني بشرويه به عوارض ناشي از كم خوني نيز اشاره كرد و گفت: سرگيچه، بي حالي و خواب آلودگيهاي مكرر، كاهش ظريب هوشي، رنگ پريدگي، بيحوصلگي و در حالت شديد گود شدن ناخنها از عوامل كمبود خون ناشي از فقر آهن است.
رژيمهاي غلط غذايي در دوران كودكي و نوجواني خطر آفرين است
مرتضوي رژيمهاي غلط غذايي در دوران كودكي و نوجواني را مهمترين عامل كمبود آهن در بدن نام برد و گفت: متاسفانه عادتهاي بد غذايي مانند پرهيز از مصرف گوشت و جگر در دوران كودكي و نوجواني سبب ميشود بخش اعظمي از آهن مورد نياز از ذخائر بدن تامين شده و با كمبود آهن مواجه شوند.
مرتضوي افزود: مصرف زياد از حد چايي بخصوص بعد از وعدههاي غذايي يكي ديگر از عادتهاي اشتباه غذايي است كه نه تنها هيچ كمكي به جذب آهن در بدن نميكند، بلكه سبب ميشود مواد مغذي غذاي مصرف شده نيز دفع شود.
مصرف قرص آهن يك نياز ضروري زنان و دختران جوان
سرپرست مركز بهداشتي و درماني بشرويه مصرف قرصهاي آهن را براي دختران جوان و زنان باردار ضروري دانست و گفت: بانوان به دليل سپري كردن دوران قاعدگي در هر دوره مقادير قابل توجهي از آهن بدنشان دفع ميشود كه بايد در اين دوران علاوه بر استفاده از خوراكيهاي آهن زا مانند انواع خشكبار، گوشت، جگر و سبزيجات پهن برگ، قرص آهن را نيز در برنامه غذايي خود جاي دهند و در هنگام مصرف قرص آهن ميوههايي مانند پرتقال كه سرشار از ويتامين c هستند را براي جذب بيشتر آهن استفاده كنند.
وي بروز بيماريهاي انگلي را يكي ديگر از عوامل كم خوني بيان كرد و گفت: بيماريهاي رودهاي كه در اثر وجود انگلهاي دستگاه گوارش بوجود ميآيد، منجر به بروز عفونت و خونريزي شده كه حجم زيادي از خون بدن از اين طريق از بدن خارج ميشود.
بيشترين ميزان آهن در حبوبات جوانه زده است
مرتضوي از منابع مهمي كه براي دريافت آهن توصيه ميشود به جگر، قلوه ، گوشت قرمز، ماهي، زرده تخم مرغ، سبزيهاي داراي برگ سبز تيره مانند جعفري، اسفناج، خشكبار مانند توت خشك، گردو، برگه زردآلو و حبوبات اشاره كرد و گفت: البته اگر حبوبات به صورت جوانه زده مصرف شود تاثير بيشتري خواهد داشت.
انتهاي پيام /م
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]