واضح آرشیو وب فارسی:فارس: با حضور مدير كل مركز موسيقي حوزه هنري كشورخادمان و پيشكسوتان تعزيه استان مركزي در تفرش تجليل شدند
آئين نكوداشت خادمان و پيشكسوتان تعزيه استان مركزي با حضور مدير كل مركز موسيقي حوزه هنري كشور و نماينده مردم تفرش، آشتيان و فراهان در مجلس شوراي اسلامي در شهرستان تفرش برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري فارس از اراك سرپرست اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان مركزي بعد از ظهر امروز در آئين تجليل از خادمان، پيشكسوتان، پژوهشگران و فرهيختگان مانوس با تعزيه كه طي دو سال اخير موفق به كسب مقام كشوري شدهاند، گفت: تفرش از قديمالايام به عنوان مهد تعزيه در استان مركزي و حتي ايران شناخته شده است.
محسن رحمتي افزود: آمار بيشترين ثبت ميراث تاريخي، طبيعي و فرهنگي در استان مركزي به اين شهرستان اختصاص دارد و اين مهم نشانه قدمت و تاريخچه تفرش و نشان از اهميت اين سرزمين از بعد فرهنگي و تاريخي دارد.
وي تصريح كرد: ميراث فرهنگي در سه بخش تاريخي، معنوي و طبيعي آثار را به ثبت ميرساند و در راستاي حفظ و نگهداري آن تلاش ميكند.
سرپرست اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان مركزي با اشاره به اينكه رتبه شهرستان تفرش از نظر تاريخي حائز اهميت است، خاطر نشان كرد: در بين شهرستانهاي استان مركزي و از يك هزار و 800 اثر ثبت شده در آثار ملي كشور 15 اثر به اين شهرستان اختصاص دارد.
رحمتي با اشاره به ثبت آثار تاريخي و مذهبي تفرش ادامه داد: مهمترين آثار مذهبي در تفرش تكايا هستند كه با هنر تعزيه ارتباط دارند و 5 اثر طبيعي در استان مركزي نيز به ثبت رسيده كه همه هر 5 اثر متعلق به تفرش است كه شامل درختان كهنسال اين شهرستان ميباشد كه در كنار مكانهاي مذهبي همانند تكيه و امامزاده قرار دارند.
وي يادآور شد: در ميان 156 اثر معنوي ثبت شده در كشور 5 اثر به نام تفرش ثبت شده و اين آثار از نظر بعد فرهنگي، تاريخي و مذهبي به تفرش را رونق ميبخشند.
سرپرست اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان مركزي تصريح كرد: هنر تعزيه تفرش به شماره ثبت 13، مراسم علم براني به شماره ثبت 693، مراسم نخل گرداني به شماره ثبت 692، مراسم علم گرداني روستاي عزالدين تفرش به شماره ثبت 1024 و مراسم نخل بندان محله طرخوران به شماره ثبت 1025 آئينهايي هستند كه در فهرست آثار معنوي (ناملموس) كشور به ثبت رسيدهاند و امروز از اين آئينها رونمايي ميشود.
نماينده مردم تفرش، آشتيان و فراهان در مجلس شوراي اسلامي نيز در اين آئين گفت: مردم شهرستان تفرش از نخستين مردماني هستند كه علم تشيع را در شهر خود ترويج كردند و وجود امامزادگان و خانوادههاي مذهبي در اين شهرستان نشانه صحت اين سخن است.
عباس صلاحي افزود: استفاده از هنر تعزيه در عرض ارادت به ائمه و معصومين عليهماالسلام از مهمترين اقداماتي بوده كه قريب به چهارصد سال پيش در ايران انجام شده است.
وي خاطر نشان كرد: آئينهاي نهفته در تعزيه سبب روشنگري معرفت شده و مردم با حضور در مجالس عزاداري همچون تعزيه كاخ آخرت خود را آباد ميكنند.
نماينده مردم تفرش، آشتيان و فراهان در مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: عزاداران امام حسين(ع) براي حركت به سوي معرفت و انسانيت براي عبور از درياي متلاطم به كشتي احتياجي ندارند و اشك چشم عاشقان اهل بيت (ع) وسيله عبور آنان از امواج است.
صلاحي با بيان اينكه استان مركزي به عنوان مهد تعزيه در ايران از جايگاه خاصي برخوردار است يادآور شد: دومين تكيه ايران بعد از تكيه دولت در شهرستان تفرش با عنوان تكيه زاغرم نشانگر اجراي تعزيه و قدمت اين هنر اصيل در ايران دارد.
وي افزود: اجراي آئينهاي معنوي علم گرداني، نخل گرداني و علم بندان نشانه اهميت تعزيه در تفرش و علاقه وافر مردم به اين هنر چهارصد ساله است.
فرماندار تفرش نيز در اين مراسم گفت: هنر تعزيه داراي ويژگيهاي خاص است و اين هنر با هيچ هنري قابل مقايسه نيست و اين هنر پيوند ناگسستني با مقدسترين مفهوم مذهبي تشيع است.
بهروز اردلانراد افزود: حركت امام حسين(ع) به سمت صحراي كربلا و قيام ايشان موهبتي الهي بوده كه تا عصر حاضر تاثير مثبت در زندگي مردم داشته و هنر تعزيه سبب پيوند انسان با دين و رسيدن به كمال ميشود.
وي تصريح كرد: توجه به اعتقادات و تقويت صداقت از مهمترين نشانههاي يك شبيه خوان است كه سبب تقويت صفات روحي وي و افزايش معرفت بينندگان ميشود.
فرماندار شهرستان تفرش اظهار داشت: اثر پذيري خطابههاي يك مبلغ رابطه مستقيم با اعتقاد وي به سخنانش دارد و تقويت اعتقادات در مبلغان و ذاكرين از ملزومات نزديك شدن به اهداف عاشورا است.
اردلانراد جامعه پسند بودن تعزيه را از ويژگيهاي تعزيه عنوان كرد و ادامه داد: تعزيه در گستره اقشار مختلف جامعه رسوخ كرده و كمتر كسي است كه به اين هنر علاقمند نباشد كه به عنوان يك هنر استثنائي مذهبي ميتوان از تعزيه نام برد.
در اين آئين از پنج اثر معنوي ثبت شده در آثار ملي كشور رونمايي و از 33 نفر از پيشكسوتان و خادمين تعزيه استان مركزي با اهداء لوح تقدير و تنديس تجليل شد.
انتهاي پيام/87002/ش40
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]