واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
همایش نقش و جایگاه زن در اسلام درسیرالئون خبرگزاری رسا ـ همایش «نقش و جایگاه زن در اسلام» از سوی بانوان انجمن اسلامی دانشکده تربیت معلم و تکنولوژی میلتون مارگای فریتاون برگزار شد.
به گزارش خبر گزاری رسا، همایش نقش و جایگاه زن در اسلام روز گذشته از سوی بانوان انجمن اسلامی دانشکده تربیت معلم و تکنولوژی میلتون مارگای فریتاون و با همکاری رایزنی فرهنگی ایران در این دانشکده برگزار شد.
در این همایش خانم حاجیا آلاری کل سفیر سابق سیرالئون در ایران، فومبا سواری امام جمعه مسجد مدینگو فریتاون، خانم فاطمه احمد استاد دانشکده و محمدرضاقزلسفلی رایزن فرهنگی ایران سخنرانی کردند.
خانم حاجیا آلاری در بخشی از سخنان خود با اشاره به مقام و نقش زنان بزرگ تاریخ از جمله مریم(س)، آسیه زن فرعون و خدیجه(س) و مسؤولیتهای آنها گفت: در این میان حضرت فاطمه(س) با تربیت فرزندانی نمونه و الگو برای گسترش تعالیم عالیه قرآن مجید و سنت های پیامبر اکرم(ص) نقش و جایگاه برجسته ای داشته است.
وی افزود: مقام زن در اسلام چنان است که سومین سوره در قرآن مجید به نام «النساء» نامیده شده است و در ده سوره دیگر مسایلی مربوط به حقوق و منزلت زنان بیان شده است.
خانم آلاری کل با بیان اینکه نقش زنان اساس و بنیاد هر حرکت در جامعه است، گفت: زنان با توجه به استعدادهای خود مانند مردان می توانند جامعه را به سوی توسعه و ترقی هدایت کرده و در زمینههای مختلف جامعه رهبری و نقش مهمی داشته باشند.
محمدرضاقزلسفلی رایزن فرهنگی ایران با اشاره به جایگاه حقیقی زنان در فرهنگ اسلام ناب محمدی(ص) و با رد دیدگاه های بسته افراطی و لیبرالی نسبت به زن گفت که زنان با حفظ شئونات دینی و انسانی خود می توانند در صحنه های مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و... نقش مهمی در توسعه جامعه خود داشته باشند.
وی با بیان اینکه همه راههای سعادت زنان به حضرت فاطمه(س) ختم می شود، اقدام بسیاری از زنان سیرالئون را که اسامی فرزندان دختر خود را به یاد دختر گرامی پیامبر اکرم( ص) فاطمه، فاطماتا، زینب، بتول و... و همچنین نام های فرزندان دو قلوی پسر و دختر خود را به ترتیب الحسن و الحسین و حسنتو و حسینتو نام گذاری میکنند، تحسین کرده و این امر را نشانه محبت مسلمانان مالکی مذهب این کشور نسبت به اهل البیت(ع) معرفی کرد.
رایزن فرهنگی ایران با بیان اینکه حجاب زن، نشانه هویت اسلامی او است؛ با مقایسه جاهلیت قدیم و جدید با بیان اینکه شکل ظاهری تحقیر و تضییع حقوق زنان شکل جدید به خود گرفته گفت: ظلمی که امروز به زنان از سوی دشمنان اسلام ناب و انسانیت تحمیل میشود به مراتب درد ناکتر از ستمی است که در جاهلیت صدر اسلام به آنها میشد.
وی گفت: امروزه با تحمیل انواع فساد اخلاقی و استفاده ابزاری از دختران استعدادها، معنویت، روحانیت و کرامت آنها در بسیاری از جوامع به اصطلاح مدرن زنده به گور می شود.
رایزن فرهنگی با اشاره به جایگاه و نقش زنان در بیداری و تمدن اسلامی گفت در طول تاریخ زنان پا به پای مردان در تمام عرصههای زندگی حضور داشته و با تربیت مردان بزرگ همواره سهم بسزایی در تاثیرگذاری بر تمامی شئون اجتماعی و سیاسی داشتهاند.
قزلسفلی با بیان اینکه ادیان الهی بر نقش زنان در صحنه خانوادگی و اجتماعی تاکید کرده و آنها را مکمل مردان در نقش آفرینی تمدن بشری میشناسند، گفت: اسلام بصورت بهترین و کاملترین وجه به زن آن چه را که شایسته او بود اعطا کرده و شرایط را به گونهای فراهم آورد که زن بتواند با حفظ شئون اسلامی و انسانی در تمام زمینههای اجتماعی و فرهنگی نقش ایفا کند.
آقای فومبا سواری با اشاره به جایگاه زنان در اسلام گفت: پیامبر اکرم(ص) با زنان نشست علمی برگزار کرده و دیدگاهها و نظرات آنها را در مورد تحولات اجتماعی جامعه بررسی می کردند.
وی افزود: یکی از افتخارات زنان مسلمان این است که اولین شهید زن اسلام، سمیه مادر عمار که تحت شکنجه کفار و مشرکین مکه به شهادت رسید، بود.
سواری گفت: خداوند متعال در قرآن مجید به مردان و زنان به طور یکسان توصیه کرده است که تقوا پیشه کرده و از گناهان و کارهای زشت پرهیز کنند.
وی در بخشی از سخنان خود تشکیل جمعیتها و اتحادیه و سازمانهای اسلامی زنان را در موسسات آموزش عالی سیرالئون برای ایجاد رشد، توسعه و بیداری ضروری دانست.
خانم فاطمه احمد گفت: زنانی که در قالب زندگی سنتی باقی ماندهاند هویت خود را حفظ کرده لیکن کسانی که الگوهای وارداتی را پذیرفتهاند هویتی خارجی بدست آوردهاند.
وی در ادامه با بیان اینکه در بین این دو نوع گرایش زنانی هستند که نه شیوه های سنتی موروثی را می پذیرند و نه قالب های تحمیلی وارداتی را گفت زنان به الگو، نمونه مطلوب و ایده آل و قهرمانی مانند حضرت فاطمه(س) که بتواند به نیازها و مشکلات آنها در هر زمان و مکانی پاسخ دهد، نیاز دارند.
خانم احمد گفت: تحولات سالهای اخیر در کشورهای عربی در بیداری اسلامی حاکی از نقش زنان در آفرینش حوادث دلیرانه و نهضتهای علمی و انقلابی در جهت نشر و ترویج دین اسلام است.
وی افزود: مشارکت سیاسی و اجتماعی زنان مسلمان از معارف قرآن مجید، سنت پیامبر اکرم(ص) و اهل البیت(ع) و انقلاب اسلامی ایران نشات گرفته است./994/د102/ع
منبع: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
۱۳۹۲/۱۰/۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]