واضح آرشیو وب فارسی:فارس: بيانيه جامعه اسلامي دانشجوياننقد منصفانه لازمه يك محيط علمي، فرهنگي و سياسي است
جامعه اسلامي دانشجويان درباره حضور هيئت نظارت وزارت علوم در دانشگاه شهيد مدني اعلام كرد: نقد منصفانه، لازمه يك محيط علمي، فرهنگي و سياسي است.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاري فارس در بيانيه جامعه اسلامي دانشجويان درباره حضور هيئت نظارت وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در دانشگاه شهيد مدني آذربايجان آمده است: 18 آذر ماه، دكتر فتحي و دكتر فيضي، به عنوان نمايندگان وزير علوم جهت بازديد و ارزيابي و تهيه گزارش از وضعيت موجود، در دانشگاه شهيد مدني آذربايجان حضور پيدا كردند.
جامعه اسلامي دانشجويان ادامه مي دهد: بنابر جلسهاي كه يكشنبه مورخه 17 آذر با حضور رياست محترم، معاونت فرهنگي-اجتماعي و نمايندگان تشكلها و كانونهاي دانشگاه در دفتر رياست، صورت گرفت، مقرر شد نمايندگان كانونها و تشكلها از ساعت 14 الي 16، هركدام جداگانه، جلسهاي خصوصي به مدت 12دقيقه با بازرسان وزارت داشته باشند و البته دو وقت دقيقهاي هم براي نمايندگان عموم دانشجويان تعيين شد.
اما متاسفانه در عمل برخلاف آنچه مقرر شده بود نمايندگان كانونها، نشريات و انجمنهاي علمي (3گروه) با توافق همديگر و بصورت هماهنگ با نمايندگان وزارت جلسه گذاشتند و مسائلشان را مطرح كردند، بعد از پايان اين جلسه كه بيشتر از زمان تعيين شده هم طول كشيد، مسئول هماهنگي جلسه، از نمايندگان جامعه اسلامي، بسيج دانشجويي، شاهد و ايثارگران، شوراي صنفي خواست كه آنها هم بصورت مشترك وارد اتاق جلسه شوند، البته نمايندگان انجمن تربيت بدني و پرديس خطيب و نمايندگان عموم دانشجويان هم به اين جمع اضافه شده بودند!!(7گروه) و مسئول هماهنگي جلسه در پاسخ به اعتراضات نمايندگان مبني برعدم رعايت عدالت و زمان بندي، پس از چندبار انتقال اعتراضات به بازرسان وزارت و بيتوجهي آنان، خود را بيتقصير دانسته و معترضين را به بازرسان وزارت علوم ارجاع دادند كه البته ايشان هم پاسخ مناسب و روشني ندادند.
در ابتداي جلسه دوم، بازرسان وزارت علوم هدف خود را از حضور در دانشگاه، بررسي وضع موجود و شنيدن حرف دانشجويان اعلام كردند و سپس از نمايندگان تشكلها و كانونها خواستند مسائلشان را مطرح كنند كه البته به خاطر ناهماهنگي و بيبرنامگي پيش آمده و حضور همزمان نمايندگان 7 تشكل و كانون به اضافه دانشجويان ديگر و نيز مديريت ضعيف و نا صحيح نمايندگان وزارت علوم، نظم جلسه چندين بار به هم خورد.
در اواخر جلسه، نمايندگان وزارت با طرح حرفهايي هدف اصلي خود را تغيير رياست و جويا شدن نظرات و پيشنهادات دانشجويان دراين باره عنوان كردند كه با توجه به اتمام فرصت حرف زدن نمايندگان تشكلها و كانونهاي حاضر نمايندگان وزارت اجازه ا به ايشان نداده و مانع اظهارنظرشان شدند.
جامعه اسلامي دانشجويان دانشگاه شهيد مدني آذربايجان، در ادامه مواردي را جهت اطلاع به شرح زير اعلام مي دارد:
الف) هيئت نظارت و ارزيابي وزارت علوم،تحقيقات و فناوري
1- هر شخصي كه به عنوان نماينده نهادي مأمور به تكليفي ميشود بايد نهايت حساسيت و دقت را در انجام تكليف خود به خرج دهد، چرا تكليف ايشان (نمايندگان وزارت) حق ديگران(دانشجويان) است اما اين مهم در عمل از سوي معتمدين وزارت علوم، تحقيقات و فناوري صورت نگرفت كه بارزترين مصداق آن عدم رعايت عدالت براي بيان نظرات و سخنان دانشجويان است.
2- وظيفه پاسداري و رعايت حدود، نبايد تكليف احقاق حقوق دانشجويان را تحت الشعاع قرار دهد و حقوق عدهاي با تعيين حدود نابجا و من درآوردي ناديده گرفته شود، مكلفاني كه در قبال احقاق حقوق دانشجويان و رعايت عدالت احساس تكليف نميكنند يقينا بيشترين ضربه را به حاكميت قانون ميزنند.
3- مچ گيري از عملكرد ضعيف مسئولين مكتب احمدي نژاديسم! (بقول عدهاي كه ديد كاملا منفي به مديران دوره قبلي دارند) رفع تكليف، اظهار وجود و القاء توجه متفاوت دولت منتخب به آناني(دانشجويان) كه افراط را از اعتدال بخوبي تمييز ميدهند كاري است نابجا و غيرمنطقي.
4- بايد پرسيد چنين رفتار و برخوردي از طرف كساني كه ادعاي راستگويي و اعتدال را دارند چه معنا و مفهومي مي تواند داشته باشد؟
به نظر ميآيد هدف از حضور بازرسان محترم وزارت علوم در دانشگاه، عوام فريبي و حركتي صوري و نمايشي جهت نشان دادن همراهي دانشجويان با اقدام و قصد ايشان ميباشد اما جامعه اسلامي دانشجويان به عنوان تشكلي اسلامي و مستقل با انتقاد شديد از اين شيوه، اعلام ميدارد؛ در صورتي كه وزارت علوم قصد دارد نسبت به تغيير رياست كه البته جزء اختياراتش است و تاكنون در چند دانشگاه كشور شاهدش بوديم، اقدام نمايد، بايد در جهت رشد و تعالي هرچه بهتر و بيشتر فضاي دانشگاهي و ايجادشور و نشاط علمي، فرهنگي و سياسي در دانشگاه فردي انتخاب شود كه هم از "تعهد" و "تخصص لازم" برخوردار باشد و هم مشي "اسلام ناب محمدي" داشته باشد، اما چنانچه فردي تعيين شود كه با شعارهاي دولت تدبير و اميد همخواني نداشته باشد يا از افراد وابسته به جريانات تندرو باشد جامعه اسلامي دانشجويان ساكت ننشسته و از طرق مختلف به بيان مواضع اصولي و منطقي خود خواهد پرداخت.
5- گفتني است كه اين هيئت به نوبت به دانشگاههاي كشور سركشي كرده و به بررسي وضعيت آنها پرداخته اما آنچه كه مهم است نتيجه اين سركشي هاست كه منجر به بركناري روساي دانشگاه به دلايل و توجيهات مختلف و يا استعفاي روسا شده است و اين دقيقا برخلاف سخن رئيس جمهور محترم است كه گفتند: «من با داس نيامدهام من با كليد آمدهام.»
ب) نمايندگان كانونها و تشكلها و دانشجويان
- نقد منصفانه، لازمهي يك محيط علمي،فرهنگي و سياسي است در مسير رشد و تعالي نه تخريب و ترور شخصيت، لذا بايد ميان نقادي و پرده دري، نقد و نفي تمييز قائل شد و حدود را رعايت كرد.
- طبيعت قشر جوان و دانشجوست به انتقاد و اعتراض بپردازد، ورود اكثر دانشجويان صرفا از موضع نقد نبايد حمل بر نفي كامل شخص مورد نقد تلقي گردد، لذا عدالت وجداني ايجاب ميكند اگر در موقعيتي هستيم كه نميتوانيم جنبهي مثبت موضوع مورد ارزيابي را بيان كنيم حداقل فراتر از نقد منصفانه پا ننهيم.
در پايان اين بيانيه انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه شهيد مدني آذربايجان اضافه مي كند:يادمان باشد كه پروردگار متعال علي(ع) را بر ما عطا فرمود تا بهتر و بيشتر مفهوم "عدالت" را درك كنيم و بدانيم كه هميشه بايد عدل و انصاف را در اعمال و امور خود اصل قرار دهيم.
انتهاي پيام/
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]