واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در يادداشتي در «پالتيكو»سناتورهاي آمريكايي: هماكنون زمان تصويب تحريمها عليه ايران نيست
دو سناتور برجسته آمريكايي در يادداشتي در يك رسانه آمريكايي با اشاره به اقدامات ضدايراني كنگره تأكيد كردند كه هماكنون زمان تصويب تحريمهاي جديد عليه ايران نيست زيرا تلاشهاي ژنو را از مسير اصلي خارج ميكنند.
به گزارش خبرگزاري فارس، «كارل لوين»، سناتور ايالت «ميشيگان» و رئيس كميته نيروهاي مسلح سنا و «باربارا باكسر» سناتور دموكرات ايالت «كاليفرنيا» در يادداشتي در پايگاه اينترنتي «پالتيكو» ضمن اشاره به اقدامات كنگره براي تصويب تحريمهاي جديد عليه ايران تصريح كردند كه هماكنون، زمان تحريمهاي جديد عليه ايران نيست.
اين دو سناتور آمريكايي تصريح كردند كه آمريكا با چالش بينالمللي مهم جلوگيري از دستيابي ايران به تسليحات هستهاي روبرو است و به واسطه اقدامات كنگرهاي و اجرايي و همكاري محكم بينالمللي، تحريمهاي فلجكننده اقتصادي و تهديد معتبر ايران به اقدام نظامي در صورتيكه رويكرد و مسير خود را تغيير ندهد، توانستيم اخيراً گام مهمي در جهت هدف برداريم، گامي كه اميدها براي يك پايان صلحآميز براي برنامه هستهاي ايران را به وجود آورد.
بر اساس اين گزارش، دولت اوباما به دو شيوه مهم به طرز موثري ايران را به ميز چانهزني آورد. اول آنكه جامعه بينالملل را در در خصوص تحريمهاي بينالمللي عليه ايران سازماندهي كرد و دوم آنكه دولت آمريكا اين مسئله را روشن كرد كه در حاليكه ما خواستار يك راهحل ديپلماتيك هستيم، با اينحال، تمامي گزينهها از جمله استفاده از زور همچنان براي رسيدن به هدفمان كه جلوگيري از تسليحاتي شدن ايران است، روي ميز باقي ميماند.
اين دو سناتور آمريكايي با اشاره به اين موارد ادامه دادند، هماكنون براي اولين بار در بيش از يك دهه، اين رويكرد، احتمال موفقيت را به وجود آورده است. توافق موقت با ايران در ژنو تضمين نميكند كه ما به هدف نهايي خود دست پيدا كنيم.
لوين و باكسر در اين يادداشت با اشاره به توافق اخير ايران و 1+5 در ژنو تصريح كردند كه براي اولين بار توافق موقت به بازرسان بينالمللي اجازه دسترسي گسترده،حقيقي و مداوم به تأسيسات هستهاي ايران را داد و فقط به همين دليل، اين توافق موقت يك بهبود واضح وضع موجود است. براي اولين بار اين توافق برنامه هستهاي ايران را تا حدودي به عقب كشانده است.
به گفته اين سناتورهاي آمريكايي، طبق توافق موقت در پايان 6 ماه، ايران به هيچ عنوان اورانيوم با درصد غناي 20 درصد در اختيار ندارد. هيچ اورانيوم با درصد غناي 3.5 درصد در ذخاير خود ندارد، سانتريفيوژهاي جديد براي غنيسازي اورانيوم ندارد و از سانتريفيوژهاي پيشرفته استفاده نميكند.
بر اساس اين گزارش، اين توافقنامه اميد بزرگتري را به وجود ميآورد و آن شانس پايان دادن به تقابل با ايران از طريق صلحآميز است.
اين اظهارات سناتورهاي آمريكايي در حالي مطرح شده است كه كنگره آمريكا در تلاش است به زودي قطعنامهاي براي تحميل تحريمهاي جديد عليه ايران تصويب كنند.
اين دو سناتور آمريكايي با اشاره به اين موارد تأكيد كردند كه اين تحريمها خطر منحرف كردن و از مسير خارج كردن تلاشها براي رسيدن به يك راهحل صلحآميز را به همراه دارد و اتحادي كه آمريكا با جامعه بين الملل كه در پيشرفتهاي امروز نقش مهمي ايفا كردهاند را در معرض خطر قرار ميدهد.
آنها ادامه دادند كه خوشبختانه بسياري در كنگره كه شامل ما نيز ميشود بر اين باورند كه ما بايد پنجره فرصت را بيازماييم و ببينيم كه آيا «حسن روحاني» رئيسجمهور ايران ميتواند وعده راهحل جامعي را تحقق بخشد كه به دنبال آن مسير ايران به سوي تسليحات هستهاي بسته شود.
اين گزارش در ادامه اينگونه ميافزايد كه اگر ايران تمايلي براي پيوستن به جامعه ملل نداشته باشد، آن وقت ما بايد تحريمهاي فلجكننده بيشتري را تحميل كنيم و روشن كنيم كه تمامي گزينههاي بالقوه از جمله استفاده از نيروي نظامي همچنان موجود است اما ما نبايد هماكنون با تصويب طرح تحريمهاي جديد عليه ايران، مذاكرات را در معرض خطر قرار دهيم زيرا چنين اقدامي تلاشهاي ايران براي از بين بردن توافقنامه ژنو را تقويت مي كند.
سناتورهاي آمريكايي گزارش خود را اينگونه به پايان رساندند كه اينكه به آمريكا و همپيمانانش زمان دهيم كه احتمال راهحل صلحآميز را كشف كند، به نفع ما و دوستان و همپيمانان ما است.
انتهاي پيام/ص
پنجشنبه 28 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]