واضح آرشیو وب فارسی:مهر: دومين نشست تخصصي مجازي فقه سياسي شيعه عليه خشونت برگزار شد
به همت اداره بين الملل و گروه سياست پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي و با همكاري انجمن مطالعات سياسي حوزه علميه، دومين نشست تخصصي مجازي "فقه سياسي شيعه عليه خشونت" در دفتر قم فرهنگ پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري مهر، اين نشست نهمين جلسه از سلسله مباحث جشنواره بين المللي امام خميني، ويژه انديشه سياسي اسلام بود كه به همت پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي و انجمن مطالعات سياسي حوزه شكل گرفت.
در اين نشست مجازي، كه با حضور تني چند از اعضاي هيئت علمي پژوهشگاه و ديگر پژوهشگران از يك سو و پروفسور رابرت گليو از دانشگاه اكستر انگلستان از سوي ديگر برگزار شد، ابتدا خلاصهاي از بحث نشست نخست توسط دكتر گليو طرح شد و سپس سه سخنران، حجت الاسلام والمسلمين سوادي، پژوهشگر علوم اسلامي، دكتر سيد صادق حقيقت، دانشيار دانشگاه مفيد و حجت الاسلام والمسلمين سيدباقري، استاديار پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي، مباحث خود را پيرامون موضوع طرح كردند.
حجت الاسلام سوادي با تأكيد بر اين مسأله كه براي رسيدن به فهم بهتر لازم است فهمنده با نگرش جامع و نظاممند به نصوص ديني بنگرد گفت: انسان بايد كليت انديشۀ سياسي اسلام را در نظر داشته باشد و به امر بنيادين توحيد و اقتضائات برخاستۀ از آن در انديشۀ ديني توجه داشت.
سپس دكتر حقيقت، با توجه به مقاله رابرت گليو گفت: نمي توان همه برداشتها از متون ديني را به دين انتساب كرد، زيرا ميان اسلام يك، متون ديني مانند قرآن و روايات؛ اسلام دو، برداشت و قرائتهاي عالمان از دين و اسلام سه، عملكرد مسلمانان در طول تاريخ، تفاوت وجود دارد.
در ادامه نشست دكتر سيدباقري با توجه به روايتي از امام باقر(ع) با اشاره به نكته اي كه در تقيه نيز آمده است گفت: در هنگام خطر پيرامون جان انسانها، ديگر تقيه جايي ندارد. در مركز انديشه و فقه سياسي شيعه، عدالت و عدالتمحوري وجود دارد، پس در ذات اين انديشه، خشونت جايي نخواهد داشت، زيرا كه خشونت بر خلاف عدالت است، بر خلاف برخي از انديشه هاي سلفي و اهل سنت كه امنيت براي آنان اهميت اساسي دارد و لذا خشونت نيز در آن به بهانه ايجاد امنيت، جايگاه مي يابد.
در ادامه اين نشست، دكتر گليو، ضمن جمع بندي به چند بحث و پرسش ارائه شده سخنرانان، پاسخ داد و اظهار اميدواري كرد: چنين جلساتي به صورت گسترده تر ميان دانشگاه اكستر و پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي برگزار شود.
جشنواره بين المللي امام خميني(ره) ويژه انديشه سياسي اسلام، سوم بهمن امسال برگزار مي شود.
اين نشست علمي در سالن فرهنگ پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي دفتر قم با حضور تني چند از اعضاي هيئت علمي پژوهشگاه، پژوهشگران و اساتيد حوزه و دانشگاه برگزار شد.
كد خبر: 2201601
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۳ - ۱۴:۰۶
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]