تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):دانشمندی که از علمش سود برند ، از هفتاد هزار عابد بهتر است .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832528718




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاهي به آيه 160 سوره انعامنكوهش امام صادق(ع) از كمك به فقرا با اموال ديگران


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نگاهي به آيه 160 سوره انعامنكوهش امام صادق(ع) از كمك به فقرا با اموال ديگران
مردي با استناد به آيه‌اي از قرآن، براي كمك به فقيران از ديگران دزدي مي‌كرد و گمان مي‌برد كه اين كارش سزاوار پاداش است، اما امام صادق(ع) با متوجه شدن اين موضوع، برداشت نادرست اين مرد از آيه 160 سوره انعام را مورد نكوهش قرار داد.


به گزارش خبرنگار فعاليت‌هاي قرآني خبرگزاري فارس، كتاب «احتجاج» نوشته شيخ طبرسي از محدثان موثق و علماي بزرگ نيمه اول قرن ششم هجري قمري است. در اين كتاب ارزشمند مناظره‌هاي پيامبر(ص) و ائمه و همچنين استدلال‌هاي برخي از اصحاب ائمه در برابر مخالفان و افراد مختلف و پيروان اديان غير اسلامي، نسبت به اصول و فروع دين اسلام و مذهب شيعه اثني عشري آمده است.

در جلد دوم اين كتاب روايتي زيبا از امام صادق(ع) درباره نياز به مفسر قرآن و همچنين آثار برداشت نادرست از قرآن كريم آمده است كه در ادامه مي‌خوانيد.

امام صادق(ع) فرمود: شنيدم گروهي كم‌مايه شخصي را بسيار تعظيم كرده، فضايل و كمالاتي را براي او بر مي‌شمرند. دوست داشتم او را از نزديك ـ به نحوي كه مرا نشناسد ـ ببينم تا ارزشش را بفهمم.

روزي او را در اجتماع انبوهي ديدم كه مردمان نادان بي‌دانش دور او را گرفته بودند. من به صورت ناشناس، كناري ايستادم و به او و مردم نگاه مي‌كردم و او مي‌كوشيد تا خود را از جمع بدر آورد! عاقبت خود را خلاص كرد و من براي انجام خواسته خود او را تعقيب كردم.

وي در دكان نانوايي توقف و نانوا را غافلگير كرد، دو قرص نان برگرفت و رفت. من از او در شگفت شدم ولي گفتم شايد با نانوا حسابي دارد. آنگاه رفت تا به دكان بقالي رسيد. آنجا نيز دو انار دزديد و سخت مواظب بود كه بقال نبيند. باز از اين منظره تعجب كردم ولي با خود گفتم شايد با بقال معامله و حسابي دارد و اصلا چه حاجتي به دزدي دارد آن هم دزدي دو دانه انار! همچنان او را رها نكردم تا به خرابه‌اي رسيد كه بيماري در آنجا افتاده بود. دو قرص نان و دو انار را نزد وي گذاشت و از آنجا گذشت.

او از جلو و من از پي رفتيم تا از دروازه شهر گذشتيم. به بيرون شهر كه رسيديم وي را صدا زدم و به او گفتم: مدتي بود نام تو را شنيده و مشتاق ديدار تو بودم و امروز به ملاقات تو رسيدم ولي كارهايي از تو مشاهده كردم كه فكر مرا مشغول و نگران ساخته و اينك از آن امور از تو پرسش مي‌كنم تا اين نگراني رفع بشود. من تو را ديدم كه از نانوايي دو قرص نان دزديدي. سپس به انار فروشي گذشتي و دو انار هم از او ربودي!

پاسخ داد قبل از هر چيز بگو ببينم كيستي؟ گفتم: مردي از فرزندان آدم و از امت محمد(ص).

گفت: از كدام خانواده‌اي؟ گفتم: از اهل بيت رسول خدا(ع).

گفت: اهل كدام شهري؟ گفتم: مدينه پيامبر.

گفت: نكند تو جعفر بن محمد هستي؟ گفتم: همانم.

گفت: چه فايده! نواده پيامبري كه از دين بي‌خبر است و علم جد و پدرت را ترك كرده‌اي، زيرا كاري كه در خور مدح است و كننده آن شايسته تمجيد و ستايش است جا نداشت كه مورد انكار و ناسپاسي قرار بگيرد.

گفتم: جهل من از كجا واضح شد و بي‌خبري من از دين كجاست؟

گفت: همين كه خدا آيه 160 سوره مباركه «انعام» مي‌فرمايد: «مَنْ جاءَ بِالْحَسَنَهِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثالِها وَ مَنْ جاءَ بِالسَّيِّئَهِ فَلا يُجْزى إِلاَّ مِثْلَها؛ كسي كه كار نيكي انجام دهد 10 ثواب دارد و كسي كه كار بدي انجام بدهد زياده از همان يك گناه بر او نيست».

من با دزدي كردن دو قرص نان دو گناه كردم، چنانكه با ربودن دو انار دو گناه ديگر انجام دادم. پس روي هم چهار گناه كردم ولي خود از آنها نخوردم بلكه دو انار و دو قرص نان را صدقه دادم و هر يك به مقتضاي آيه قرآن 10 حسنه دارد كه مي‌شود چهل ثواب. بنابراين از يك سو چهار گناه و اما از ديگر سو چهل حسنه به جا آوردم و چهار حسنه، مقابل چهار گناه خارج شود. در نتيجه سي و شش حسنه براي من باقي مي‌ماند.

من در جوابش گفتم: مادرت در سوگ تو گريه كند! تو خود جاهل كتاب خدايي! مگر نشنيده‌اي كه خداوند بزرگ در آيه 27 سوره مباركه «مائده» مي‌فرمايد: «إِنَّما يَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقِينَ؛ همانا خداوند، عمل خوب را از پرهيزكاران مي‌پذيرد و شرط پذيرفته شدن عمل تقوا است»؛ و تو با دزديدن دو قرص نان دو گناه كردي و با ربودن دو انار دو گناه ديگر، با صدقه دادن آنها نه تنها حسنه‌اي را انجام ندادي بلكه چون بدون رضايت صاحبانش به فقير دادي چهار گناه ديگر بر آن چهار گناه افزودي.

او همچنان خيره خيره به من نگاه مي‌كرد و از من نپذيرفت، من نيز او را رها كردم و گذاشتم.

انتهاي پيام/ك

سه شنبه 3 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن