واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: حضور گسترده مردم و شخصيت ها در مراسم نخستين سالروز ارتحال آيت ا... آقا مجتبي تهراني
مراسم اولين سالروز ارتحال آيت ا... آقامجتبي تهراني روز پنج شنبه گذشته با حضور جمع كثيري از ارادتمندان و شاگردان آن عالم فقيد و نيز جمعي از شخصيت ها و مسئولان در مسجد جامع بازار تهران برگزار شد. به گزارش ايسنا، در اين مراسم، آيت ا... حبيبي، توليت مدرسه علميه آيت ا... مجتهدي تهراني، حجت الاسلام و المسلمين علي اكبر رشاد، عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي، آيت ا... دري نجف آبادي، نماينده ولي فقيه در استان مركزي، آيت ا... حسيني بوشهري، مدير حوزه هاي علميه كشور، حجت الاسلام والمسلمين مصطفي پورمحمدي، وزير دادگستري، آيت ا... خسروشاهي، رئيس مركز مديريت حوزه علميه تهران، حجت الاسلام والمسلمين صديقي، امام جمعه موقت تهران، محسن اسماعيلي، عضو حقوقدان شوراي نگهبان، دارابي معاون سيماي سازمان صدا و سيما و جمع بسياري از ارادتمندان و شاگردان آن مرجع تقليد حضور داشتند. به گزارش فارس، حجت الاسلام والمسلمين حجازي( نماينده رهبر معظم انقلاب)، سردار احمدي مقدم، فرمانده نيروي انتظامي و حميد چيت چيان، وزير نيرو از حاضران در اين مراسم بودند. به گزارش ايسنا، آيت ا... سيدهاشم حسيني بوشهري در اين مراسم، با بيان اين كه استعداد آدمي، بااراده بودن و مختار بودن سه عاملي است كه باعث هدايت انسان در طول زندگي مي شود، افزود: به طور مثال بيش از 60 آيه از قرآن درمورد عقل و مسائل مرتبط با آن است. وي افزود: خداوند متعال به وسيله سه چيز انسان را هدايت مي كند كه از آن جمله عقل است و در روايات ما از اين مورد به عنوان حجت باطني و محور امر و نهي و نيز ثواب و عقاب تعبير شده است. مدير حوزه هاي علميه كل كشور با اشاره به اين كه خدا امر و نهي نكرده و ثواب و عقاب نمي كند مگر به عاقلان، افزود: همان طور كه عقل حجت باطن براي هدايت آدمي است، پيامبران نيز به عنوان حجت ظاهر آمده اند و هيچ جامعه اي پا به عرصه وجود نگذاشته مگر اينكه كسي در ميان آنان هدايتگر جامعه بوده است و پس از آنان اوصيا چنين وظيفه اي داشتند.
آيت ا... حسيني بوشهري: علما از مرزهاي تفكر و عقيده پاسداري مي كنند
حسيني بوشهري اظهار كرد: پس از عقل و انبيا، نوبت عالمان، فقيهان و معلمان اخلاق است تا وظيفه هدايت بشر را بر عهده داشته باشند. وي اظهار كرد: آنگاه كه فهميديم عالم كيست و دريافتيم كه چه تاثيري در زندگي ما دارد، متوجه خواهيم شد كه بر اساس فرموده معصوم(ع) حضور در مجلس يك عالم از هزار عيادت مريض و تشييع جنازه و روزه داري و شب زنده داري برتر است. رئيس مركز مديريت حوزه هاي علميه كل كشور با بيان اينكه در قيامت مداد علما، افضل از خون شهدا قرار خواهد گرفت، افزود: اين به دليل آن است كه آنچه به وسيله قلم علما و حضور آنان در جامعه ايجاد مي شود باعث پاسداري از مرزهاي جامعه اسلامي و از جمله مرزهاي تفكر و عقيده مي شود كه اگر آنان نباشند اين مرزها به فراموشي سپرده مي شود.
خاطره اي از ميرزاي شيرازي
وي با بيان خاطره اي از ميرزاي شيرازي صاحب فتواي تنباكو اظهار كرد: پس از صدور فتوا، آن عالم بزرگوار متاثر شد و اشك ريخت و وقتي دليل آن را از ايشان پرسيدند ميرزاي شيرازي گفت كه از اين به بعد دشمنان دين متوجه تاثير علما و هدايت آنان در عرصه جامعه مي شوند. بنابراين درصدد جلوگيري از اين تاثير و تخريب اين جايگاه برخواهند آمد. حسيني بوشهري اظهار كرد: ما همواره نسبت به تهران حساب باز مي كنيم، و اگر همه كشور ناآرام باشد ولي تهران آرام باشد ما آرامش داريم. وي گفت: مراسم تشييع پيكر آيت ا...تهراني با حضور گسترده مردم تهران از منظر دشمنان دين پنهان نمي ماند و مطمئن باشيد كه عليه اين نوع رفتارها، برنامه ريزي كرده اند و مي كنند. رئيس مركز مديريت حوزه هاي علميه كل كشور با بيان خاطره اي ازآيت ا... آقامجتبي تهراني اظهار كرد: به ايشان گفته بودم كه سخت است شما در مسجد جامع بازار به اقامه نماز بپردازيد، ولي ايشان اظهار كرده بودند كه مي خواهم در ميان مردم باشم و به كارهايي چون اقامه نماز، انجام استخاره و پاسخ به پرسش هاي ديني آنان بپردازم. وي افزود: آيت ا... العظمي تهراني انصافا عالمي وارسته بود و در خانواده اي كه براي چند نسل در عرصه علمي فعاليت كرده و در تهران تاثيرگذار بوده اند و هستند، پرورش يافت.
شاگرد ويژه حضرت امام (ره)
رئيس مركز مديريت حوزه هاي علميه كل كشور با بيان اينكه حضرت امام خميني(ره) شاگردان بسياري داشتند، افزود: ولي آقامجتبي تهراني شاگرد ويژه علمي ايشان بود. به صورتي كه جمع آوري و چاپ رساله عمليه و مناسك حج امام راحل از سوي خود ايشان به آقامجتبي واگذار شد. وي با بيان اينكه آيت ا... آقامجتبي تهراني تنها شخصيتي است كه اين همه مورد توجه امام راحل بود، افزود: اين در حالي است كه در آن زمان كه اين مسئوليت ها به وي سپرده مي شد تنها ۲۵ سال داشت و امام(ره) در عين سخت گيري به آقامجتبي اعتماد داشتند. حسيني بوشهري افزود: آقامجتبي تهراني از نظر مراتب علمي از درس علمايي چون آيات عظام بروجردي و گلپايگاني هم بهره برده بود، ولي پس از تبعيد امام راحل به نجف، آقامجتبي خود را به جلسه درس ايشان مي رساند تا بتواند از محضر استاد خود بهره ببرد. وي اظهار كرد: امام راحل فرمودند كه من دلم مي خواهد كه كسي چون آقامجتبي تهراني در تهران در ميان مردم باشد و پس از آن شد كه به مدت 40 سال آقامجتبي تهراني در اين شهر درس اخلاق و تفسير خود را ارائه كرد و مانند يك روضه خوان در مجالس عزاداري ائمه (ع) روضه خواند و اشك ريخت.
تجليل آيت ا... العظمي سيستاني از آقا مجتبي تهراني
رئيس مركز مديريت حوزه هاي علميه كل كشور با بيان اينكه پس از آنكه آقامجتبي تهراني به رحمت خدا رفت، مراجع تقليد قم بيانيه صادر كردند و به بيان ابعاد شخصيتي ايشان پرداختند، افزود: يكي از شاگردان آن عالم بزرگوار به نجف و نزد آيت ا...العظمي سيستاني مي رود. اين مرجع تقليد به وي مي گويد: شيعه هست و يك ايران، تهران است و يك خيابان ايران و خيابان ايران است و يك حاج آقامجتبي تهراني.
توجه خاص مقام معظم رهبري به آقا مجتبي تهراني
حسيني بوشهري افزود: افراد بسياري درس اخلاق مي گويند ولي به گفته يكي از شاگردان آقامجتبي تهراني ايشان درس اخلاق اجتهادي را در سطح عموم مردم برگزار و موازين اخلاقي را براي آنان مطرح مي كردند. وي در ادامه به توجه خاصي كه مقام معظم رهبري به آقامجتبي تهراني داشتند، اشاره كرد.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]