تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام کاظم (ع):حيا از ايمان و ايمان در بهشت است و بدزبانى از بى مهرى و بدرفتارى است و بدرفتارى در جهن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826255138




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا علي خدايي اين‌قدر داوري مي‌كند؟


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: چرا علي خدايي اين‌قدر داوري مي‌كند؟
علي‌ خدايي از علت داوري كردن در جايزه‌هاي ادبي متعدد سخن گفت و اظهار كرد: سؤال خيلي‌ها‌ست كه چرا اين‌قدر داوري مي‌كنم؟!

اين داستان‌نويس و داور جايزه‌هاي ادبي در پاسخ به اين‌كه آيا شما كار ديگري غير از داوري نداريد، به خبرنگار ادبيات و نشر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: چرا اتفاقا كار‌هاي ديگر هم دارم. اما ممكن است براي‌تان جالب باشد كه ‌چرا داوري مي‌كنم؟! براي خيلي‌ها اين سؤال پيش آمده است كه چرا اين‌قدر داوري مي‌كنم؟! اما اين سؤال را چرا از من مي‌پرسيد؛ از دوستاني بپرسيد كه مرا براي داوري انتخاب مي‌كنند. خُب لابد آن‌ها دلايلي دارند كه مرا براي داوري انتخاب مي‌كنند و چرا كس ديگري را انتخاب نمي‌كنند، كه حتما انتخاب هم مي‌كنند دوستان ديگر را.

او همچنين در پاسخ به اين موضوع كه مي‌توانيد براي داوري در رقابت‌هاي ادبي نه بگوييد، اظهار كرد: بله من مي‌توانم بگويم نه. شما مرا به عنوان يك سليقه و نگاه انتخاب كرديد، لابد آن‌ها هم كه مرا انتخاب كردند، همين منظر را داشتند، خواستند به عنوان يك سليقه در كنار سلايق ديگر باشم. در جايزه‌ي بيهقي و ديگر رقابت‌ها هم داور‌هاي ديگري با ديدگاه‌هاي متفاوت هستند. هر سال داوري‌ها متفاوتند. داوري مي‌آيد و ‌داوري ديگر مي‌رود؛ كما اين‌كه من سال پيش در جايزه‌ي بيهقي داور نبودم. داوري داستان‌هاي ده‌كلمه‌يي را هم خودم انتخاب كردم. فكر مي‌كنم وارد عرصه‌اي مي‌شوم كه آدم‌هاي خيلي جوان‌تر و بهتر است بگويم جديدتر آن‌جا هستند. جوان‌ها كمك مي‌كنند به دوره‌ي‌ ديگري وصل شوم و خيلي دلم مي‌خواهد با نوع نگاه‌شان آشنا شوم. درباره‌ي داوري در جايزه‌ي هوشنگ گلشيري،‌ نقد حال و داوري جايزه‌ي بوشهر هم به كتاب‌ها مي‌پردازند. يكي از لذت‌هاي من در طول سال، خواندن كتاب‌هاي ايراني است كه چاپ مي‌شود. كساني كه كتاب دوست دارند، زياد هستند. از اين كار خيلي لذت مي‌برم. از طرفي در طول سال درباره‌ي خيلي از كتاب‌ها اظهارنظر نمي‌كنم. از بدشانسي من است كه به دليل داوري نمي‌توانم درباره‌ي كتاب‌هايي كه دوست دارم، حرف بزنم.

خدايي همچنين در پاسخ به اين پرسش كه پذيرفتن داوري‌هاي متعدد اين شائبه را ايجاد مي‌كند كه يك سليقه‌ي خاص بر رقابت‌ها حاكم شود‌ و علي خدايي در همه‌ي رقابت‌هاي يك نظر دارد و آيا غير از اين است، گفت: نمي‌دانم چرا مرا انتخاب مي‌كنند. در هر مسابقه حداقل پنج نفر هستند كه داوري مي‌كنند،‌ اين‌كه ديگران درباره‌ي اين رويكرد حرف بزنند كه درست است يا غلط، بهتر است.

اين نويسنده در پاسخ به اين موضوع كه مثلا عليرضا سيف‌الديني فقط در جايزه‌ي ادبي مهرگان داوري مي‌كند و شائبه‌اي هم طرح نمي‌شود و انتقادها متوجه داوري كردن شما در چندين رقابت است. يادآور شد: مي‌توان يكي دو رقابت را داوري كرد. اما وقتي مسابقه‌اي علاقه‌مند است و گاهي پافشاري هم مي‌كنند، نه نمي‌گويم. در كنار اين مسأله‌اي كه گفتيد هست، يعني انتقادها، خب مسائل و موضوع‌هاي مثبت و جذابي هم هست كه بايد درنظر گرفته شود. هرچند داوري در يك مسابقه درباره‌ي كتاب با يك مسابقه‌ي آماتوري (تك‌داستان) فرق مي‌كند. در مسابقه‌هاي آماتوري به يك‌سري نگاه تازه وصل مي‌شويد كه اين مي‌تواند آدم را زنده نگه دارد. در همين مسابقات آماتوري اصل بر تشويق و توجه دادن دادن و شخصيت دادن به نويسنده‌ي جديد است، در حالي‌كه در مسابقه‌هاي بهترين كتاب اصلا اين موضوع مطرح نيست. اي‌ميلم پر از داستان‌هايي است كه هر روز از سراسر ايران مي‌رسد و من با خوشحالي آن‌ها را مي‌خوانم و پاسخ مي‌دهم.

علي خدايي درباره‌ي اين موضوع كه چطور از جوان‌ها و پيشكسوت‌هاي ديگر براي داوري دعوت نمي‌شود، گفت: مطمئنا ديگران هم دعوت مي‌شوند؛ اما تا جايي كه من مي‌دانم، آن‌ها نمي‌پذيرند و از داوري سر باز مي‌زنند. بسياري ترجيح مي‌دهند كار خودشان را بكنند.

او در پاسخ به اين سؤال كه شما معتقديد انتقادِ داوري كردن در رقابت‌هاي مختلف وارد نيست، تصريح كرد: گفتم به اعتقاد من برگزاركنندگان رقابت مرا به عنوان يك سليقه و نگاه مي‌ببيند. اين علاقه‌ي من است.

انتهاي پيام

سه شنبه 3 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن