تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سخن گفتن درباره حق، از سكوتى بر باطل بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804065993




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

كتاب‌هاي محبوب جواد مجابي


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: كتاب‌هاي محبوب جواد مجابي
جواد مجابي كتاب‌هاي محبوبش را معرفي كرد.

اين نويسنده و شاعر در گفت‌وگو با خبرنگار ادبيات و نشر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: مهم‌ترين كتابي كه دوست دارم «شاهنامه» فردوسي است؛ به اين دليل كه هم شعر بسيار درخشاني دارد و هم بخش اعظم اسطوره و تاريخ ايران را بررسي مي‌كند. «شاهنامه» شناسنامه ماست. در شرايطي كه همه به طرف زبان عربي مي‌رفتند اين اثر زبان فارسي را زنده نگه داشت و پايه‌اي براي بازگشت ما به زبان فارسي شد. «شاهنامه» نوعي خردنامه است و در ستايش خرد انساني است نه خرد متافيزيكي.

او در ادامه اظهار كرد: كتاب ديگري كه دوست دارم «گلستان» سعدي است؛ به دليل نگاه زميني و واقع‌بينانه‌اي كه دارد. سعدي انسان فرهيخته‌اي است كه به اوضاع پيرامونش مسلط و آگاه است. او انسان و مردم زمانه‌اش را خوب مي‌شناسد. تحليلش از انسان به تحليل معاصر ما نزديك است و شناختش از انسان هم مبتني بر واقعيت‌هاي درازمدت است. «گلستان» كتابي است كه در عين اين‌كه در اوج فصاحت و بلاغت نوشته شده مايه‌هايي از طنز هم دارد. من اين كتاب را بيش از پنج - شش بار خوانده‌ام و بسياري از قسمت‌هاي آن در حافظه‌ام مانده است. هرگاه ترديد دارم كه در نوشته‌اي جمله‌اي درست است يا نه، به «گلستان» مراجعه مي‌كنم كه ببينم سعدي در مورد مشابه چه كرده است. اين كتاب معياري است براي درست نوشتن ما.

مجابي سپس عنوان كرد: «تاريخ بيهقي» كتاب ديگري است كه به آن علاقه دارم. اين كتاب يك اثر درجه يك تاريخي است كه نويسنده‌اش با انصاف و تأكيد بر حقيقت به وقايع دوران سلطان محمود و سلطان مسعود مي‌پردازد. نثر بيهقي نيز در اوج رسايي است. در زبان فارسي كم‌تر كتابي فصيح‌تر از اين كتاب داريم.

او همچنين گفت: «مثنوي» مولانا نيز از نظر تعالي و اخلاقي كتاب مهمي است، اما آن‌چه در اين كتاب براي من مهم است متفكري است كه دائما مي‌خواهد هستي پيرامونش را تبيين كند. البته من «غزليات شمس» را بر «مثنوي» ترجيح مي‌دهم؛ چون «مثنوي» يك اثر تعليمي است و براي عموم نوشته شده، اما غزل‌هاي مولانا شعر ناب و پر از جوشش‌هاي ذهني يك شاعر بزرگ و تواناست. البته شعرهاي حافظ را هم مي‌خوانم و دوست دارم. تقريبا برايم به صورت عادت درآمده كه هر روز صبح هنگام صبحانه غزليات شمس يا حافظ را بخوانم.

مجابي در ادامه اظهار كرد: اين‌ها كتاب‌هايي هستند كه من هميشه به آن‌ها فكر مي‌كنم و مي‌گويم اگر نبودند ما چيزي كم داشتيم. يكي از معيارهاي من براي انتخاب اين كتاب‌ها اين است كه اگر اين‌ها نبودند چه چيزي در فرهنگ ما كم بود؟ فكر مي‌كنم اگر هر كدام از اين آثار نبودند يك حفره بزرگ در فرهنگ ما به ‌وجود مي‌آمد. فكر مي‌كنم چند كتابي كه اسم بردم پايه‌هاي زبان، تفكر و فرهنگ قديم ايران‌ هستند كه امروز هم اعتبار دارند و ما همچنان از آن‌ها مي‌آموزيم.

او همچنين گفت: از كتاب‌هايي كه اخيرا خوانده‌ام از آثار ترجمه‌يي «اتحاديه ابلهان» اثر جان كندي تول را خيلي دوست داشتم. در اين روزها بيش‌تر متن‌هاي قديمي را مي‌خوانم. به‌تازگي براي چندمين‌بار «اسرارالتوحيد» را خواندم. همچنين يك بار ديگر شعرهاي محمد حقوقي و آثار شاعران معاصر را خواندم.

انتهاي پيام

سه شنبه 3 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن