واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: بر ضريح امام حسين(ع) در مورد جابربن عبدالله انصاري چه نوشته شده است؟
جالب توجه اينكه در بالاي ضريح مقدس امام حسين(ع)كه به وسيله شيعيان از هندوستان تهيه شده و 5/5 متر دراز و 5/4 متر پهنا دارد، با آب طلاي خالص آيه نور و پس از آن، اين حديث نبوي نگاشته شده است.
به گزارش خيمه گاه باشگاه خبرنگاران؛ جالب توجه اينكه در بالاي ضريح مقدس امام حسين(عليه السلام)كه به وسيله شيعيان از هندوستان تهيه شده و 5/5 متر دراز و 5/4 متر پهنا دارد.
با آب طلاي خالص آيه نور و پس از آن، اين حديث نبوي نگاشته شده است: «يا جابر زر قبر الحسين فان زيارته تعدلمئه حجه و ان قبر الحسين بن علي ترعه من ترع الجنه ... و ان كربلا ارض الجنه»
اي جابر ، قبر حسين(عليه السلام)را زيارت كن; زيرا پاداش زيارت قبر حسين(عليه السلام)با پاداش انجام دادن صد حج (مستحبي) برابر است; و در حقيقت قبر حسين بن علي(عليه السلام)گلزاري از گلزارهاي بهشت است... و زمين كربلا ، زمين بهشت به شمار ميآيد.
جابر به سفارش پيامبر(صلي الله عليه واله)عمل كرد و به عنوان نخستين زائر، در موقعيتي دشوار اين سنت عظيم را بنا نهاد.
رحلت جابر
پس از آنكه جابر، پيام رسول خدا (صلي الله عليه واله)را به امام باقر(عليه السلام)رساند، امام باقر(عليه السلام)به جابر فرمود: وصيتخود را آماده كن; زيرا تو در مسير حركت به سوي خدايي!
قطرات اشك از چشمان جابر سرازيرشد و به امام باقر(عليه السلام)عرض كرد: آقاي من، اين خبر را قبل ازشما رسول خدا(صلي الله عليه واله)به من داد و فرمود: «چند روز پس از ديدار با محمد بن علي (امام باقر-ع-) از دنياميروي.» امام باقر(عليه السلام)فرمود: «اي جابر، سوگند به خدا، خداوند علم گذشته و حال و آينده تا روز قيامت را به من عنايتفرموده است.»
جابر وصيت كرد; آماده سفر شد. و سر انجام در 73يا 74 يا 78 قمري در 94 سالگي در مدينه از دنيا رفت. طبق بعضي از روايات، امام صادق(عليه السلام) فرمود: جابر، آخرين نفر از اصحاب بود كه باقي مانده بود. ابان بن عثمان ، كه در آن وقتحاكم مدينه بود، بر جنازه جابر نمازخواند.
او به فرزندان جابر پيام فرستاده بود وقتي پدرتان از دنيا رفت، او را به خاك نسپاريد تا من بر جنازهاش نماز بخوانم.
زيرا حاكمان نماز خواندن بر جنازه بزرگان را امتياز و افتخار ميدانستند. گرچه جابر بن عبد الله انصاري، در ميدان نبرد با دشمن به شهادت نرسيد، ولي با شمشير قلم و بيان و در مسير مبارزه پيوسته با دشمنان بود. او با افشاگريهايش بيني دشمنان كينهتوز را به خاك ماليد و از حريم مقدس امامان معصوم(عليه السلام) دفاع كرد.
بي ترديد ، جابر از مصداقهاي روشن اين سخن رسول خدا (صلي الله عليه واله) به شمار ميرود: « اذا كان يوم القيامه يوزن مداد العلماء مع دماء الشهداء فيرجح مداد العلماء علي دماء الشهداء» هنگامي كه روز قيامت ميشود ، مركب قلم دانشمندان را با خون شهيدان ميسنجند; پس مركب قلم دانشمندان بر خون شهيدان برتري مييابد.
دوشنبه 2 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]