واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: فرهنگ اسلامي به دانشجوي جوياي علم حق ارائه ديدگاه ميدهد
گروه اجتماعي: عضو هيئت علمي دانشگاه كاشان با اشاره به اينه اينكه دانشجوي مسلمان علم را براي تعالي جامعه خود به كار ميگيرد، گفت: چنين دانشجويي بايد از زمينههاي مناسب تعالي، امر به معروف و نهي از منكر و ارائه ديدگاهها برخوردار باشد.
مصطفي عباسيمقدم، عضو هيئت علمي دانشگاه كاشان در گفتوگو با خبرگزاري بينالمللي قرآن(ايكنا)، به حقوق و تكاليف افراد جامعه اشاره كرد و گفت: برخي حقوق عام هستند و مرزبندي براي آن بين افراد جامعه وجود ندارد ولي براساس ارزشهاي يك جامعه ديني اولويت بنديهايي براي اين حقوق لحاظ ميشود.
وي ادامه داد: با توجه به اينكه در جوامع پيش از اسلام زنان جامعه از محروميت شديدي رنج ميبردند، اسلام در اولويتهاي خود شخصيت و هويت ويژهاي براي زنان قائل شده است و سعي كرده در يك برهه زماني طولاني اين محروميتها را با در نظرگرفتن حقوق مادي و معنوي از بين ببرد.
عباسيمقدم به ذكر نمونهاي در زمينه حقوق جوانان نيز پرداخت و گفت: امام خميني(ره) وقتي مشاهده ميكنند كه جوانان با وجود تواناييهاي سترك دلباخته فرهنگ غربي شدهاند سعي ميكنند بيش از پيش به هويتبخشي و شخصيت دادن به جوانان بپردازند و اولويت خود را در مديريت جامعه به جوانان بدهند.
نابسامانيها و خلأهاي موجود در جامعه بايد در اولويت قرار گيرند
وي توجه به شرايط، محروميتها، بهرهمنديها و توانايي واستعدادهاي افراد جامعه و تعيين حقوق براساس آن تأكيد و تصريح كرد: موانع، نابسامانيها و خلأهاي موجود در جامعه بايد در اولويت قرار گيرند.
عضو هيئت علمي دانشگاه كاشان، دانشجويان را به عنوان قشر فرهيخته جامعه داراي حقوقي در حوزه امكانات علمي، فرهنگي و پژوهشي دانست و گفت: دانشجويان بايد از عرصه لازم براي تلاش و نوآوري علمي و تعالي و رشد معنوي برخوردار باشند.
عباسيمقدم ارائه زمينه مناسب براي نوآوري با ترويج آزادانديشي و فكر نو براي شكوفايي استعدادهاي آنان و ايجاد زمينه به منظور خدمت به كشور را از مهم ترين حقوق دانشجويي برشمرد و گفت: در حال حاضر در حوزه امكانات علمي و پژوهشي با كمبود روبرو هستيم.
روشهاي متنوع آموزشي اعمال نميشود
وي ادامه داد: با رشد گسترده تعداد دانشجويان در كشور طي دهه گذشته در زمينه امكانات پژوهشي و مطالعاتي دچار نقص جدي هستيم. در آموزش نيز، روشهاي متنوع آموزشي اعمال نميشود و از بسياري ابزارهاي جديد آموزشي غافل ماندهايم.
عباسيمقدم ايجاد فضاي مناسب براي فعاليتهاي فرهنگي و سياسي فارغ از جناجبندي را از ديگر حقوق دانشجويان برشمرد و گفت: دانشجو بايد بتواند در محيط دانشگاه فعاليتهاي عامالمنفعه، خيريه، فرهنگي، سياسي را در دانشگاه تجربه كنند و آزمون و خطاي آنان را ارج نهيم.
وي با اشاره به اينكه دانشجوي مسلمان علم را براي خدمت و تعالي جامعه به كار ميگيرد اظهار كرد: چنين دانشجويي بايد بيش از پيش از زمينههاي مناسب تعالي، امر به معروف و نهي از منكر و ارائه ديدگاهها برخوردار باشد، فرهنگ اسلامي ايجاب ميكند كه دانشجو با جامعه خود آشنا باشد تا بتواند در آينده به بهترين نحو به آن خدمت كند.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]