واضح آرشیو وب فارسی:فارس: آيتالله هادويتهراني در كنگره بينالمللي اخلاق توليد مثل:موانع ازدواج جوانان برطرف شود
مسئول مؤسسه فرهنگي رواق حكمت گفت: اين موضوع نيازمند به يك عزم ملي و يك جبهه عظيم مردمي و حكومتي دارد.
به گزارش خبرگزاري فارس از جهرم، آيتالله مهدي هادويتهراني بعد از ظهر امروز در نخستين كنگره بينالمللي اخلاق توليد مثل در جهرم با بيان اينكه در پاسخگويي به سئوالات و مسائل روز از جمله جمعيت با دو رويكرد نادرست روبهرو هستيم، اظهار داشت: در مقابل تفكر افراطي، تفكر تفريطي نيز در جريانات اسلامي وجود دارد و آن اين است كه زماني با يك مسئلهاي مانند جمعيت مواجه ميشود سعي ميكند تا آنجايي كه ممكن است نقش دين را كمرنگ كرده و آن را به حاشيه براند.
وي اضافه كرد: اين نوع تفكر تأكيد دارد كه اسلام يكسري مفاهيم كلي را مطرح كرده اما براي وارد شدن به اين جزئيات نبايد به دين مراجعه كرد كه اين نوع نگاه سكولاري به دين است كه از حوزه اجتماعي سعي ميكند دين را خارج و كمرنگ كند.
عضو مركز اخلاق پزشكي دانشگاه علوم پزشكي جهرم خاطرنشان كرد: در مقابل اين دو نگاه افراطي و تفريطي راه مستقيمي وجود دارد و همان راهي است كه اهل بيت (ع) به ما معرفي كردهاند و اسلام ما را به آن دعوت كرده و بايد به زبان امروزي آن را تبيين كنيم.
هادوي تهراني بيان كرد: بر اساس نظريه انديشه مدون در اسلام، ما بر پايه مباني كلامي پذيرفته شدهاي كه در اسلام وجود دارد به يك نتيجهگيري دست يافتيم و هرچند اين نتيجهگيري شايد در سابقه علمي ديني ما به اين شكل ديده نميشود اما ريشههاي اين نوع تفكر وجود دارد و اين نگاه معتقد است كه اسلام در تمام زمينههاي حيات بشر يك مجموعه جامع به يكديگر پيوسته و سيستمي از مفاهيم را عرضه كرده است.
عضو مركز اخلاق پزشكي دانشگاه علوم پزشكي جهرم با بيان اينكه در اين نظريه عناصر ديني به دو بخش جهانشمول و عناصر موقعيتي تقسيم شده است، گفت: اسلام براي تمام زمانها و مكانها مفاهيم خود را بيان كرده و آنچه كه ما از حقيقت اسلام با آن مواجه هستيم تركيبي از عناصر جهانشمول، فرازماني و فرامكاني و عناصري وابسته به زمان و مكان است.
اين استاد حوزه و دانشگاه بيان كرد: در هر زمينهاي فلسفهاي در اسلام وجود دارد كه مفاهيمي مربوط به حوزه هستيشناسي، انسانشناسي و خداشناسي است و تمام اين مفاهيم، مفاهيم غيروابسته به شرايط هستند؛ بنابراين آنچه كه ما امروز به قرآن و روايات مراجعه ميكنيم تطبيقي از مفاهيمي است كه در شرايط خاص عرضه شده است و بايد به آن مراجعه كنيم.
هادوي مهدوي خاطرنشان كرد: درست است كه اسلام بر مسئله جمعيت تأكيد داشته است اما اين تأكيد به اين معنا نيست كه عنصر تأكيد و تكثير جمعيت عنصر جهانشمول باشد كه در تمام شرايط و موقعيتها اسلام بر روي آن تأكيد داشته باشد.
عضو مركز اخلاق پزشكي دانشگاه علوم پزشكي جهرم در ادامه سخنان خود با اشاره به جايگاه علم در اسلام گفت: زماني دوران طلايي تمدن اسلام در دنيا حكمفرما بود و امروز نيز غرب به اين نكته اذعان دارد كه بسياري از دانشها از تمدن اسلامي برخاسته و در غرب ترويج پيدا كرده است.
وي افزود: اين قضيه بهگونهاي بود كه در غرب بعد از كتاب مقدس، نخستين كتاب علمي كه چاپ شد، كتاب قانون بوعلي سينا بود كه نشان از تمدن مشرق زمين است.
هادوي تهراني اضافه كرد: اصطلاح اخلاق در اسلام با اخلاق در مسيحيت متفاوت است و بايد متوجه باشيم كه زماني بحثي را در فرهنگ غربي مطرح ميكنند زيرساخت آن مسيحيت است و اصطلاح اخلاق در مسيحيت برابر مفاهيمي است كه در حوزه عمل صورت ميگيرد در حالي كه در اسلام تئولوژي (علم دين) در كنار شريعت و اخلاق قرار ميگيرد و در حوزه فقه مطرح ميشود.
مسئول مؤسسه فرهنگي رواق حكمت تصريح كرد: اسلام بهعنوان دين خاتم، توانايي پاسخگويي به تمام مسائل در هر زمان و شرايطي دارد و هر عنصري كه اين توانايي را بروز ميدهد از آن تعبير به اجتهاد ميكنيم و اجتهاد در واقع توانايي پاسخگويي سئوالات معاصر بر اساس مفاهيم دين است.
هادوي تهراني اصول و مسائل طرح جامع خانواده را در چهار فصل برشمرد و گفت: فصل اول هدف را تعريف و سطح جانشيني آن را بحث و سبك زندگي ايراني اسلامي را مطرح كرديم.
وي ادامه داد: فصل دوم كاهش سن ازدواج است كه در اين راستا مقام معظم رهبري نيز بر كار فرهنگي تأكيد دارند و فصل سوم نيز ميزان كاهش طلاق در جامعه و فصل چهارم فرزندآوري است.
مشاور رئيس قوه قضائيه سياستهاي كنترل جمعيت را نيرنگ اسرائيلي دانست و گفت: اين موضوع نيازمند به يك عزم ملي و يك جبهه عظيم مردمي و حكومتي دارد و ارائه راهكارها و برطرف كردن دغدغههاي جوانان خودمان است تا به اين سمت روي بياورند.
انتهاي پيام/2448/ش40
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]