واضح آرشیو وب فارسی:مهر: سيطره خارجيها بر بازار بازيهاي رايانهاي پايان مييابد؟
با نگاهي به انبوه بازيهاي رايانهاي موجود در بازار در مييابيم كه قريب به اتفاق اين بازيها وارداتي و محصول كشورهاي ديگر، خصوصاً كشورهاي غربي است كه در ساخت هريك از اين بازيها اهدافي را دنبال مي كنند.
به گزارش خبرگزاري مهر، زندگي در عصر ارتباطات ويژگيها و شرايط خاص خود را دارد تا جايي كه استفاده از ابزارهاي حاصل از تكنولوژي در اين عصر اجتنابناپذير است، استفاده از رايانه به عنوان سمبل تكنولوژي حتي دنياي كودكان را نيز دستخوش تغييركرده و در اين بين توليدكنندگان و طراحان بازيهاي رايانهاي سودهاي گزافي را به جيب ميزنند و تنها به فكر فروش بيشتر محصولات خود هستند و گويي تنها دغدغهاي كه ندارند، آسيبهاي حاصل از استفاده از اين بازيهاي رايانهاي است.
بازيهاي رايانه اي قدمتي نزديك به 40 سال دارد. با نگاهي به انبوه بازي هاي موجود در بازار در مي يابيم كه قريب به اتفاق اين بازي ها وارداتي و محصول كشورهاي ديگر، خصوصاً كشورهاي غربي است كه در ساخت هريك از اين بازي ها اهدافي را دنبال مي كنند.
متأسفانه كشور ما در اين زمينه به پيشرفتهاي قابل توجهي دست نيافته است. شركتهايي در اين زمينه مشغول فعاليت اند و توليداتي هم عرضه كرده اند كه متأسفانه پاسخ گوي نيازهاي نسل امروز جامعه ما نيست و بايد براي اين امر مهم و حياتي، توسط مسئولان ذيربط، تدابيري انديشيده شود.
با همه اين اوصاف، ضرورت وجود نهادي تنظيم كننده و ناظر در اين بخش احساس ميشد كه سرانجام در سال 85 بنياد ملي بازيهاي رايانهاي تصويب شد كه اين بنياد وظيفه هدايت، حمايت و برنامهريزي براي سنين مختلف را در اين حوزه دارد اما اينكه اين بنياد در طول هفت سال فعاليتش چه دستاوردي داشته، خود جاي سئوال و ابهام دارد؟
كل بودجه و اعتبار هزينه شده براي بنياد ملي بازيهاي رايانهاي چقدر بوده و چگونه هزينه شده است؟ چه تعداد بازي ايراني روانه بازارهاي خارجي شده و توليدات داخلي كدام بازي در كشور طرفدار دارد؟ نقش بنياد ملي بازيهاي رايانهاي در گسترش و اشاعه توليدات به اصطلاح فاخر ايراني چه بوده است؟ و به راستي كدام ارگان يا نهاد رسمي كشور نظارت علمي و اصولي بر روي فعاليتهاي بنياد دارد؟ شركت در نمايشگاه گيم اسپوي دوبي 3 سال متوالي با صرف هزينه هاي ميلياردي براي چه بوده و چرا فقط توليدكنندگان خاص اجازه حضور در غرفه ايران را داشتند و نتيجه اين هزينه ها چه بوده است؟ آيا تقليد و استفاده غيرمجاز از موتورهاي ساخت بازي توليد كشورهاي خارجي به عنوان ساخت بازي ايراني و توليدمحتوا محسوب مي شود؟؛ اينها از جمله سئوالات و ابهاماتي هستند كه بايد به نحوي شايسته به آنها پاسخ داده شود و انشاءالله در آينده با پيش بيني برنامهاي مدون و جامع شاهد سيطره بازار بازيهاي رايانهاي توسط خارجيها نباشيم.
كد خبر: 2201392
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۳ - ۱۱:۲۹
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]