محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843426541
نگاه توأم با رأفت اسلام به حيوانات/ دود نگهداري نامناسب دامها؛ در چشم مصرفكنندگان
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: نگاه توأم با رأفت اسلام به حيوانات/ دود نگهداري نامناسب دامها؛ در چشم مصرفكنندگان
گروه اجتماعي: در دين اسلام در رابطه با حقوق حيوانات، دستورات متعددي بيان شده، حال آنكه بسياري از حقوق آنها به دليل كسب منفعت، ناخواسته و گاهي از روي محبت ناديده گرفته ميشود.
انسانها از ديرباز حيوانات را در كنار خود داشتهاند، با رشد شهرنشيني رابطه انسانها با حيوانات كم شد، حيواناتي كه در گذشته همراه با زندگي مردم بودند به مكانهاي ديگري چون دامداريها و مرغداريها منتقل شدند.
مكانهايي كه براي آنها، مثل زندان است براي انسان. جايي كه حتي پايهترين حقوق حيوان ناديده گرفته ميشود كه از آن دست ميتوان به جدا كردن گوساله تازه متولد شده از مادرش اشاره كرد، اين اتفاقات براي سود و منفعت انسان ميافتد، اشتباه است اگر فكر كنيم حيوان احساس و عاطفه را درك نميكند.
افت تغذيهاي شير حيوان مضطرب
از سوي ديگر شيري در پاكت بستهبندي ميشود و به دست مشتريان ميرسد كه از يك حيوان ناراحت و مضطرب گرفته شده است و البته اين شير از لحاظ تغذيهاي نيز در شرايط ايدهآل نيست. وضعيت روحي حيوانات اثر مستقيمي در كيفيت شير آنها ميگذارد كه با تجزيه آزمايشگاهي به راحتي مشخص ميشود.
در بسياري از آيات قرآن، خداوند به خلقت چهارپايان براي انسان اشاره فرموده است كه از آن دست ميتوان به آيه 71 سوره يس؛ «أَوَلَمْ يَرَوْا أَنَّا خَلَقْنَا لَهُمْ مِمَّا عَمِلَتْ أَيْدِينَا أَنْعَامًا فَهُمْ لَهَا مَالِكُونَ؛ آيا نديدهاند كه ما به قدرت خويش براى ايشان چهارپايانى آفريدهايم تا آنان مالك آنها باشند»، آيه 79 سوره غافر: «اللَّهُ الَّذِي جَعَلَ لَكُمُ الْأَنْعَامَ لِتَرْكَبُوا مِنْهَا وَمِنْهَا تَأْكُلُونَ؛ خدا [همان] كسى است كه چهارپايان را براى شما پديد آورد تا از برخى از آنها سوارى گيريد و از برخى از آنها بخوريد» و همچنين به آيه 66 سوره نحل؛ «وَإِنَّ لَكُمْ فِي الأَنْعَامِ لَعِبْرَةً نُّسْقِيكُم مِّمَّا فِي بُطُونِهِ مِن بَيْنِ فَرْثٍ وَدَمٍ لَّبَنًا خَالِصًا سَآئِغًا لِلشَّارِبِينَ؛ و در دامها قطعا براى شما عبرتى است از آنچه در [لابلاى] شكم آنهاست از ميان سرگين و خون شيرى ناب به شما مىنوشانيم كه براى نوشندگان گواراست» اشاره كرد.
به نظر ميرسد وضعيت دامداريها و مرغداريها نياز به دگرگوني دارد، گرچه اين الگوي پرورش حيوانات از كشورهاي ديگر وارد ايران شده است، اما اكنون در برخي از كشورهاي اروپايي نيز منسوخ شده و به روش قديمي كه همان پرورش حيوانات در مزارع و چمنزارهاست روي آوردهاند، زيرا بازدهي و كيفيت شير و گوشتي كه بهدست ميآيد قابل مقايسه با بازدهي دامداريهاي صنعتي نيست، گرچه هزينه بيشتري نيز بايد براي نگهداري حيوانات در مزارع مصرف شود.
اما علاقه انسان به حيوان باعث شد كه برخي از آنها اقدام به نگهداري حيواناتي در محيط خانه و زندگي آپارتماني كنند، حيواناتي نظير سگ كه در گذشته براي پاسداري و محافظت و بهعنوان سگ گله يا نگهبان نگهداري ميشد، اكنون به دلايل بيشماري در مواردي در محيط خانه و آپارتمان نگهداري ميشود.
نجس بودن يا نبودن سگ
نظرات مختلفي در اين رابطه وجود دارد، برخي چون صراحتاً در هيچ كجاي قرآن به نجس بودن سگ اشاره نشده، آن را نجس نميدانند و اين مسئله را مجوزي براي نگهداري آن در محيط خانه ميدانند.
قبل از هر چيز بهتر است مروري نيز بر معني كلمه نجس داشته باشيم، واژه «نجـس» از نظر لغتشناسان به معناى كثيفى، ناپاكى، ضد طهارت، ضد نظافت و به معناي پليدى آمده است. در فقه اسلامي نيز نجس به چيزي گفته ميشود كه به دليل شدت پليدي بايد از آن اجتناب كرد، گاهي براي نجس نبودن سگ به آيه 3 سوره مائده؛ «حُرِّمَتْ عَلَيْكُمُ الْمَيْتَةُ وَالْدَّمُ وَلَحْمُ الْخِنْزِيرِ وَمَا أُهِلَّ لِغَيْرِ اللّهِ بِهِ وَالْمُنْخَنِقَةُ وَالْمَوْقُوذَةُ وَالْمُتَرَدِّيَةُ وَالنَّطِيحَةُ وَمَا أَكَلَ السَّبُعُ إِلاَّ مَا ذَكَّيْتُمْ وَمَا ذُبِحَ عَلَى النُّصُبِ وَأَن تَسْتَقْسِمُواْ بِالأَزْلاَمِ ذَلِكُمْ فِسْقٌ ... ؛ بر شما حرام شده است مردار و خون و گوشت خوك و آنچه به نام غير خدا كشته شده باشد و [حيوان حلال گوشت] خفه شده و به چوب مرده و از بلندى افتاده و به ضرب شاخ مرده و آنچه درنده از آن خورده باشد مگر آنچه را [كه زنده دريافته و خود] سر ببريد و [همچنين] آنچه براى بتان سربريده شده و [نيز] قسمت كردن شما [چيزى را] به وسيله تيرهاى قرعه اين [كارها همه] نافرمانى [خدا]ست»، استناد ميشود كه در آن سخني از سگ به ميان آورده نشده، در حاليكه در اين آيه چيزهايي كه خوردنشان حرام دانسته شده آمده نه چيزهايي كه نجس هستند.
درباره نجس بودن سگ رواياتي از ائمه(ع) داريم، از اين دست روايات ميتوان به روايتي از امام صادق(ع) اشاره كرد كه در آن شخصي از امام صادق(ع) درباره نجسي سگ سؤال كرده است و آن حضرت فرموده است: نجس است، آب نيم خورده سگ را دور بريزيد و با آن وضو نگيريد، ظرف آب را ابتدا با خاك و سپس با آب بشوييد. (كتاب وسائل الشيعة، ج 3، باب نجاست كلب، ص 415 – 418).
در آيه 18 سوره كهف خداوند فرموده است: «وَتَحْسَبُهُمْ أَيْقَاظًا وَهُمْ رُقُودٌ وَنُقَلِّبُهُمْ ذَاتَ الْيَمِينِ وَذَاتَ الشِّمَالِ وَكَلْبُهُم بَاسِطٌ ذِرَاعَيْهِ بِالْوَصِيدِ لَوِ اطَّلَعْتَ عَلَيْهِمْ لَوَلَّيْتَ مِنْهُمْ فِرَارًا وَلَمُلِئْتَ مِنْهُمْ رُعْبًا؛ و مىپندارى كه ايشان بيدارند در حالى كه خفتهاند و آنها را به پهلوى راست و چپ مىگردانيم و سگشان بر آستانه [غار] دو دستخود را دراز كرده [بود] اگر بر حال آنان اطلاع مىيافتى گريزان روى از آنها برمىتافتى و از [مشاهده] آنها آكنده از بيم مىشدى»، در تفسير الميزان جلد 13 صفحه 355 در رابطه با اين آيه آمده است: كلمه «وصيد» به معناى درگاه خانه است و بعضى گفته اند به معناى آستانه خانه است، و معناى آيه اين است كه: اصحاب كهف كه وضعشان را گفتيم، در حالى آن وضع را داشتند كه سگشان ذراع دست خود را روى زمين پهن كرده بود.
در اين آيه خداوند به ناپاك بودن يا پاكي سگ اشارهاي نفرموده است اما آن را در رديف انسان نيز نياورده است، در اين آيه به روشني ديده ميشود كه محل قرار گرفتن سگ با محلي كه اصحاب كهف قرار داشتند، متفاوت است، سگ بيرون از غار است و اصحاب كهف داخل آن، پس اين آيه را نميتوان توجيهي براي نگهداري حيوان در منزل و محيط آپارتمان دانست، در صورتي كه در جامعه كنوني در مواردي شاهد آن هستيم و حيوان در محيط خانه، روي قالي، رختخواب و ... رفت و آمد ميكند.
نجس دانستن سگ مجوز آزار حيوان نيست
نجس دانستن سگ به معناي مجوزي براي اذيت و آزار و مطرود كردن حيوان نيست، اينكه سگ موجود باوفايي است بر كسي پوشيده نيست، اين حيوان خصوصيات منحصر بهفرد و ويژهاي دارد كه پروردگارمان براي كمك به نوع بشر در اين حيوان به وديعه نهاده است، دين اسلام اهميت فوقالعادهاي براي حقوق حيوانات قائل شده است.
در روايت است كه روزي پيامبر(ص) براى اصحاب تعريف كرد كه مردى تشنه كام در حالى كه عطش، او را سخت كلافه كرده بود، به چاه آبى رسيد. به درون چاه رفت و از آب آن نوشيد. سپس بالا آمد. ناگهان سگى را ديد كه زبان خود را بيرون آورده است و از شدت عطش خاك مى خورد، مرد گفت: اين سگ نيز تشنه شده است. بار ديگر به درون چاه رفت و كلاه خود را پر آب كرد. آن را با دهان گرفت و بالا آمد و سگ را آب داد. خداوند به پاس اين محبت، وى را مورد مغفرت قرار داد. اصحاب گفتند: اى پيامبر خدا! يعنى ما در برابر كمك به حيوانات نيز پاداش داريم؟ پيامبر فرمود: آرى، كمك به هر جاندارى پاداش دارد. (عبدالكريم بى آزار شيرازى، اخلاق پيامبر، ص 8).
يا در جاي ديگري پيامبر(ص) درباره كسانى كه به حيوان ترحم و مهربانى نمىكنند، فرموده است: زنى بر اثر زندانى كردن گربهاى كه به او خوراك و آب نداد و آن را رها نساخت تا از حشرات بيابان بخورد، مورد عذاب قرار گرفت. (همراه با پيامبر در قرآن، ص 529).
از اين دست روايات بسيار فراوان از معصومين(ع) نقل شده است و همه آنها بدون استثنا بر رعايت حقوق حيوانات و آزار نرساندن به آنها تأكيد دارند، در اين بين فرقي هم نميكند حيوان حلال گوشت باشد يا حرام گوشت، نجس باشد يا پاك.
شايد در دوره كنوني نياز چنداني به سگهاي گله و نگهبان حس نشود، اما با وجود پيشرفت بشر و اختراع وسايل و تجهيزات گوناگون هنوز هنگام بلاياي طبيعي براي يافتن انسانهاي زنده از زير آوار، نيازمند كمك اين حيوان هستيم و در بسياري از موارد ديگر نيز اين حيوان ياريرسان انسان است.
آزار سگها به قيمت خودخواهي انسان
كلام آخر اينكه انسان نميتواند همنشين خوبي براي حيوان باشد؛ انسان با مجبور كردن حيوان به زندگي در خانه و آپارتمان، بسياري از حقوق آنها را ناديده ميگيرد. شايد انسان با قدرتي كه دارد بتواند حيوان را براي همنشيني انتخاب كند اما آيا در شرايط مساوي آن حيوان هم اگر قدرت انتخاب داشت، راضي ميشد آزادي خود را به همنشيني با انسان بفروشد، خودخواهي انسان است كه بهخاطر خود، حيوان را از حقوق طبيعياش محروم ميسازد.
نويسنده: ليلا شرف، مهندس صنايع غذايي
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]
صفحات پیشنهادی
رئيس كميسيون فرهنگي شوراي اسلامي شهر تبريز هشدار دادابراز نگراني وضعيت نامناسب كمپهاي نگهداري بانوان بيسرپرس
رئيس كميسيون فرهنگي شوراي اسلامي شهر تبريز هشدار دادابراز نگراني وضعيت نامناسب كمپهاي نگهداري بانوان بيسرپرست رئيس كميسيون فرهنگي شوراي اسلامي شهر تبريز با اشاره به وضعيت نامناسب كمپهاي نگهداري بانوان بيسرپرست گفت در اين كمپها از طيفهاي سنين مختلف حضور دارند و نظارت بر اينرحيمپورازغدي در دانشگاه تهران:جهان اسلام چشم به راه مباحث حوزهها و دانشگاههاي ايران است
رحيمپورازغدي در دانشگاه تهران جهان اسلام چشم به راه مباحث حوزهها و دانشگاههاي ايران است حسن رحيمپور ازغدي گفت من در دانشگاههاي 3 قاره دنيا شاهد اين موضوع بودم كه دانشگاههاي جهان اسلام چشم به راه مباحث حوزهها و دانشگاههاي ما هستند به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاري فبيانات رهبرمعظم انقلاب اسلامي در ديدار هيئت رزمندگان اسلام: حرفهاي نامناسب برخي مداحان و منبريها يكي از گرف
بيانات رهبرمعظم انقلاب اسلامي در ديدار هيئت رزمندگان اسلام حرفهاي نامناسب برخي مداحان و منبريها يكي از گرفتاريهاي ما در عزاداريهاست اعضاي ستاد مركزي هيئت رزمندگان اسلام در تاريخ بيستم آبانماه امسال مصادف با هفتم محرم الحرام 1435 با حضرت آيتالله خامنهاي ديدار كردند رهبرسيد محسن حكيمنگاه مجلس اعلاي اسلامي عراق و به رخدادهاي داخلي و روابط خارجي
سيد محسن حكيمنگاه مجلس اعلاي اسلامي عراق و به رخدادهاي داخلي و روابط خارجي راهكار كاهش اختلاف بين بغداد و اقليم كردستان نخست بازگشت به قانون اساسي عراق به عنوان تنها مرجع صلاحيت دار براي حل مشكلات و دوم اعاده پيش نويس قانون نفت و گاز به پارلمان و مورد بررسي قرار دادن اين قانون اعبور از جمهوريت و اسلاميت و آنگاه ديكتاتوري
عبور از جمهوريت و اسلاميت و آنگاه ديكتاتوري سعيد حجاريان كه از سوي اصلاح طلبان تئوريسين اين جريان سياسي نام گرفته است اين روزها با گفتوگويي كه يك خبرگزاري دولتي با او انجام داده باعث شده تا واكنشهايي در پي داشته باشد اين كه چرا يك خبرگزاري دولتي درباره چنين موضوعاتي با حجارياچشم چراني سرآغاز حسرت و فتنه/ احاديثي درباره بدي نگاه شهوت آلود
چشم چراني سرآغاز حسرت و فتنه احاديثي درباره بدي نگاه شهوت آلود چشم چراني يكي از انحرافات و بيماري هاي خطرناك است كه نتايج شوم و خانمان سوز بسياري دارد و منشا اصلي اين بيماري بدحجابي زنان و هوسراني مردان مي باشد به گزارش خبرگزاري مهر يكي از ساده ترين راههاي ارتباط با ديگرانعضو انجمن دوستداران ميراث فرهنگي شوشتر:نبايد به دوستداران ميراث فرهنگي به چشم مزاحم نگاه كرد
عضو انجمن دوستداران ميراث فرهنگي شوشتر نبايد به دوستداران ميراث فرهنگي به چشم مزاحم نگاه كرد عضو انجمن دوستداران ميراث فرهنگي شوشتر گفت نبايد به دوستداران ميراث فرهنگي به چشم مزاحم نگاه كرد و بايد اين رويه اصلاح شود به گزارش خبرگزاري فارس از شوشتر احمد شمسآبادي عصر امروز در جطب اسلاميطبايع و حيوانات
طب اسلاميطبايع و حيوانات همان طور كه انسان ها از طبع هاي مختلفي برخوردارند حيوانات نيز داراي طبع هاي مخصوص به خود هستند و هر يك مزاج هاي سرشتي ويژه اي دارند حيوانات بزرگ به تناسب چنگال ها و نوع دندان هايشان از طبع هاي مختلفي برخوردارند به عنوان مثال پلنگ شير گرگ سگ و گربه هرحجتالاسلام واعظجوادي مطرح كردبهرهمندي از انديشههاي آيتالله جواديآملي با نگاه بينالمللي
حجتالاسلام واعظجوادي مطرح كردبهرهمندي از انديشههاي آيتالله جواديآملي با نگاه بينالمللي رئيس بنياد بين المللي علوم وحياني اسراء گفت با نگاه بينالمللي ميتوانيم بازخواني بهتري نسبت به آثار و انديشههاي حضرت آيت الله جوادي آملي داشته باشيم به گزارش خبرگزاري فارس از قم بهتحولات سياسي تا حدود زيادي مرهون رسانه ملي است/ بعد از انقلاب نقش صدا و سيما چشمگير شده است
تحولات سياسي تا حدود زيادي مرهون رسانه ملي است بعد از انقلاب نقش صدا و سيما چشمگير شده است رييس موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني ره گفت امروز نقشي كه بر عهده رسانه ملي است هيچ جايگزيني ندارد و تحولات سياسي تا حدود زيادي مرهون رسانه ملي است به گزارش حوزه احزاب باشگاه خبرنگارانگاه سازمانهاي غيردولتي، مشاركتهاي مردمي و حقوق مصرفكنندگان
نگاه سازمانهاي غيردولتي مشاركتهاي مردمي و حقوق مصرفكنندگان علي ابراهيمي كارشناس ارشد علوم سياسي آيا تشكلهاي غيردولتي موجب سازماندهي مشاركتهاي مردمي ميشوند و اين مشاركت ميتواند حقوق مصرفكننده را تأمين كند سازمانهاي مردم نهاد به عنوان واسطه بين جامعه و دولت قرار دارندفامنين يكي از قطب هاي ورزشي كشور/ نمايندگان مجلس شوراي اسلامي نگاه ويژه اي به ورزش فامنين داشته باشند
فامنين يكي از قطب هاي ورزشي كشور نمايندگان مجلس شوراي اسلامي نگاه ويژه اي به ورزش فامنين داشته باشند همدان – خبرگزاري مهر رئيس اداره ورزش و جوانان شهرستان فامنين گفت شهرستان فامنين در رشته هاي فوتسال بدمينتون و رشته هاي رزمي از قطب هاي كشور محسوب مي شود و داراي ورزشكاران با اهمايش ملي طبيعت در نگاه قرآن و دانشمندان اسلامي ـ ايراني برگزار مي شود
همايش ملي طبيعت در نگاه قرآن و دانشمندان اسلامي ـ ايراني برگزار مي شود به همت مركز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظيم ع همايش ملي طبيعت در نگاه قرآن و دانشمندان اسلامي ـ ايراني و ششمين دوره جايزه علمي ـ ترويجي حضرت عبدالعظيم ع اول اسفندماه برگزار مي شود به گزارش خبرگزاري مهر به ه-
گوناگون
پربازدیدترینها