تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز شب، موجب رضايت پروردگار، دوستى فرشتگان، سنت پيامبران، نور معرفت، ريشه ايم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827043915




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گزارش مكتوب ... سيماي شهرهاي استان مركزي نيازمند شهري شدن


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: گزارش مكتوب ... سيماي شهرهاي استان مركزي نيازمند شهري شدن
اراك / واحد مركزي خبر / اجتماعي

گزارش مكتوب ... سيماي شهرهاي استان مركزي نيازمند شهري شدن

باوجودگسترش زندگي شهرنشيني در استان مركزي زيرساختهاي زندگي شهري مطلوب در اين شهرها هنوز ايجاد نشده است و كوچه ها ، خيابان ها و فضاي توسعه نيافته نشان دهنده فاصله تا رسيدن به فضاي مناسب شهري است .
استان مركزي با برخورداري از جمعيت يك ميليون و 413 هزار و 959 نفر (طبق سرشماري سال 90) داراي 12 شهرستان و 32 شهر از جمله استان هاي مطرح صنعتي وكشاورزي كشور است.
شهرهاي اين استان به رغم برخورداري از ظرفيت هاي مناسب براي تبديل شدن به شهري مدرن به خصوص در شهرهاي بزرگ صنعتي، اراك، ساوه و دليجان همچنان داراي چهره اي غيرقابل قبول هستند.
تمركز بخش صنعت در شهرهاي بزرگ استان مركزي باعث شده تا مهاجرت جوانان جوياي كار از روستاها به شهر در مقايسه با ديگر نقاط سرعت بيشتري داشته باشد .
توسعه زندگي شهري در شهرهاي استان مركزي و متوازن نبودن افزايش جمعيت در كنار توسعه شهرها ، همواره چالشهاي بسياري را فراروي شهرداران اين شهرها قرار داده است .
مهاجرت از روستاها و شهرهاي اطراف و توسعه نيافتن امكانات برابر با نيازها ، نارسايي ها و معضلات حمل و نقل عمومي ، احياء و نوسازي بافت هاي فرسوده شهري ، حاشيه نشيني ، مديريت يكپارچه شهري ، درآمدهاي ناپايدار، آلودگي هاي زيست محيطي از جمله مشكلات فراروي هركدام از شهرهاي استان است.
شهردار كلانشهر اراك با بيان اينكه ، نام كلانشهر بر مركز استان مشكلات را حل نمي كند گفت: quotation mark كلانشهر quotation mark فقط نقش يك پسوند را براي شهر اراك بازي مي كند و اين شهر از امتيازات كلانشهري محروم مانده است.
عباسي با بيان اين مطلب افزود : اراك فقط عنوان كلانشهري را با خود به يدك مي كشد و از حداقل امتيازات يك كلانشهر محروم است.
وي كمبود اعتبارات را مشكل عمده شهرداري كلانشهر اراك برشمرد و گفت : اعتبارات سال گذشته اين شهرداري 300 ميليارد تومان بود كه تا كنون كمتر از 50 درصد آن به شهرداري تخصيص يافته است .
عباسي با بيان اينكه كسي در اين خصوص نقشي ندارد و نمي توان دنبال مقصر گشت ، گفت: مشكل اصلي به زمان تبديل شهر اراك به كلانشهر اراك بر مي گردد كه اميدواريم در سال آينده اين مشكلات و كاستي ها جبران شود.
وي بابيان اينكه براي عمران و آباداني كلان شهر اراك بايد كارهاي بسياري را انجام دهيم افزود : در سال 92 تمام تمركز شهرداري معطوف به تقاطع هاي غيرهمسطح شده كه خوشبختانه با توجه به پيشرفت اين طرح ها بايد از اين پس تلاش براي توسعه بخشهاي ديگر شهري نيز مورد توجه قرار گيرد.
شهردار اراك اجراي قانون ، سرمايه گذاري و تلاش براي رشد متوازن مناطق مختلف شهر به ويژه مناطق حاشيه اي ، نگاه عدالت محورانه در شهرداري ، ساماندهي نيروهاي انساني، مشاركت شهروندان در حفظ و نگهداري شهر را از جمله برنامه كاري خود عنوان كرد .
عباسي اولين رويكرد خود در قالب شهردار كلانشهر اراك را تعامل ، همكاري و هماهنگي با مديران و مسئولان شهر بيان كرد و افزود : قانونمداري و برنامه محوري از اصول كاري من به عنوان شهردار كلانشهر اراك است.
وي تا كيد كرد: به عنوان شهردار اراك شورا محوري را در دستور كار خود قرار داده و تلاش خواهم كرد تا تمام اقدامات را براساس مصوبه و اجازه شوراي شهر انجام دهم.
شهردار كلانشهر اراك بومي بودن خود را يك مزيت دانست و گفت: من مديري بومي ام كه براي توسعه و آباداني كلانشهر اراك از هيچ تلاشي فروگذار نخواهم كرد.
شهردار نراق نيز با بيان اينكه توزيع سرمايه ها با توجه به جمعيت شهرها بزرگترين مشكل پيش روي شهرداريهاست مي افزايد : عدالت در توزيع سرمايه ها و هزينه ها به نحو احسن اجرا نشده و بايد با توجه به برخورداري يا برخوردارنبودن مناطق شهري بستر توسعه همه جانبه شهرها را فراهم كرد.
مرادي با تاكيد بر ضرورت تقويت مشاركت مردم در اداره شهرها گفت : سند اجرايي كه براي توسعه شهرها تهيه و تدوين مي شود بايد با مشاركت مردم هر شهر صورت بگيرد چرا كه امروز علم ثابت كرده تا مشاركت مردم در تدوين سند توسعه نباشد هيچ سندي اجرايي نمي شود .
شهردار نراق در ادامه از پايين بودن حقوق و مزايا در شهرهاي كوچك انتقاد كرد و گفت: وقتي حقوق شهرداران در مناطق كوچك به اندازه حقوق يك معلم با 5 سال سابقه است اين افراد چه انگيزه اي براي كار كردن و توسعه شهرهاي خود مي توانند داشته باشند .
او از نيروي انساني به عنوان سرمايه اي ارزشمند براي توسعه ياد كرد و گفت: نيروي انساني سرمايه است اما براي حركت او و سازنده بودن آن بايد ايجاد انگيزه شود و راههايي اتخاذ شود تا اين نيرو به نحو كامل رغبت براي خدمت كردن داشته باشد .
وي همچنين يادآور شد: تا زماني كه روستاها به دنبال شهر شدن ، شهرها به دنبال شهرستان شدن و شهرستان ها به دنبال شهرستان ويژه شدن هستند مشكل وجود دارد.
شهردار نراق در ادامه با تاكيد بر ضرورت جذب سرمايه گذاران در حوزه شهري گفت: يكي از مولفه هاي توسعه پايدار جذب سرمايه گذاري بخش خصوصي است و بايد با بررسي تجارب شهرهاي موفقي مثل تبريز در جذب سرمايه گذار شهرهاي استان را در مسير تحقق اهداف رهنمون ساخت.
مرادي با بيان اين كه مهمترين چالش شهرداريها جذب نشدن سرمايه گذار بخش خصوصي در پروژه هاي شهري است ، گفت: براساس قانون برنامه سوم ، چهارم و پنجم توسعه و چشم انداز 20 ساله توسعه شهرها يك طرفه صورت نمي گيرد و نقش حكومت هاي محلي در اين راه مهم است.
وي ادامه داد : درحاليكه احياي معماري اسلامي از چالشهاي اساسي پيش روي شهرهاست به رغم گذشت 32 سال از پيروزي انقلاب نتوانستيم معماري ايراني اسلامي را در شهرهاي كشور حاكم كنيم.
شهردار نراق با بيان اين كه معماري ناهمگون در شهرهاي ايران جولان مي دهد و معماري اسلامي نتوانسته هنوز جايي براي خود پيدا كند گفت: وقتي دستگاههاي دولتي خود مروج معماري رومي در سيماي شهري اند چگونه مي توان از مردم انتظار داشت كه چنين نكنند.
مرادي گفت : مزيت صنعتي بودن استان مركزي سايه اش را بر سر تمام استان انداخته و جايي براي رشد و توسعه ظرفيت هاي ديگر باقي نمانده است .
وي با بيان اينكه كم توجهي به جنبه هاي توسعه شهرهاي كوچك باعث پافشاري مردم براي ايجاد نواحي صنعتي در شهرهاي كوچك مي شود گفت : جاي تعجب است در شهرهاي كوچك نيز مردم به جاي توجه به توسعه گردشگري و كشاورزي دنبال ايجاد نواحي صنعتي اند.
شهردار ساوه نيز با اشاره به مشكلات فراروي دومين شهر بزرگ استان گفت: شهر ساوه در پي رشد سريع فضاي شهري و جمعيتي نتوانسته زمينه و بسترهاي لازم رشد را فراهم كند.
كامران جوادي با اشاره به موقعيت صنعتي و كشاورزي شهر ساوه گفت : شهر ساوه به رغم برخورداري از اين مزيت ها و همچنين قرار گرفتن در مسير ترانزيت شمال - جنوب هنوز نتوانسته جايگاه واقعي خود را در استان مركزي و در كشور پيدا كند .
وي با اشاره به مطالبات انباشت شده مردم ساوه گفت : بزرگترين مشكل ساوه حاشيه نشيني و تبعات ناشي از آن است كه امروز چالش هاي بسياري را فراروي مديريت شهري خود قرار داده است.
شهردار ساوه با بيان اينكه يكي از مشكلات مراجعات متعدد ساكنان حاشيه شهر براي تامين گاز در فصل سرما است افزود: پروژه هاي مسكن مهر كه در ايامي شتاب زده و سوال برانگيز افتتاح شده امروز مشكلات بسياري را پيش روي مردم و مسئولان قرار داده است .
وي با اشاره به تنوع مشكلات شهر صنعتي ساوه در بخشهاي مختلف افزود : آب شرب ، تصفيه خانه سد الغدير، اجرا نشدن طرح مسجد تا مسجد ، ترافيك شهري ، نبود اعتبارات از جمله مشكلات پيش روي شهر ساوه است .
شهردار ساوه تاكيد كرد : ترافيك گره خورده شهري در شهر ساوه احداث حداقل چهار تقاطع غيرهمسطح را در اين شهر ضروري مي سازد .
جوادي همچنين فضاي سبز موجود در شهر را مورد اشاره قرا داد و آنرا از عمده مواردي دانست كه مورد مطالبه مردم است و بايد با برنامه ريزي مناسب و استفاده از روشهاي روز به اين مهم پرداخته شود.
يكي از نگرانيهاي عمده ساوه مسايل فرهنگي و اجتماعي است كه شهردار ساوه مي‌گويد: شهر مانند يك موجود زنده داراي جسم و جان است كه متاسفانه تا به حال به جسم آن توجه نشده و جان شهر كه همان مسايل فرهنگي و اجتماعي است در محروميت و مظلوميت به سر برده است و بايد در اين امر مهم زيرساخت ها را مورد توجه قرار داد .
شهردار جديد شهر كرهرود هم از واگذار نشدن تراكم در ادوار گذشته در شهر كرهرود به عنوان يك مشكل اساسي پيش روي اين شهر ياد كرد و گفت : واگذار نشدن تراكم ، شهر كرهرود را كوتوله كرده است.
حسين منصوري نژاد ضمن انتقاد از اين موضوع افزود: تبديل بي ضابطه قطعات بزرگ اراضي در شهر كرهرود به قطعات كوچك و خرد باعث شده تا ساختمانهايي در اين شهر احداث شود كه با مشكلاتي در بخش تفكيك روبرو شده و امكان صدور پروانه ساخت براي اين واحد ها وجود نداشته باشد.
وي ادامه داد: شهرداري در تلاش است با واگذاري تراكم به متقاضيان و دعوت از سرمايه گذاران و شركت هاي تعاوني مسكن ارتفاع سازي را در اين شهر رواج داده و موجب سرريز جمعيت كلان شهر اراك به اين شهر شود.
شهردار كرهرود يادآور شد: شهر كرهرود به لحاظ قرار گرفتن در حاشيه كلان شهر اراك مكاني خوبي براي سرريز جمعيت اين شهر بوده و مسئولان بايد بستر لازم براي تحقق اين مهم را فراهم آورند.
وي يادآور شد: با توجه به آلودگي هوي كلان شهر اراك و پاكي هواي شهر كرهرود در صورت حمايت مسئولان استقبال مردم براي سكونت در اين شهر افزايش خواهد يافت.
شهردار كرهرود گفت: تاكنون فقط مجوز ساخت دو طبقه و پيلوت به متقاضيان داده مي شد كه مردم براي استفاده از پيلوت اين بخش را تبديل به مسكوني مي كردند و اين اقدام آنها كه مغاير با ضوابط شهرداريها بوده موجب شده تا پروانه پايان كار به ساختمانها ارائه نشود لذا بيشتر واحدهاي مسكوني شهر فاقد سند رسمي است.
منصوري نژادگفت : تجميع پلاك هاي ثبتي و ترويج آپارتمان سازي با رعايت ضوابط قانوني در كنار واگذاري تراكم به متقاضيان تنها راهكار جلوگيري از ساخت و سازهاي غيرمجاز در شهر كرهرود و تغيير چهره شهر است.
وي در ادامه با اشاره به ظرفيت ها و توانمنديهاي گردشگري شهر كرهرود گفت: توجه به حوزه گردشگري در شهر كرهرود به لحاظ موقعيت كوهستاني اين شهر و وجود باغ ها در حاشيه آن از اولويت هاي مديريت جديد شهرداري كرهرود است و بايد تلاش كنيم تا اين منطقه به تفرجگاه شهر اراك تبديل شود.
توجه ويژه در تخصيص اعتبارات ، ارائه تسهيلات مسكن به متقاضيان و تخصيص اعتبارات براي ترميم بافت هاي فرسوده از نيازهاي مهم اين شهر جديد است.
معاون عمراني استاندار مركزي نيز توجه به اقتصاد شهري را مهمترين مقوله پيش روي شهرداريها برشمرد و گفت: توسعه شهرها در گرو اقتصاد پويا و سرمايه گذاريهاي بخش خصوصي است .
مهدي زندوكيلي با بيان اين كه منابع دولتي پاسخگوي نياز شهرداريها نيست افزود: شهرداران بايد با شناخت مزيت هاي شهري خود زمينه جذب سرمايه گذاران بخش خصوصي را در شهرهاي خود فراهم كنند.
وي با بيان اين كه جذب سرمايه گذار بخش خصوصي پايه تحول استان مركزي در آينده است، گفت: بايد با بهره گيري از تجارب استان هاي موفق در جذب سرمايه گذاران شهري شرايط توسعه شهري را فراهم كرد.
معاون عمراني استاندار مركزي در ادامه بر ضرورت همكاري و تعامل شهرداران با فرمانداران تاكيد كرد و گفت: اداره مطلوب شهر و تلاش در جهت حل مشكلات پيش روي شهرها در گرو تعامل خوب و سازنده شهرداران با فرمانداران و مديران دستگاههاي اجرايي است.
زندوكيلي توجه به قانون و قانونمداري را رمز موفقيت شهرداران برشمرد و گفت: اعمال قانون در شهرداري و شوراي اسلامي شهرها روند توسعه شهري را تسهيل مي كند.
وي با اشاره به قرار گرفتن استان مركزي در منطقه زلزله خيز گفت: قرار گرفتن استان مركزي در منطقه زلزله خيز كشور توجه به اصول و مقررات ملي ساختمان را ضروري ساخته و شهرداران بايد مباحث 20 گانه مقررات ساختمان را در اولويت كاري خود قرار دهند.
معاون عمراني استاندار مركزي در ادامه با تاكيد بر ضرورت توجه به جلوگيري از وقوع تخلفات در حوزه ساخت و ساز شهري بيان داشت: ماده 100 مرجعي براي پيشگري از تخلفات در بخش ساخت و ساز شهري است نه محلي براي كسب درآمد در شهرداريها.
زندوكيلي تاكيد كرد: شهرداران بايد با نظارت دقيق بر درآمدها و هزينه هاي شهرداري بر بودجه مصوب شهرداريها پايبند باشند .
وي با بيان اين كه شهرداران نبايد متكي بر منابع ملي متكي باشند گفت: شهرداريها بايد با تبيين درآمدي پايدار براي شهرهاي خود از وابستگي مجموعه تحت مديريتشان به منابع ملي بكاهند.
معاون عمراني استاندار مركزي با تاكيد بر ضرورت جلوگيري از ساخت و ساز هاي غيرمجاز در شهرستان ها توسط شهرداريها گفت: بايد با توجه به اين مهم از بروز مشكلاتي چون حاشيه نشيني در شهرها بكاهيم.
با وجود مشكلات شهري در شهرهاي استان مركزي ، اين استان استاني صنعتي با قابليت هاي فراوان كشاورزي است كه مي تواند با برنامه ريزي مدون و با استفاده از تمام ظرفيت ها و امكانات به استاني آباد با فضايي شهري مطلوب تبديل شود تا مسافران با آمدن به اراك از صنعتي بودن آن تنها آلودگي و فضاي غير قابل قبول شهري را سوغات نبرند و شهروندان نيز با خاطري آسوده در اين شهرها زندگي كنند.
0002

سه شنبه 3 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن