تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سنگهاى زیربناى اسلام سه چیز است: نماز، زکات و ولایت که هیچ یک از آنها بدون دیگرى درس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834101741




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آيت الله جمي؛ سنبل پايداري مردم آبادان/ برگزاري مراسم سالگرد جمي با حضور لاريجاني


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: آيت الله جمي؛ سنبل پايداري مردم آبادان/ برگزاري مراسم سالگرد جمي با حضور لاريجاني
اهواز - خبرگزاري مهر: پنجمين سالگرد ارتحال آيت الله جمي در حالي امروز با حضور رئيس مجلس شوراي اسلامي در آبادان برگزار مي شود كه امام جمعه فقيد آبادان به نماد پايداري آبادان در طول هشت سال دفاع مقدس مشهور است.

به گزارش خبرنگار مهر، صبح امروز پنجمين مراسم سالگرد ارتحال آيت الله جمي با حضور علي لاريجاني در شهرستان آبادان برگزار مي شود تا ياد اين اسوه مقاومت و پايداري مردم آبادان در طول هشت سال دفاع مقدس زنده بماند.

آيت الله غلامحسين جمي، امام جمعه شهر آبادان در دوران دفاع مقدس بود كه با وجود بمباران شديد شهر توسط نيروهاي بعثي هيچگاه تحمل دوري از شهر خود را نداشت و همواره دوشادوش رزمندگان اسلام در اين شهر به جنگ عليه نيروهاي متجاوز ادامه داد.

وي در سال 1304 در روستاي اهرم مركز تنگستان از توابع بوشهر در يك خانواده فقير و مذهبي چشم به جهان گشود. پدرش با وجود اينكه تحصيلات حوزوي نداشت اكثر سوره هاي قرآن را حفظ بود و بخش عمده اي از در آمد وي از طريق روزه و نماز استيجاري تامين مي شد.

در اوايل سلطنت پهلوي اول غلامحسين شش يا هفت ساله وارد مكتبخانه شد تا سواد خواندن و نوشتن را بياموزد ولي در همان ابتدا مكتبخانه آنها به مدرسه اي 4 كلاسه به نام انوشيروان تبديل شد و او در همان مدرسه مدرك ششم ابتدايي خود را دريافت كرد.

به خاطر عشق و علاقه اي كه پدرش به امور مذهبي و روحانيت داشت با همفكري دو تن از روحانيون شهر نجف به نام هاي حاج شيخ محمد علي ماحوزي و حاج شيخ علي ماحوزي كه از شاگردهاي خوب مرحوم آقا ضياء عراقي، مرحوم آيت‌الله سيد ابوالحسن اصفهاني، مرحوم محمد كاظم شيرازي و مرحوم اصطهباناتي به شمار مي‌رفتند كه در اهرم سكونت مي كردند، علاقه اش به رفتن به حوزه بيشتر شد.

در سال 1327 بنا به دلايلي به آبادان مهاجرت كردند كه وي در اين خصوص مي گفت: «سال 1327 بود كه وارد آبادان شدم. شنيدم يك روحاني به نام حاج شيخ عبدالرسول قائمي در آبادان خيلي خدمت مي‌كند. ايشان در آبادان به اصطلاح خيلي گل كرده بود. مرحوم آيت‌الله قائمي مدرسه علميه‌اي را تاسيس كرده بود و من وارد اين مدرسه شدم».

پس از مدتي در پروشگاهي كه آيت الله قائمي براي كودكان بي سرپرست تاسيس كرده بود شروع به درس دادن درس عربي كرد تا اينكه شرايط براي عزيمت وي به نجف اشرف مهيا شد و در نهايت به صورت غيرقانوني به شهر نجف رفت.

وي در كتاب زندگي نامه خود در مورد درس خواندن و كنجكاوي هاي آن زمانش مي نوشت: «آن زماني كه درس مي‌خواندم، اين سئوال براي من مطرح بود كه اين درس‌ها را براي چه مي‌خوانيم؟ اينها كه كاربرد عملي ندارند. آنچه كه ما در فقه مي‌خوانديم، قسمت عمده‌اش مربوط به مسائل اجتماعي و اداره امور دنيايي مردم است، حال آنكه چيزي در دست ما نيست. ما كتاب قضا مي‌خوانيم، اما قانون قضاي ما از كشورهاي ديگر گرفته شده، قانون تجارت ما از قانون بيگانگان اخذ شده است. مملكت ما مملكت اسلامي است، مملكت امام زمان(عج) است، اما آنچه دستگاه حاكمه اجرا مي‌كند، غير از اسلام است، لذا در ذهن من اين بود كه بايد حكومتي داشته باشيم، نيروي اجرايي داشته باشيم تا آنچه اسلام در مورد قضا، ارث، تجارت، بيع و شرا، و... دارد، عملاً پياده شود».

امام جمعه سابق آبادان در مورد چگونگي گرايش خود به فعاليت هاي سياسي نيز مي گفت: «يادم هست از همان اوايل جواني در همان منطقه خودمان خيلي علاقه داشتم روزنامه بخوانم. در آن ايام، تنها روزنامه‌اي كه براي ما قابل دسترسي بود، روزنامه اطلاعات بود كه آن را هم گاهي از بوشهر يا برازجان تهيه مي‌كردم. اين روزنامه خواندن مرا به سياست علاقمند كرد، به‌خصوص وقتي كه جنگ دوم جهاني شروع شده بود. اخبار جنگ در روزنامه‌ها مطرح مي‌شد. لازم به ذكر است كه من از ابتدا، شم سياسي داشتم و اين روزنامه خواندن‌ها و دنبال وقايع بودن، مرا بيشتر به سمت سياست مي‌كشاند».

آيت الله جمي درباره سكونت و زندگي خود در دوران هشت سال دفاع مقدس در آبادان را اينگونه بيان تشريح مي كرد: »در دوران جنگ كه آبادان تخليه شد و مردم به خاطر ناامني و پرتاب خمپاره‌ها، راكت‌ها، موشك‌ها و حمله هواپيماهاي عراقي مجبور شدند شهر را ترك كنند، من هم خانواده خود را به جاي ديگري فرستادم و به تنهايي در آبادان ماندم، تا اينكه منزل ما بر اثر اصابت گلوله توپ صدمه ديد و ناامن شد، از اين رو مجبور شدم منزل را به جاي ديگري منتقل كنم و از آنجا هم به جاي ديگر و از مكان سوم نيز به مكان ديگر و...در طول جنگ 4-5 بار منزل ما تغيير كرد. در آبادان و بعد هم در اهواز همين گونه بود».

وي در مدت هشت سال جنگ هيچگاه براي استراحت و انجام كارهاي شخصي از آبادان خارج نشد و معمولا هنگام خروج از شهر مستقيم به بيت امام خميني(ره) مي رفت تا گزارشات مربوط به جنگ و شهر را به ايشان منتقل نمايد و در حين همين گزارشات بود كه امام با اتكا به گزارشات آقاي جمي دستور شكسته شدن حصر آبادان را صادر كرد.

در طول جنگ نيز وي اصرار عجيبي به برپايي نمازجمعه شهرستان آبادان داشت و حتي با وجود حضور تنها دو نفر وي اقدام به برگزاري نماز جمعه مي كرد به همين دليل اخبار نمازجمعه شهر آبادان از نماز جمعه تهران هم مهمتر بود و مردم با دقت آنرا پيگيري مي كردند.

جمي در مورد نحوه برگزاري نمازجمعه شهر آبادان در ايام جنگ مي گفت: «تاريخ اولين نماز جمعه را دقيق نمي دانم كه چه روزي بوده است. در آبادان آرامش بود و از جنگ خبري نبود، اما وقتي جنگ شروع شد، نمازجمعه هم قهرا تعطيل شد. نماز جمعه دو ماه يا سه ماه تعطيل بود، تاريخ دقيقش را نمي دانم. شهر كم كم خلوت شد، همه رفتند، زن و بچه و آنهايي كه كاري با جنگ نداشتند، رفتند. اما رزمندگان و عده اي از كسبه و بازاريان در آبادان مانده بودند. در حالي كه جنگ شروع شده بود، بعضي بچه ها دوباره آمدند و گفتند نماز جمعه را در آبادان داير كنيم؛ بايد نماز جمعه داشته باشيم. تعداد مردم هم كم بود. گفتم: حالا كجا نماز جمعه را برگزار كنيم؟ در همه جاي شهر گلوله و خمپاره مي آيد و جايي در امان نيست. يك زيرزميني در احمد آباد وجود داشت كه امن بود و بعدها محل كميته ارزاق آبادان شد. اولين نماز جمعه جنگ را در همان زيرزمين برگزار كرديم و در واقع اوايل جنگ بود. تعداد مردم هم براي نماز جمعه به اندازه اي بود كه مشروع باشد. تقريبا در حدود 10 تا 12 نفر بودند. هفته هاي اول خواهران شركت نمي كردند، ولي بعد خواهران هم شركت كردند. هر هفته تعداد شركت كنندگان در نماز جمعه زيادتر مي شد، به طوري كه زيرزمين پر مي شد و كمبود جا وجود داشت. يادم هست كه در يكي از اين نمازجمعه ها كه ما آنجا داير كرديم، مرحوم رجايي رحمه الله عليه هم آمده بود، ولي من متوجه نشدم».

پس از جنگ بازهم حجت الاسلام جمي به عنوان امام جمعه آبادان ايفاي نقش كرد ولي به علت بروز چند نارسايي قلبي مشكلات جسمي وي از حد طبيعي گذشت و مجبور به استعفا از سمت خود شد و در نهايت در آذر ماه سال 1382 پس از 25 سال امامت جمعه آبادان جاي خود به حجت الاسلام سيد علي دهدشتي سپرد.

وي در اين مدت مجبور بود در روزهاي گرم سال به علت ممانعت پزشكان از سكونت در آبادان به شهرهاي خوش آب و هوا عزيمت كند ولي باز هم بيشتر وقت خود را در آبادان و در كنار مردم اين شهر مي گذراند.

شيخ ائمه جمعه خوزستان

نماينده ولي فقيه در خوزستان و امام جمعه شهرستان اهواز هم در خصوص شخصيت آيت الله جمي عنوان مي كند: خطبه هاي آتشين غلامحسين جمي در زمان امامت جمعه آبادان در دوران دفاع مقدس تا به امروز منحصر به فرد بوده و عامل برتري جويي رزمندگان اسلام در جنگ با دشمن بوده است.

آيت الله سيد محمد علي موسوي جزايري اظهار مي كند: اين روحاني مبارز و خدمتگزار در طول 50 سال گذشته همواره در مسئوليت هاي مختلف منشا خير و بركت براي مردم و ستيزه جويي با دشمنان بوده و همواره در موارد خير در آبادان پيشگام بوده است.

وي ادامه داد: او در دوران دفاع مقدس هيچگاه براي انجام امورات شخصي آبادان را ترك نكرد و دوشادوش رزمندگان در دفاع از شهر شركت و نقش يك پدر را براي كساني كه در آبادان مانده بودند و با دشمن مي جنگيدند را به خوبي ايفا كرد.

آيت الله جزايري تصريح كرد: من براي آيت الله غلامحسين جمي احترام خاصي قائل هستم چرا كه ايشان شيخ ائمه جمعه استان خوزستان بود.

جمي مبارز و مجاهدي بزرگ در راه خدا بود

عضو مجلس خبرگان رهبري در خصوص آيت الله جمي مي گويد: آيت الله جمي از باسابقه ترين شخصيتهاي انقلابي دوران قبل از پيروزي انقلاب بود. وي فردي مبارز و مجاهدي بزرگ در راه خدا بود كه حساسترين منبرها را برپا مي داشت.

آيت الله سيد علي شفيعي در گفتگو با خبرنگار مهر مي افزايد: در جلسات مبارزاتي كه در اهواز داشتيم همواره از ايشان دعوت مي كرديم و وي نيز اجابت مي كرد. در تاريخ انقلاب هم تمامي مسائلي دست وي و بقيه علما بود تا اينكه جنگ شروع شد و آيت الله جمي با نهايت مقاومت و استقامت جنگ را اداره و از رزمندگان نيز حمايت مي كردند.

وي يادآور مي شود: آيت الله جمي از نظر مقامات علمي و عملي فردي شفاف و از نظر خوش نفسي واقعا نمونه بودند، وي با مقامات رابطه اي محبت آميز و صميمانه داشت و به طور مرتب با آنان جلسات عمومي و خصوصي بر پا مي كرد.

آيت الله شفيعي گفت: در خصوص همراهي با ولايت فقيه، آقاي جمي يكي از مروجان اين مسئله بود و همواره در اين باره به همگان تذكر مي داد به گونه اي كه بايد با قاطعيت عنوان كرد كه در امر ولايت فقيه، آيت الله جمي هيچ كمبودي نداشت.

به گزارش خبرنگار مهر، آيت الله غلامحسين جمي سرانجام شنبه هفتم دي‌ماه سال 1387 در پي عارضه تنفسي و مغزي در سن 83 سالگي در بيمارستان امام(ره) آبادان به ديار باقي شتافت.

كد خبر: 2202665

تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۵ - ۱۰:۵۷

پنجشنبه 5 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن