تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):دوست ندارم جوانى از شما [شيعيان] را جز بر دو گونه ببينم: دانشمند يا دانشجو.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830852258




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

يادداشت گوته در پيشگاه هنر ايران


واضح آرشیو وب فارسی:ايران: يادداشت گوته در پيشگاه هنر ايران
دكتر اسماعيل آذر
نويسنده و استاد دانشگاه

آلمان را با «گوته» مي‌شناسند. يوهان ولفگانگ فون گوته در 28 اوت 1749 در فرانكفورت آلمان چشم به جهان گشود. گوته در كمتر از سي سال با علوم و فنون و ادبيات زمان خود آشنا شد و گذشته از شاعري و نويسندگي در رشته‌هاي معدن‌شناسي، زمين‌شناسي، تشريح، فيزيولوژي، سنگ‌شناسي، فيزيك، شيمي، استخوان‌شناسي، رنگ‌شناسي، نقاشي، علوم رياضي، علوم الهي، حكمت و فلسفه، خاورشناسي، حجاري، حيوان‌شناسي، معماري، هنرپيشگي، نمايش‌گرداني و ايران‌شناسي سرآمد عصر خويش شد. (قصدم معرفي گوته نيست. مي‌خواهيم اول‌ بدانيم كه پايه‌هاي شخصيت علمي و معنوي او تا كجاست. چرا؟ براي اين‌كه وقتي ايران را مي‌ستايد، احترام فراوان براي قرآن مجيد و پيامبر عظيم‌الشأن اسلام قابل است، خود را در مقابل حافظ حقير مي‌پندارد، درخواهيم يافت فرهنگ و حكمت ايراني ستون‌هايش در كجا استوار شده است) گوته شخصيتي بود كه بر ذهن شيلر تأثير گذاشت. يكي از بزرگترين درام‌هاي جهان يعني «دكتر فاوست» را نوشت. شرق و غرب را با ادبيات به هم پيوند داد. در اديان جهان بخصوص اسلام مطالعه فراوان داشت. زبان‌هاي لاتين، يوناني، فرانسوي، انگليسي، ايتاليايي، آلماني و عبري را نيكو مي‌دانست. ناپلئون بناپارت پس از ملاقات گوته از عظمت روحش در شگفت آمد و جمله‌اي گفت كه معروف است: «او واقعاً آدمي است!» وقتي اين فاتح بزرگ از او سه بار دعوت كرد تا به فرانسه برود پاسخ شنيد: در ارفورث مشكلي ندارم. درخواست بناپارت را نپذيرفت و نشان داد كه روحش چقدر بزرگ است اما تا سراغ حافظ مي‌رود مي‌گويد:
«حافظ خود را با تو مقايسه كردن خيال خامي است. زيرا تو به منزله كشتي تندرويي هستي كه بادبان افراشته و غرش‌كنان با غرور و تهور بر امواج پيش مي‌روي و اقيانوس را مي‌شكافي، در حالي كه من در مقابل تو چون تخته پاره‌اي بيش نيستم.»
يا «حافظا مي‌شود من دربان ميكده‌اي باشم كه تو مستيت را از آن وام گرفته‌اي؟» و يا «حافظا مي‌كوشم تا نظير تو گردم.» در پايان زندگي، گوته از تمدن پوشالي و ميان تهي اروپا منزجر شده بود و ذهن خود را مي‌پيمود تا مفري بيابد، آنگاه به حافظ پناه برد. او به همين منظور كتابي نوشت به نام «ديوان غربي، شرقي» و در اين اثر خود آوازه ذوق و هنر و حكمت ايراني را چون عطر گل هميشه بهار در دنياي متمدن آن روز برانگيخت. به گونه‌اي كه از سال 1891 ميلادي، آلماني‌ها را شيفته ادبيات ايران ساخت. گوته حدود 60 سال داشت كه با همسري وفادار به نام ماريان فون ويلمر زندگي مي‌كرد. به شيوه ادبيات ايران، نام حاتم را بر خود نهاد و محبوبش را زليخا مي‌ناميد. چنين شخصيتي آرامش خود را در پناه عالم تصورات از شرق اخذ مي‌كرد. در پايان اين يادداشت شما را با گفته‌هاي اين نابغه و شخصيت بزرگ آلمان بيشتر آشنا مي‌كنم (سخنان زير از گوته است):
20 سال از عمرم به خوشي گذشت (احتمالاً دوره صلح پس از جنگ‌هاي هفت ساله اروپاست) و از آنچه نصيبم بود بهره‌مند شدم. يك دوره فرخنده زيبا مانند زمان برمكيان.
به سرزمين پاك مشرق برو و در ميان نغمه و بزم و عشق، هواي ديار مشايخ را استنشاق كن تا آب چشمه خضر جوانيت بخشد. جايي كه مردمان‌شان تعليمات آسماني را به زبان ساكنين زمين از خدا دريافته‌اند.
مي‌خواهم در آنجا كه براي پدران‌شان احترام بسيار قائل بودند و از خدمت بيگانگان احتراز دادند خود را به ياد دوران جوانيم نشاط بخشم.
حافظ مي‌خواهم در گرمابه و ميخانه به ياد تو باشم و هنگامي كه محبوبه نقاب از رخ برمي‌گيرد و طره زلف عنبرينش تكان مي‌خورد و رايحه عطرآگينش به مشام مي‌رسد باز هم درباره تو بينديشم.»

سه شنبه 3 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايران]
[مشاهده در: www.iran-newspaper.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن