واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: آيت الله كعبي در همايش جايگاه اديان الهي در نظامهاي حقوقي: در اسلام توليد قدرت براي ايجاد صلح و امنيت پايدار ضرورت دارد
نظام بينالملل بايد بسترساز حاكميت الهي، گسترش عدالت و رافت و رحمت باشد. اگر جهاد و اقتدار براساس حق شكل نگيرد ذلت، فقر و تنگدستي و انزواي ديني بوجود ميآيد و بايد بدانيم كه جهاد ابزار حقوق بشر است و نه عليه آن. آيت الله كعبي در همايش جايگاه اديان الهي در نظامهاي حقوقي: در اسلام توليد قدرت براي ايجاد صلح و امنيت پايدار ضرورت دارد
عضو فقهاي شوراي نگهبان با بيان اينكه دين بدون ابزار قدرت نميتواند كاري انجام دهد، اظهار داشت: در اسلام توليد قدرت براي مبارزه با زورگويان و ايجاد صلح و امنيت پايدار ضرورت دارد. قدرت ديني بر پايه توحيد و حاكميت الهي و نفي مستكبرين و مفسدين است.
به گزارش خبرنگار ايلنا، آيت الله عباسكعبي عضو فقهاي شوراي نگهبان در همايش ملي جايگاه اديان الهي در نظامهاي حقوقي اظهار داشت: ميتوان به نقش اديان در نظامهاي حقوقي دو نگاه داشت. نگاهي منفعلانه و نگاهي فعال.
وي ادامه داد: در نگاه منفعلانه كه در نظامهاي حقوقي سكولار موجود است شهروندان متدين را به عنوان اقليتي نگاه ميكند و براساس اعلاميه حقوق بشر و مصوبات حقوقي نهادهاي بينالمللي عمل خواهد كرد، در اين نظام دين نميتواند نقشي فعال و پويا داشته باشد.
كعبي ادامه داد: در يك نظام حقوقي فعال دين نقشي مترقي و متكاملي دارد كه اساس نظام حقوقي را شكل ميدهد.
عضو مجلس خبرگان رهبري با بيان اينكه دين بر پايه فطرت و عقلانيت بنا شده است، اظهار داشت: دين ميخواهد ظلم و گمراهي را دفع كند و عدالت، آزادي و امنيت را براي افراد فراهم كند و براساس احكامش نور و اميد را بر دل آرمانخواهان ميتابد. دين جهاني ميتواند مسائل بشريت را پاسخ دهد و مشكلاتشان را حل كند.
وي در ادامه افزود: در برابر دين، قدرت وجود دارد كه نظام سلطه را ايجاد كرده و خود را در عرصه روابط بينالمللي تحميل كرده است. اين روابط نابرابر حقوقي را براي خود ايجاد كرده كه نظام ظالمانه از نتايج آن است كه فرياد مظلومان را نه تنها نميشنود، بلكه سركوب ميكند و نقش فرهنگها و ملل را به قدرت آنها تقليل ميدهد و نه حقانيت و مشروعيت آنها. به همين دليل نظام حقوقي معاصر كارآمدي خود را براي حل مشكلات انسان و تحقق عدالت اجتماعي از دست داده است.
عضو فقهاي شوراي نگهبان با اشاره به اينكه قدرت نميتواند حق را تشكيل بدهد، اظهار داشت: اين حق است كه بايد مسير قدرت را مشخص كند. حقوق معاصر غربي، غيرديني و قدرتمحور است و سازمان ملل سازمان نظام سلطه و بر عليه ملل حقطلب، آزاديخواه و عدالتطلب است.
آيتالله كعبي با بيان اينكه دين بدون ابزار قدرت نميتواند كاري انجام دهد، اظهار داشت: در اسلام توليد قدرت براي مبارزه با زورگويان و ايجاد صلح و امنيت پايدار ضرورت دارد. قدرت ديني بر پايه توحيد و حاكميت الهي و نفي مستكبرين و مفسدين است.
عضو مجلس خبرگان رهبري جهاد را ضمانت اجراي حقوق بينالمللي واقعي دانست و خاطر نشان كرد: نظام بينالملل بايد بسترساز حاكميت الهي، گسترش عدالت و رافت و رحمت باشد. اگر جهاد و اقتدار براساس حق شكل نگيرد ذلت، فقر و تنگدستي و انزواي ديني بوجود ميآيد و بايد بدانيم كه جهاد ابزار حقوق بشر است و نه عليه آن.
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]